reklama

Vďaka Tiborovi Gašparovi sa stal zo mňa spisovateľ. Polícia v rukách mafie a Policajná chobotnica, fikcia, či realita?

Čo znamenajú názvy v titule tohto článku? Kto odpovedal, že sú to názvy mojich kníh, ktoré píšem pod pseudonymom Peter Šloser, tipoval správne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Polícia v rukách mafie

Viete, čo je na názve tejto knihy zaujímavé? Začal som ju písať približne v mesiaci marec  2019 a v tom čase som vymyslel aj názov. Na knižné pulty sa dostala v mesiaci október 2020. Asi dva dni na to došlo k zadržaniu špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a zástupcu riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností (špeciálny policajný útvar so zameraním na sledovanie a odpočúvanie osôb) Norberta Pakšiho. Bolo to počas tlačovky s novinármi, ktorú usporiadalo vydavateľstvo IKAR, kde som po prvý krát verejnosti predstavil moju knižnú novinku. Redaktorov viacerých médií najviac zaujímalo, prečo som si zvolil taký názov knihy a či si myslím, že polícia je v rukách mafie. To som ešte netušil, že o niekoľko týždňov príde k zadržaniu dvoch bývalých policajných prezidentov (Tibora Gašpara, Milana Lučanského) a ďalších top bývalých policajných funkcionárov, čím sa fakticky potvrdil názov knihy. Množstvo obvinených policajných funkcionárov oprávnene budí podozrenie, že políciu ovládla mafia a v skutočnosti sa jednalo o policajnú chobotnicu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Tu nájdete recenzie čitateľov: https://bit.ly/2DDlfFE

Tu si môžete objednať knihu s osobným venovaním: https://bit.ly/3hc7dIM

Tu je krátky knižný trailer: https://bit.ly/33Cisad

 

Policajná chobotnica

Je názov ďalšej mojej knihy, ktorú som začal písať začiatkom roka 2020. Teda v období, keď o existencii skutočnej policajnej chobotnice veľa ľudí netušilo. Určite nemám žiadne veštecké schopnosti, ale skúsenosti z môjho pôsobenia v rôznych funkciách na policajnom prezídiu ma motivovali k tomu, aby som písal knihy inšpirované tým, čo som prežil ja alebo moji kolegovia. Kniha Policajná chobotnica vychádza zajtra (18.10.2021) a už v predpredaji sa umiestňuje vo viacerých rebríčkoch predajnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Tu si môžete objednať knihu s osobným venovaním: https://bit.ly/2Z2aNlL

Tu je krátky knižný trailer: https://bit.ly/3BLA3uP

 

Prečo som začal písať krimi inšpirované realitou?

Nikdy som neplánoval napísať knihu, táto myšlienka vo mne skrsla takmer zo dňa na deň. Bolo to po personálnej degradácii, keď mi najskôr vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar prostredníctvom riaditeľa NAKA Petra Hraška ponúkol iné miesto na akom som bol zaradený a po pár dňoch ako som ponuku prijal sa situácia zmenila. Bolo mi oznámené, že na uvedené miesto niekto tlačí svojho človeka. Vtedy padlo moje vnútorné rozhodnutie, otvoril som starý notebook a pustil sa do písania. Na rozdiel od iných spisovateľov som z dôvodu spontánneho rozhodnutia nedisponoval žiadnymi poznámkami alebo iným textovým materiálom a spoliehal som sa len na to, čo sa ukrývalo v mojej hlave. Z myšlienok vznikla kniha s názvom Mafiánska poprava?, vďaka ktorej som získal ocenenie Panta Rhei Awards -  Slovenský knižný debutant roka 2019.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Tu si môžete knihu objednať s osobným venovaním: http://bit.ly/2WfZ8dg

Tu je krátky knižný trailer: http://bit.ly/2PSvxpp

 

Aký je pomer fikcie a reality v mojich knihách?

Máloktorý spisovateľ dokáže určiť tento pomer, pokiaľ nie je jeho kniha čistá fikcia. Ja v knihách opisujem to, čo sa za určitých okolností, v určitom čase a na určitom mieste odohralo, pričom text upravím do podoby nespojiteľnej s realitou. Denne ma kontaktuje niekoľko čitateľov, ktorí tipujú, kto sa skrýva za postavou Fero Rus, Libor Kasper, Tibor Kramer... Každý spisovateľ má však svoje výrobné tajomstvá a ja si ich nechávam tiež len pre seba.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Myšlienka na záver

V písaní kníh som našiel ďalší zmysel života a som rád, že počet čitateľov sa momentálne pohybuje približne niekde nad číslovkou 20000. Všetky knihy vyšli aj ako E-knihy a prvé dve zároveň v audio verzii. Námetov a spomienok mám ukrytých pod šedou kôrou dosť, tak sa môžete tešiť na ďalšie a ďalšie ŠLOSEROVKY.

V prípade záujmu o moju tvorbu ma pokojne kontaktujte:

FB profil https://www.facebook.com/peter.sloser.3/

FB stránku https://www.facebook.com/petersloserautor

Instagram https://www.instagram.com/petersloser/

Email peter.sloser@gmail.com

Peter Chudý

Peter Chudý

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  1 116x

Som bývalý policajný dôstojník, ktorý svoju policajnú kariéru ukončil po 30 rokoch služby s hodnosťou plukovník. Posledných cca 10 rokov som pracoval v riadiacich pozíciách viacerých útvarov policajného prezídia určených na boj s organizovaným zločinom a v roku 2012 som bol jeden zo štyroch policajtov, ktorí stáli pri vzniku NAKA. Po ukončení služobného pomeru intenzívne sledujem dianie v polícií a okolnosti súvisiace s policajnými realizáciami, pri ktorých boli vznesené obvinenia viacerým bývalým vysokým policajným funkcionárom, s ktorými som pravidelne sedával za jedným poradným stolom. K odchodu z polície v roku 2019 som sa rozhodol najmä z dôvodu, že vydavateľstvo IKAR uzavrelo so mnou zmluvu na moju prvú knihu s názvom Mafiánska poprava?, ktorú ako aj nasledujúce (Polícia v rukách mafie, Policajná chobotnica) som napísal pod pseudonymom Peter Šloser. V blogu SME sa chcem venovať témam súvisiacim s dianím v Policajnom zbore a kriminalitou na Slovensku. Ďakujem. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu