reklama

Držíme ti palce

Je nedeľa, pár hodín pred štátnicami. Mala by som si to opakovať. Ale radšej si budem vychutnávať externú podporu mojej rodiny...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

9 dní sedím doma. Bolí ma zadok, mám vypočítané z ktorýchautobusov vystupuje najviac ľudí, poznám každý kočík vo výťahu, otváraciehodiny potravín dolu v dome, mám mastné vlasy a pazuchy typu paro -šero. Z postele sa stáva papierová utópia a topím sa v produktových diapazónoch, škálovaní ,algoritmoch a stratégiách. Záchranné koleso je len dolu v krčme nadve malé tmavé pivá a tri detailne rozobratésexulálne zážitky kamarátky.

Z minulého týždňa mi už neostal ani jeden uhor navytlačenie a tak som sa začala zaoberať pedikúrou. . . Tento počin somtrpko oľutovala, keď moje nohy začali vyzerať ako príliš ostrúhaný zemiak.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Celý deň mi niekto volá. Mám dokonale vyvinutú telepatiu. Dobodky viem, čo mi chcú povedať. Držím ti palce, myslím na teba, to zvládneš, sišikovná, nič to nie je, drž sa. . . Pár fráz, do ktorých sa zmestí nulováempatia rodinných príslušníkov a známych. Áno, sľubujem, budem sa držať. Možno tak dverí, aby ma tam nikto nedostal.

Po piatich rokoch tam pôjdem posledný krát. S nervami naposlednej brčke a moja duša sa budena mňa pozerať len tak letmo zhora, ako sa trápim. . . Ale keď to nič nie je, ....

Zase zvoní telefón... teta Gabika: No áááhoj, tak jachodím na ten kurz tarotových kariet, ti vyložím, či to spravíš, ostaň nalinke, moment, ... hneď to bude... mmmmhm mmmhmmm .... ahááá .... tak eštetoto (premýšľam, či si účtuje 36 Sk/minbez DPH)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

.... áno. Tak máš to nádejné.... neboj sa, to spravíš.

Ďakujem Gabika. Ukludnila si ma. Pokojne dnes zaspím a zajtrasa spoľahnem na svoju nádej. Zavolámradšej mame, tá je profesorka, tá ma určite dostatočne vystresuje tak, ako topotrebujem... Mamina? No ja mám zajtra tie štátnice.... ánoo? No my sme saboli kúpať v Senci. Umývam riad, tak sa drž. (???)

Tento svet je podľa mňa len plný sušených hrozienok a žiadnychhrozných predstáv, ktoré majú ľudia pre mňa napĺňať, aby sa môj strachvygradoval do klasickej panickej hystérie prvorodičky. Nie. Som v pohode. . .Večer si dám dvemalé tmavé pivá a vymyslím si, čo si oblečiem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Celú noc mam pred sebou čísla otázok, prevraciam si svojenohy zo severovýchodu postele na juhozápad. Už som skoro pri obratníku raka a ovisnemi noha na zem, na ktorú sa mi prilepí otázka o vzťahoch s verejnosťou.Utrhla sa z papierovej priekopy, ktorá už 9 dní chráni moju posteľ predpokojným spánkom.

Ráno, na ceste do Trnavy som zistila, že sa môj životpreháňa diaľnicou, vlakmi a autobusmi už pekných pár rokov. Vždy to bolorovnaké. Dnes to vôbec nebolo výnimočné.

Prišla som tam, bola som vraj zelená, potom červená,následne žltá. A ja viem prečo. Aká je pravdepodobnosť, že z troch predmetovsi človek vytiahne tri tie najhoršie otázky? Asi taká ako keď zrazím dvoch holubov v priebehu mesiaca a potommi ich príbuzní sedia pravidelne na balkóne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale dnes vychádzam z dverí školy (na ktorých sú 4nálepky o varovaní kamerového systému -, ale je to len príprava, že tam tie budú kamery...lebo tam nie sú) no vychádzam, ako pani Magisterka.

Áno znie to super, ale so mnou to nič nerobí. Zavolám babke.. .

No ahoj dzievečko mojo, ta ja som ti tak premyšľala, žeči tu školu ty scihneš dokončic do konca toho maja, bo by si mohla dedovi prisczagratulovac k narodzeninom, bo neznaš či nebudu posledne... znaš?

Babka, ja ti volám, aby som ti povedala, že som ju dnesskončila a som

... no bo by sme mohli pozvac i Vlada z dola,pridze aj Klara a dzedo sa už teši že by vas šicke vidzel, znaš?

Babká! Vravím, že dnes som skončila školu! ......Hiiiiii?????..... ach bóže..... ta to za to si ty bula taka sucha jak peper! ... no idemhnedka volať do Klary a do Prešova, ... no ahoj. Boškam ce.

Usmievam sa. Babka spadla z planéty, ktorá je plnámargarétok a bielych oblakov. Určite nemala zuby a keď si uvedomí, čo sa vlastne stalo, tak bude sedieťna gauči, pozerať na dedinu, plakať a hovoriť o tom, ako ma uštiplaosa do bruška keď som bola malá a odvtedy ho mám také veľké... (ľúbim ju veľmi a sem - tam si predtavujem, že by tu mohla ostať navždy)

Len tak si kráčam po ulici..v ruke držím diplomovku... vo vzduchu vonia dážď a všetkoje rovnaké. Ľudia vystupujú z autobusu a nikto z nich nevie, žeprečo sa dívam zasnene do zeme. Nikto. Je im to jedno.

Mne nie. Upracem si priekopu, pôjdem si vybrať super objatieod Rogera a čo sa vlastne stalo si podľamňa uvedomím zároveň s babkou, keď budem pozerať z balkóna a sledovaťautobusy.

A teraz čo....?

Budem gladiátor v ostrúhaných pätách s titulom :)

Daniela Nováčková

Daniela Nováčková

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu