reklama

Csáky, Bugár - prečo sa rozpadla strana SMK, prísne tajné.

Všeobecne, počas druhej vlády Mikiho, sa ozvali vo vnútri SMK hlasy, že Béla to celé pokazil a v skutočnosti nič nespravil pre tunajších maďarov. Béla s jehou politikou, stále sa usmieval a vždy sa snažil vychádzať v ústrety Mikimu, ustúpil, keď išlo o prerozdeľovanie peňazí, štátnych zákazok, nasmerovaní veľkých investičných projektov, lebo sa nechcel (nemohol ??) viesť v tak hlbokom močiari ako to robili Mikiho ľudia, alebo jednoducho sa to nedalo (??). Uplynulo 8 rokov vlády a prosperity SR a južná časť Slovenska je na tom skoro rovnako ako predtým. Biedne.Bélu stále kritizovali a Strana SMK si myslela, že prišiel pravý čas dosadiť "správneho" človeka tz. Pála Csákyho, typického byrokrata, ktorý vo vnútri vždy patril medzi najväčších zástancov maďarov. Očakávalo sa od neho, že konečne vybaví niečo pre Juh Slovenska. (aké smiešne že ?)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

PÁL CSÁKY

Poďme na osudové chyby myslenia Pála Csákyho.
Tu musím hneď podotknúť, že on nie je zlý človek, len nepochopený. V nesprávny čas na nesprávnom mieste a hlavne v nesprávnej krajine. Je aj veľmi pracovitý a snaživý. Vzorový úradník.

a., Pál Csáky si stále myslí, že Miki a Hrušovský s ním chcú spolupracovať
(Miki a Hrušo ho zobrali do partie SMK, lebo nebolo nikoho iného)

b., Pál Csáky si stále myslí, že ak má pravdu, tak to má aj povedať.
bohužiaľ nevie o tom, že ho žiadny ale žiadny Slovák neakceptuje (!!! to je fakt). Jeho osoba nezíska ani jeden hlas pre SMK ...ani jeden .... Jeho osoba je natoľko nesympatická pre Slovákov, že radšej volia Slotu a jeho bagáž len aby ukázali Csákymu o čom je Slovensko. Za vysoké percento SNS môže jedine on a jeho veľký kamarát Miklóš Duray !!! (už píšem článok o tom že prečo)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každý Slovák ho vníma rovnako ako my Maďari vnímame "superinteligenta" Slotu. Darmo bude hovoriť pravdu , darmo spravil pre Slovensko viac ako celá bagáž SNS (jeho práca pri prístupových rokovaniach a naštartovaní eurofondov je príkladná) , nikto mu to neuzná.

c., Pál Csáky si myslí, že na Slovensku má SMK stálu voličskú základňu 11.5% (to samozrejme pred odchodom Bélu z SMK ). SMK má voličskú základňu zhruba 9%.

d., najväčšia chyba - uveril rečiam veľkého kamoša p. Orbána Viktora, ktorý mu prisľúbil podporu a všetko čo len chcel počuť. (PS o Viktorovi Orbánovi a jeho počine, ako mohol zničiť Maďarsko jeden človek, už pripravujem článok, bude neskôr)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

e., Csáky je v parlamente od roku 1990. Už dávno stratil kontakt s realitou , má 19 rokov zabezpečený plat a nikdy nemusel bojovať o priazeň svojich voličov... Vôbec nevie ako získať voličov.

PROBLÉMY - FINANCOVANIE

SMK je financovaná hlavne zo štátneho rozpočtu - hlasy za voličov ..v roku 2006, po voľbách dostali
46 485 888 Sk + mesačne dostávajú 863 700 SK.
http://volby.sme.sk/c/2769099/volebna-kaucia-prepadne-trinastim-stranam.html

Ak SMK nie je vo vláde, nie sú ďalšie peniaze , nie sú mecenáši ktorí by niečo pustili za vybavenie štátnych zákazok. Ďalej ... nemôže sľubovať ani miesta na kandidátke, lebo nie je isté, že bude vôbec 5-6%. Takže teraz SMK neponúka reálnu šancu ... Všetko padá a rúca sa ... Prichádzajú o sponzorov. Na fungovanie terajšej SMK nestačia tie malé percentá a polovičné peniaze.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

BÉLA BUGÁR

Je jednoznačne najsympatickejším politikom na Slovensku. Má len jednu chybu, že je Maďar. Tento handicap je na Slovensku neprekonateľný. Tu ľudia ešte nedospeli na tú úroveň aby volili Maďara. Radšej volia ľudí ktorí ich oberú aj o dôchodky...nevadí ..hlavne že je náš = slovák.

Čo sa týka MOST - HÍD som realista... do politiky ide človek len vtedy, ak chce zarobiť peniaze. Či im dám hlas ?? To je dobrá otázka .. U nich mám aspoň zaručené , že ak sa dostanú do vlády, Slovensko bude fungovať a nebudem musieť na ministerstvách platiť také sumy za povolenie projektov ako teraz ... viď článok.
http://ondrejzsemlye.blog.sme.sk/c/197253/Uplatky-na-ministerstvach-alebo-nenazranost.html

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tu musím podotknúť, že túto opciu mám zaručenú aj u Pála Csákyho a SMK :) .. Ináč bude to zaujímavé, lebo maďarská menšina nie je presvedčená o tom že Bugár je ich človek .. Viacerí ho vnímajú ako zradcu, hlavne tí krčmoví. Majú aj kus pravdy, lebo fakt nič nespravil pre Juh. Nedávno som išiel južnými cestami Slovenska.... hrozné sú tie spodné dediny.. to, aká je tam beznádej, človek zbadá takým spôsobom : boli dediny, že ani jeden dom nemal nové plastové okná... Že novostavba ?? To je tam sci-fi. ...

ROZDIEL MEDZI NIMI

len maličkosť ... Béla pochopil svoju rolu, kým Csáky nie. Tá rola sa volá : vyhovieť požiadavkám strany, ktorá vyhrá voľbu a v prípade možnosti zobrať si ponúknuté miesto vo vláde. Jedna vec ale je na 100% istá, že iným spôsobom ani jedna strana nikdy nebude mať možnosť ovplyvniť peňažný tok, a juh ostane v hnoji tak, ako je aj teraz. Tunajší Maďari nechceli maďarskú univerzitu v Komárne, chcú len robotu.... len robotu. To je jediná šanca pre Juh Slovenska. Iná nie je.

Strana SMK získala len jednu mastnú finančnú injekciu počas Mikiho ..165 mill. SK dotáciu pre národnostné menšiny... Miki viac nepustil ... + 22mill na zmodernizovanie "nákup infromačných technológii"

HANBA
Utorok som pozeral JOJ De facto... a vidím tam Csákyho ..ako tam klačí Čaplovičovi... kde sme ?! Kde sme ??? !!!!

Ondrej Zsemlye

Ondrej Zsemlye

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zabudli mi povedať že sa to nedá , tak to som spravil.Mne nezáleží na tom čo si o mne myslia ľudia, lebo život je o inom ... Zoznam autorových rubrík:  PRIBEHYPOLITIKA - PENIAZE

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu