reklama

Voliť SKOK do SIETE je TIP, ŠANCA alebo len VZDOR?

Tieto voľby, akoby sa roztrhlo vrece s novými  stranami.  Prevažne pravicovými. Teda pardón, jedna nás stále presviedča o svojej stredovej orientácii. Vidno, že hlava Skoku má čo dočinenia s reklamným biznisom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Oceňujem novú farbu predvolebnej kampane. Žltá tu ešte nebola. Pričasto sa opakujúce reklamy o tom, že si berú dačo sprava, dačo zľava. Nosná neokukaná pointa v predvolebných spotoch? Ale hlavný protagonista je odpadlík z SAS. Tak predsa len ten stred vyšiel sprava. Filozofia jej lídra „Nothing is impossible“. Len, či to tak bude aj pri prekročení hranice zvoliteľnosti.

Výhoda Siete je, že jej líder ako prezidentský kandidát má už médiami prejdenú tvár. Nevedno, či by zatiaľ len papierová sieť, vedela nahradiť tú už zabehnutú. Premiérom zosnovanú. Každopádne čiastočne supluje kedysi najsilnejšiu modrú. SDKÚ, z ktorej sa už asi pravicový fénix nestane. Sieti dávam puntík k dobru za „mítingové“ novátorstvo. Okrem štipľavého predvolebného gulášu a klobás, neskôr ponúkali hladnému voličovi okrem svetlejšej budúcnosti aj fašiangovú šišku. Mala sladký politický poprašok. Ďakujem, padla vhod.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šanca je vraj strana odborníkov, ktorá ponúka systémové riešenia. V posedom období ju bolo vidieť odborne sa vyjadrovať napríklad k štrajku učiteľov. Sem-tam sa jej podarí poukázať aj na nejakú smerácku lumpárničku, ale v tom má mnohých a bojím sa aj silnejších konkurentov.

Vzdor sa sám definuje ako odvážna strana komunistického typu. Uvidíme, či jej odvaha bude stačiť na nájdenie takých, čo ešte veria v zničenie kapitalizmu.

Najužitočnejší tip mi dala na svojej stránke strana TIP. Ako sa stať okreskárom vo volebnej komisii. Tieto voľby budem teda dozerať na demokratický priebeh. Pred otvorením volebnej miestnosti sa presvedčím, či je urna prázdna a iné „tajné“ finty fň. Mimo rozpočet tejto celorepublikovej akcie si otestujem aj vlastnú trpezlivosť v sedení.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prekvapuje ma, že svoj potenciál známosti nevyužila istá aliancia. Jej trikrát áno má ešte kresťansko-konzervatívne založený volič predsa v pamäti. Mohli by sa volať AMOR (áno, musíme ochrániť rodinu) a keby presvedčili aj pár voličov nemastno-neslaného KDH, isto by prekĺzli do parlamentu.

A roztrieštené protificovské stranôčky by mali radšej vytvoriť jednu veľkú stranu, napríklad SOS (spolu odstavíme SMER). Vtedy by možno tejto načervenalej strane skutočne zasvietila červená..

Ale koľko voličov to vlastne chce?

Natália Tvrdá

Natália Tvrdá

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zaujímam sa o našu spoločnosť. Jej štruktúru, problémy, názory, trendy a budúcnosť. Sledujem politickú scénu a fandím našej krajine. Na veci sa snažím nazerať z viacerých uhlov.. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu