reklama

Veľký deň De Geu, opäť raz fenomenálny Di María, prvý zásah El Tigreho

Veľký deň De Geu, opäť raz fenomenálny Di María, prvý zásah El Tigreho. Manchester United urval ďalšie dôležité body.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Louis van Gaal na predzápasovej rozcvičke.
Louis van Gaal na predzápasovej rozcvičke. 

Minulú sobotu na Old Trafforde prehral 2:1 West Ham, tentoraz utrpel rovnakú prehru aj tím od rieky Mersey, Everton. A podobne ako proti Kladivárom, aj stretnutie s Toffies malo dva rozdielne polčasy.

Od začiatku diktovanie tempa v podaní United, Everton sa prevažne bránil, vyústením bol gól Di Maríu na konci prvej polhodiny. "El Fideo" odohral vskutku zase jeden veľký zápas, priamy kop o niekoľko minút po jeho góle hovorí sám za seba, Howard ho vytlačil na roh končekmi prstov. Predzvesť excelentného výkonu ukázal De Gea na konci polčasu zneškodnením penalty Leightona Bainesa, pre toho to bola vôbec prvá nepremenená jedenástka v Premier League.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Argentínčan pokračuje vo výborných výkonoch.
Argentínčan pokračuje vo výborných výkonoch. 

Druhý polčas a tradičné poľavenie United, čo spôsobilo vyrovnávajúci gól neviditeľného Naismitha. David De Gea bol bez šance. Bolo treba zabrať a strhnúť vedenie na domácu stranu, o to sa postaral kto iný ako argentínsky slížik. Jeho nevydarená strela, či premyslená strieľaná prihrávka našla na hranici ofsajdovej pasce Falcaa a kolumbijský sniper si konečne otvoril strelecký účet. 

Radosť Falcaa s fanúšikmi United.
Radosť Falcaa s fanúšikmi United. 

Nepochopiteľné stiahnutie sa do defenzívy takmer spôsobilo remízu, ktovie, keby stál v bráne niekto iný ako De Gea. 

3 výhry z posledných 4 zápasov, prehra s Leicestrom je škvrnou, ale výkony tímu Louisa van Gaala idú postupne hore. Angel Di María zapadol do Premier League bez najmenších problémov, jeho štatistiky po jednom mesiaci hovoria jasnou rečou:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5 zápasov, 3 góly, 3 asistencie, 16 vytvorených šancí, 81 %-ná úspešnosť prihrávok, 31 driblingov s loptou a priemerne 77 dotykov s loptou za zápas.

Obrázok blogu

Slová chvály mal aj kouč United: "David (De Gea, pozn.) bol dnes fantastický. Ak ste brankár a máte pred sebou také množstvo hráčov, tak lopta vystrelená spoza húštiny nie je viditeľná a vy ju uvidíte až ako posledný. David predviedol výborné reflexy."

Holandský taktik tiež upozornil súperov na to, že Manchester United bude už len lepším tímom: "Hráčom som povedal, že nehráme dobre ale už sme na štvrtej pozícií. Tak potom, čo sa stane, keď budeme hrať výborne celých 90 minút ? Nechcem sa opakovať, pretože som to už niekoľkokrát povedal, ale všetko potrebuje čas, videli ste to. V prvom polčase sme boli fantastický, v tom druhom sme súperovi dovolili vytvoriť si veľa šancí."

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Spokojný kouč Louis van Gaal.
Spokojný kouč Louis van Gaal. 

Hodnotenie hráčov:

David De Gea - 9,5 (MOTM)

Fenomenálny, fantastický. Sebavedomie ukázal už v prvom polčase, kedy si dovolil odvážnu kľučku pri rozohrávke. Na konci prvého polčasu bravúrne zneškodnil penaltu Bainesa, od 75.minúty musel byť v pohotovosti, pretože Manchester začal brániť jednogólový náskok. Osmanovi sa musí o španielskom gólmanovi aj snívať. V 87.minúte mu chytil strelu spoza 16-tky, v nadstavenom čase vytesnil jeho pokus pravou rukou. Zákrok po strele Barryho v 94.minúte len dokumentuje heroický výkon De Geu.

Obrázok blogu

Rafael - 7,5

Po zranení zase ten aktívny, behavý, neúnavný Brazílčan. Podporoval útok, mal prsty v prvom góle. Snáď bude v týchto výkonoch pokračovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Paddy McNair - 6,5

Až na neubránenie Lukakua pri jednej strele neurobil vážnejšiu chybu, možno pri Osmanovej tutovke si mohol počínať lepšie, na jeho triko to však nejde. Zase spoľahlivý výkon, vidno, že mu pomáha dôvera trénera.

Marcos Rojo - 6,5

Pozícia stopéra mu sedí viac ako na ľavom kraji, počínal si spoľahlivo a súperových hráčov nepustil do vážnej šance, až na spomenutú vyloženú šancu Osmana, tam išlo ale o chybu zálohy.

Luke Shaw - 5

Ofenzívnu úlohu splnil, po jeho akciách mal Falcao dve šance, najmä pri jednej z nich ukázal veľkú silu, nenechal sa odtlačiť Jagielkom a vypracoval šancu pre Kolumbijčana. Spôsobil však gól na 1:1, neubránil Naismitha, to sa nemôže stávať. Neskôr odstúpil kvôli zraneniu.

Daley Blind - 7

Prekvapuje čoraz viac, hrá s prehľadom, s loptou robí presvedčivé rozhodnutia, nie je alibista, akými boli predchodcovia na jeho poste. Spoľahlivý výkon.

Antonio Valencia - 6

Blindovi uľahčil pozíciu, pretože je defenzívnejšie založený hráč ako Herrera. V zápase neurobil nič, za čo by si zaslúžil pokarhanie, hral to, čo mal nakázané od trénera. Výkonom prekvapil.

Angel Di María - 8,5

Zápas si doslova užíval, gól a asistencia sú výsledkom, okrem toho pripravil asi ďalšie tri šance pre spoluhráčov, za zmienku stojí najmä pätička, ktorou vyslal do šance Radamela Falcaa.

Juan Mata - 5

Ani dištanc Rooneyho mu nepomohol, vedel, že nastúpi, ale nebolo ho cítiť. Má asistenciu, ale v zápase nebol viditeľný, nedarilo sa mu, musí jednoznačne veľmi zabrať.

Robin van Persie - 3,5

Nedal gól, stále je bez formy, van Gaal mu však bezvýhradne verí, nechal ho na ihrisku do konca zápasu. Azda najslabší článok tímu.

Radamel Falcao - 5,5

Ak by popremieňal šance naviac, dostal by vyššiu známku. Ale prekypuje snahou, vie si vybrať miesto, kam sa postaviť. Po strelení gólu by z neho mala opadnúť nervozita a gólov by mohlo pribudnúť oveľa viac.

Striedajúci hráči:
Marouane Fellaini - Skoro nebol pri lopte, nedá sa veľmi hodnotiť.

Tyler Blackett - Vystriedal zraneného Shawa, nepočínal si zle, neurobil vážnejšiu chybu

James Wilson - Odvážny krok van Gaala sa vyplatil, mladík pomáhal obrane a pričinil sa o udržanie tesného náskoku.

Teraz nasleduje reprezentačná prestávka, po nej sa tím Louisa van Gaala predstaví v pondelok, 20.októbra na pôde West Bromwichu. 

Ondrej Herceg

Ondrej Herceg

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som 26-ročný pracujúci. Mám rád všeobecne veľmi veľa športov, no odmalička som inklinoval k pätorke hokej, futbal, tenis, basketbal a F1. Športom žijem teoreticky i prakticky 25 hodín denne a získavam nové informácie a poznatky. V mojom záujme je nahliadať na veci nepovrchným spôsobom, ale ucelene a s pochopením detailov. Tvrdá práca poráža talent, ak talent nepracuje tvrdo. Francesco Totti, Kobe Bryant, Michael Schumacher. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu