reklama

Môj nový domov

Vážení a milí, dovoľte, aby som Vás zoznámila s mestom mne teraz drahým- Nijmegenom. Áno, na prvý pohľad sa zdá, že sa to nedá vysloviť, ale keď človek potrénuje, tak to ide ľahučko. Skoro ako by ste boli rodení Holanďania.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tak si poďme spolu trošku zachrochtať- NEJMECHEN. Dobre, preháňala som, nie je to vôbec ťažké.
Mesto, v ktorom som prvýkrát videla veterný mlyn- na Sint Annastraat, mesto s nádhernou promenádou okolo rieky Waal- osvietenej v noci akoby tisíckami svetiel, Nijmegen, mesto do ktorého som sa zamilovala. Ale aby som nepreháňala s tou mojou patetickou nadnesenosťou, dajme aj zopár geografických faktov. Takže ja nezemepisárka sa idem najskôr pozrieť na
internet..... Samozrejme som sa potrebovala iba uistiť, však ja inak všetko viem. Ehm takže Nijmegen sa nachádza v provincii Gelderland- čítaj zase trošku chrochtavo Chelderland, ktorého hlavným mestom je Arnhem. Nachádza sa blízko hranice s Nemeckom- spolubývajúci hovoril, že je to len 20 km a že to možno zvládneme na bicykli:0
A samozrejme Nijmegen má na svojom konte hneď niekoľko prvenstiev:
Je to najstaršie mesto Holandska- dokonca v roku 2005 oslavovalo svoje 2000ce narodeniny- starúšik blahoželáme oneskorene, keby som Ti povedala, že som v roku 2005 o Tebe ešte ani netušila.........Ale radšej nechajme minulosť.
A Nijmegen, si prvým mestom v Holandsku, ktoré som navštívila. Keby som bola detailistka, tak by bolo prvé Utrecht, pretože v ňom ma vypľul autobus a nechal mňa a moje dve kamarátky napospas realite zahraničia a ťažkým kufrom. Pripadá mi to ako večnosť, ale sú to len tri týždne.
Takže drahý Nijmegen, ako som sľúbila, robím Ti osvetu do samej chvály odetú.






Lucia Nogova

Lucia Nogova

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chcem Ťa viesť za ruku a chcem sa Tebou nechat viesť Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu