reklama

Prvý dojem ? Radšej už nepoznám

„Mladá slečna, nejaké centíky by sa náhodou nenašli ? Viete, tak akosi.." Pani bez domova prerušilo silné trúbenie okoloidúcich áut. Predtým by som ju zrušila vetou typu : „Nie, nemám." Odpoveď by bola sprevádzaná myšlienkou, že nebudem predsa podporovať jej závislosť. No dnes bolo zrazu všetko iné..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Predtým som dávala na prvý dojem. Dnes sa ale niečo zmenilo.


Už predo mnou nestála len stará žena so strhanou tvárou, ktorej dych prezrádzal viac ako by chcela sama prezradiť. Zrazu sa zmenila na dieťa, ktoré očakávalo moju reakciu.

Jedna otázka otvorila konverzáciu, ktorá nemala konca. Pani to v živote nemala ľahké. Na ulicu sa nedostala vlastnou nerozvážnosťou. Bolo mi jej ľúto. No prejaviť jej daný pocit by nemusela prijať kladne. Pekne sme sa rozlúčili. Nedostala ani cent a napriek tomu odchádzala s úsmevom na tvári.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď sa vrátim očami na začiatok článku, pýtam sa sama seba mnoho otázok. No primárnou stále ostáva jediná. Koľko krát predtým som odsúdila človeka, ktorého som ani nepoznala? Koľko krát vidíme okolo seba ľudí, ktorí v našom živote nedostali priestor na prejavenie. Napriek tomu si z nejakého „vzduchoprázdna" dokážeme utvoriť názor na dotyčnú osobu..

Patrícia Lofajová

Patrícia Lofajová

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som statočne zasnívaná, no primerane ambiciózna bojovníčka za krajší zajtrajšok.. toľko na úvod.. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu