reklama

Liverpool ovládol Merseyside derby, prišiel však o Origiho

Stredajšie 30. kolo anglickej Premier League postavilo proti sebe dva liverpoolske celky, domáce FC a hosťujúci Everton.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prvých päť minút patrilo Evertonu, ktorý na svojho súpera doslova vybehol a nedal mu dýchať, no gólového efektu sme sa nedočkali. Po počiatočnom tlaku hostí bolo na ihrisku už len jedno mužstvo. Domáci Liverpool podnikal jeden nájazd za druhým, najväčšie tutovky spálili Lallana s Firminom, ktorí zoči voči brankárovi Roblesovi nedokázali prepasírovať loptu do siete. Práve Joel Robles bol hrdinom prvej polhodiny, no stupňujúci sa tlak nakoniec priniesol svoje ovocie. Dve minúty pred koncom prvého dejstva našiel Milner krásnym centrom na zadnej tyči Origiho a vo forme hrajúci belgický forvard poslal domácich nekompromisnou hlavičkou do vedenia. Tento kúsok napodobnil v nadstavenom čase Sakho, po skvelej lopte od kapitána Milnera prišlo zakončenie hlavou a rázom svietilo na svetelnej tabuli skóre 2:0.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jürgen Klopp mohol byť s priebehom zápasu spokojný, všetko sa ale zmenilo v 50. minúte po hororovom zákroku na Belgičana Origiho, ktorý zrejme prišiel o zbytok sezóny. Frustrovaný stopér Evertonu Funes Mori nejavil záujem hrať loptu, poriadne prebrúsil belgického útočníka a rozhodcovi nezostávalo nič iné ako ho poslať predčasne pod sprchy. Klopp mal hlavu v smútku, pretože pred dôležitými bojmi o finále Európskej ligy prišiel o ďalšieho zakončovateľa. Pri absencii Bentekeho s Ingsom sa tak na hrot ponúkala jediná voľba v podobe Daniela Sturridga.

Na rozdiel triedy zvyšoval po presnej Lucasovej prihrávke spomínaný Sturridge, ktorý presnou strelou do ľavého dolného rohu z vnútra šestnástky nedal Roblesovi šancu. Pohľad na kouča hostí Roberta Martineza neveštil nič dobré, Everton si počas celého zápasu nedokázal vypracovať vyloženejšiu šancu. 18- gólový strelec Lukaku bol doslova a do písmena neviditeľný. V 76. minúte skvelý zápas domácich “The Reds” podčiarkol utešenou strelou spoza pokutového územia špílmacher Coutinho. Po výsledku 4:0 potvrdil Liverpool stúpajúcu formu, Jürgen Klopp neskrýval svoje nadšenie, naopak stolička pod Robertom Martinezom sa poriadne roztriasla.

Ondrej Laczko

Ondrej Laczko

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent masmediálnej komunikácie a športový fanatik. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu