reklama

Veriť si

Som dievča: mám 18 rokov a ešte stále verím, že veci budú lepšie. Mám dlhé blond vlasy a znamienko na pravom lýtku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Som nikto: dokážem byť taká zbytočná, až sa čudujem, že mi ešte nikto nepovedal, aby som sa radšej odpratala.. celé hodiny dokážem len tak presedieť a nič nerobiť.. ani sa len nudiť.

 Som beštia: rada sa zahrávam, rada zvádzam, zavádzam a podvádzam. Rada vidím, ako trpia ľudia, ktorí mi ublížili. Som pomstychtivá mrcha.

Som žiačka: učím sa, nadávam na svojich učiteľov, rovnako, ako ich zbožňujem. Niekedy to s učením preháňam, a tak ma bolieva hlava.

Som citlivá: plačem zakaždým, keď pozerám E.T., alebo keď vidím, ako trpia ľudia na Blízkom Východe. Slzami si zmáčam tričká, keď mám pocit, že mi chýba ľudský faktor.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Som kamarátka: a viem byť verná kamarátka.

Som dieťa: stále mám milujúcich a milovaných rodičov, stále sa viem báť, že ich sklamem.

Som klamár: z milosrdenstva aj zo strachu, pred pravdou, pred sebou, pred druhými. Taká, akí sú všetci ostatní...povrchne úprimná a žalostne skľúčená.

Som slobodná: môžem kedykoľvek odísť a zase prísť, povedať, čo chcem a nemyslieť to vážne...môžem sa rovnako obmedziť, alebo popustiť uzdu vlastnému svetu.

Som mizerná v kuchyni: viem uvariť akurát tak čaj a urobiť nepečenú tortu. Ale v budúcnosti chcem usporadúvať večere pre priateľov.

Som vrah: seba samej, svojich ilúzií, raz zabijem aj niekoho konkrétneho.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Viem toho o sebe celkom dosť. No napriek tomu mám pocit, že sa denne stretávam s chvíľami, v ktorých sa nespoznávam. Je to zlé? Je to normálne? Je to ľudské. Síce to nič neospravedlňuje, ale čosi to už objasňuje. Každý sme nejaký. Nikto nie je perfektný, len miestami dokonalý. Ak ste dokonalý idiot, dokonalá mrcha, neznamená to, že ste len to. Verím, že v každom z nás je skryté dobro (dokonalé dieťa, dokonalý milenec). Verím, že podstata nášho bytia je hodnotná. Dúfam, že to všetko má zmysel, že nič nie je zbytočné.

Ste nešťastní tak, že už nechcete ísť ďalej, a že ani neviete, kam? Hlavu hore, ste na polceste k dosiahnutí svojho cieľa. Máte strach? Nebojte sa požiadať o pomoc? Máte zlú náladu? Nekazte ju druhým, ale nesnažte sa za každú cenu tváriť, že je všetko v poriadku. A tak ďalej. Sama som sa stala obeťou vlastných zlyhaní. Čo som si z nich vzala? Nič, len prázdne slová ostatných. A preto, ak človek nie je sebou samým, nech už je hocikým, nemá cenu dýchať tento vzduch. Dnes už viem, že potrebné je veriť sebe samému.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som to ja: plná ideálov, smútku, strachu, nenávisti a lásky. Som zvedavá, ľahostajná a všelijaká. Som sama, milujem život, ktorý niekedy nenávidím. Plačem, smejem sa, spievam a maľujem. Som trápna a vtipná, som blbá, domýšľavá, som hviezda a nikto.

Akí sú ostatní neviem, ale hlavné je, že to vedia oni...a že ich mám rada.

For robo&hetty&matka&me

Nikola Bajánová

Nikola Bajánová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Niekedy akoby som sa vznášala nad vlastným telom. A pozerala sa na seba a všetko, čo robím, ako staviam kanvicu na sporák, alebo si oprašujem vypchávky na šatách a sťažujem sa, ako ľahko sa zašpinia, ako sedím s matkou a čítame si navštívenky. K tomu, aby som bola sama sebou, stačí tak málo, už to mám naučené. Ale väčšia časť mňa samotnej lieta okolo a všetko sleduje. Akoby to nebolo moje telo. Akoby časť mojej duše vedela niečo, čo sa bojí pomenovať. (Spoveď Maxa Tivoliho, Andrew Sean Greer) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáMy diarySúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu