reklama

Som rada že som štvrtáčka

Som štvrtáčka na Strednej priemyselnej škole stavebnej v RV. O veľmi krátky čas(až prikrátky), ma čaká maturita. Skončím školu, pôjdem ďalej. S týmto faktom som zmierená, lebo je to veľmi blízka realita.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Ale okrem tejto skúšky "dospelosti" ma momentálne trápi i čosi iné. Súvisí to s tým, čo chcú urobiť s ostávajúcimi žiakmi, s budovou, s ľuďmi, s celou školou.

 Všetci žijeme s myšliemkou, že celú našu školu......školu.....ktorá ma vyše 40ročnú históriu, ktorá má svoj význam v spoločnosti a ktorú si svojpomocne, vlastnými rukami postavili žiaci....ŽIACI, rodičia, učitelia, chcú na základe nejakého....podľa mňa nerozumného podnetu presťahovať niekde inde. Do iných priestorov. Zlúčiť ju s inou školou, ktorá má síce podobný charakter, ale celé jadro úplne iné. So školou, ktorá má len tú "výhodu", že má viac priestorovej kapacity, ktorá je nevyužitá a chce to akýmsi spôsobom zmeniť. Ale prečo vlastne?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Pozrime sa na to od začiatku. Kde sa vlastne začal problém, ktorý s nami "stavbármi" nemá v podstate nič spoločné. Celé sa to začalo.....ako som počula už veľmi dávno na zdravotníckej škole. Táto škola využíva priestory, ktoré vlastní cirkev a ktorej musí platiť vysoké nájomné. Vysoké už len tým, že školy mávajú vo väčšine veľké finančné problemy. Veľmi dlho sa s nimi pasovali. A aj s tým, že napriek tomuto faktu, využívané priestory neboli dostatočné a časť študentiek, teda niektoré triedy mali a majú vyučovanie na SOU Hviezdoslavova 5. SOU má mnoho priestorov, ktoré boli dlhé roky nevyužívané. Väčšina z nás, ktorí máme v sebe trocha logiky si myslela, že sa celá vzniknutá situácia bude riešiť nasledovným spôsobom......Zdravotná sa celá presťahuje na SOU, keďže priestorov je tam nadostač. Ide síce o dva druhy rozdielnych škôl, ale to na koncepcii vyučovania a druhu vyučovania predsa nič nemení.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 A tu nastal práve ten sporný bod. Všetko sa to riešilo cez racionalizačnú komisiu v KE, v ktorej je aj riaditeľka zdravotníckej školy. A táto komisia rozhodla, alebo vážne uvažuje o tom, že........:

 Zdravotnícka škola sa presťahuje na............stavebnú stavebná sa presťahuje na..................SOU(lebo sú si vraj príbuzné), a EŠTE časť zravotnej(ktorá sa do priestorov stavebnej nezmestí) sa presťahuje tiež na SOU.

 Teda už to nebudú dve zlúčené školy, ale dokonca tri.

A v tomto riešení nevidí vedenie školy a ani my žiaci žiadnu logiku. Rozbehli sme preto petičnú akciu, v ktorej poukazujeme na nezmyselnosť tohto kroku. A dúfame, že sa nám podarí poukázať na to, čo je správne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Aj keď riaditeľ SOU sa vyjadril, že jemu toto riešenie vyhovuje. Zdá sa, že mu nepripadá komplikované a ani zbytočné.

 Ja sama nevidím dôvod, prečo do toho stavebnú zaťahovali, keď sa aj tak dostanú len tam, kde aj boli. Len s rozdielom iného nájomného.

 A práve preto som rada, že som štvrtáčka. 6e budem spomínať na svoju školu sídliacu na Ulici 1mája1. Na budovu, ktorú som aj so svojimi spolužiakmi 2roky pracne rysovala, lebo sme chceli dosiahnuť jej rekonštrukciu. Na komornú atmosféru, kde som poznala skoro každého a kde som nemusela rozlišovať, či stretávam stavbára, zdravotníka, alebo žiaka z SOU.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 V duchu som ale pevne presvedčená, že stavebná ostane stavebnou, v budove, ktorá bola postavená na tento účel, a že nikto už nebude zasahovať do záležitostí týkajúcich sa jej sídla.

Ľudmila Petergáčová

Ľudmila Petergáčová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som.....v podstate večný optimista, ktorý má rád všetko a všetkých...ale len kým ma nenahnevajú:o)...a som človek v každom zmysle slova. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu