reklama

Ocko od nás odišiel!

Ocko od nás odišiel - napísala si iba 6-ročná Katka perom na opačnú stranu hracej kocky po rozchode jej rodičov. Odišiel z jej života prvý muž. Opustil ju ten, ktorý ju mal chrániť pred svetom, vravieť jej každý deň ako ju má rád, aká je krásna, nazývať ju princezničkou. Čo sa deje v duši takého dievčatka? Koľko otázok, nepochopenia, smútku...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)
Obrázok blogu

Milan Rúfus napísal: Dieťa má dve rúčky. Jednu pre mamičku, druhú pre otecka. A tá Katkina je odrazu z jednej strany prázdna.

Dnes je z nej veľká, dospelá žena. Na prvý pohľad sebaistá, krásna, upravená. Vždy vie, čo má robiť, riešiť problémy, prekonávať prekážky, ochrániť sa sama.

Je však sama a túži po láske. Chýba jej objatie, muž, istota. Ako prekročiť vlastný tieň a dať mužom opäť šancu? Chcela milovať, no nevedela. Chcela dôverovať, no bála sa. Zo strachu pred opustením sa nikdy nedávala do vzťahu celá. Muži to vycítili a paradoxne odišli. A ona mohla opäť vyhlásiť: Muži opúšťajú!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Žiaden z nich sa však neodhodlal skúmať jej nežné srdce, objaviť v nej tú ženskosť, ktorú jej jej prvý muž nepomohol odhaliť, vydržať a počkať, kým sa jej rany zahoja.

Koľko je dnes takých zranených a ubolených dievčenských duší, ktorých otcovia miesto pohladenia, objímajú poháre v krčmách alebo sú kvôli práci v zahraničí? Alebo v náručí mileniek?

Z dievčatiek sa stávajú mladé ženy, hľadajúc svoju neobjavenú identitu a krásu v hrubom správaní, v alkohole, hľadajúc lásku v sexuálnych dobrodružstviach, hľadajúc pochopenie vo feministických hnutiach alebo v objatí iných zranených žien.

Mnohí otcovia ani nevedia akú majú moc. Koľko môžu svojim deťom dať, ale koľko môžu aj vziať.

Mirka Palásthyová

Mirka Palásthyová

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Rada sa učím, poznávam nové veci, nových ľudí, seba... Zoznam autorových rubrík:  zamysleniaja a BohSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu