reklama

Svet proti terorizmu

7.1.2015 a názov francúszkeho satirického týždenníka Charlie Hebdo sa nám už navždy zapíšu do pamäte. Po teroristických útokoch v USA, ale aj v Madride, či Londýne, v západnom svete opäť naplno ožila atmosféra strachu z radikálnych teroristických skupín.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu
(zdroj: AP)

O život prišlo 17 nevinných ľudí, viacerí z nich významní novinári, ktorí svojou žurnalistickou prácou pevne obhajovali piliere našej demokracie. Sloboda slova je esenciou demokracie a práve proti nej boli namierené zbrane.

Tento raz sa terčom stalo Francúszko, krajina Veľkej Francúszkej Revolúcie, osvietenstva, ktorá už v 18. storočí prichádzala s ideami rovnosti, bratstva a slobody, ktoré sa rozšírili do celej Európy.

Tieto útoky jasne poukazujú na neustále prítomné nebezpečnstvo terorizmu a to aj priamo na území Európskej Únie. Je to jedno z najväčších nebezpečenstiev a zároveň výziev dnešných čias.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každý zmarený ľudský život je nenahraditeľný a preto je potrebné akékoľvek formy extrémizmu, násilia, či náboženského fanatizmu razantne odsúdiť a bojovať proti nim.

Novinári a karikaturisti z redakcie Charlie Hebdo sú hrdinami, ktorí ukazujú, že aj dnes sa v Európe za naše hodnoty platí ľudskými životmi. Možno si to po uplynutí 25 rokov od našej Nežnej Revolúcie až tak neuvedomujeme.

Na celej tejto udalosti sa napriek trpkosti a smútku, ktoré ju sprevádzajú dajú nájsť pozitíva.
V Paríži, ale aj iných európskych mestách, dnes vyšli masy ľudí do ulíc aby demonštrovali, že za našimi hodnotami si pevne stojíme a žiadni extrémisti nám ich nevezmú. Spojili sa lídri viacerých svetových náboženstiev, nezmieriteľní politici, ľudia žijúci v Európe. Sme svedkami historických momentov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V boji proti terorizmu je dôležité ukázať, že sa nebojíme a sme jednotní. Práve túto jednotu sa podarilo dokázať v uliciach európskych miest. Verme, že sa to pretaví aj do ďalšej zahraničnej spolupráce v boji proti všetkým, ktorí ohrozujú našu slobodu a ďalšie dôležité hodnoty, na ktorých západný svet stojí.

 #jesuischarlie

Peter Kakaščík, člen Novej Generácie

Nová Generácia

Nová Generácia

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Sme iniciatíva ľudí, ktorí nie sú spokojní so súčasným stavom na Slovensku a chcú svoje skúsenosti zúžitkovať v prospech budúcnosti krajiny. Sme iniciatíva 30-tnikov a 40-tnikov, ktorí zbierali skúsenosti na Slovensku aj v zahraničí, ale vrátili sa späť a chcú tu ostať žiť a vychovávať svoje deti.Ak zdieľaš naše hodnoty a myslíš, že vieš pomôcť správnej veci, napíš nám. Tešíme sa!Viac info na: www.novageneracia.sk Zoznam autorových rubrík:  KomentárePripomíname siZahraničné aktivity

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu