reklama

Nevadí?

A to vám vôbec nevadí, že vaše rodiny a priateľov ohrozujú a dezinformáciami reálne vo vedomej nedbanlivosti zabíjajú udusením vaši vlastní volení zástupcovia?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

V prvej a druhej vlne som o obetiach viac-menej iba počul. Nejako ma a mojich najbližších tragédia obišla. Boli to častejšie vzdialené, aj keď známe mená. Na začiatku tretej vlny sú tie pohreby nejako bližšie. Mená už nepozná toľko ľudí. Iba rodina a známi. Cítim, že je niečo zle, aj keď by malo byť lepšie.

Zvykli sme si veriť hanebným luhárom lži, ktoré nám vyhovujú. Aj keď evidentne zabíjajú. Pohodlnosť a egoizmus asi vyhrali. Znova.

Zástupcovia zdravotníctva včera v rozhlase RTVS vyčíslili prevádzkovú sekeru v zdravotníctve na 2 mld. eur. Ak by sme chceli mať aspoň české zdravotníctvo, tak na 5 mld. eur a 4-5 rokov driny. Nahlas, aj keď nepriamo, sa hovorí o kolapse. Heger vyzýva ... Lekári/ky a sestry/ci majú v pláne odmietať nadčasy a utekať do Čiech, Maďarska a dokonca už aj Poľska. Ani nie za plácou, skôr za lepšími pracovnými podmienkami. Chcú pracovať iba zákonom uložený čas v priestoroch, ktoré im nepadajú na hlavu. Ako každý iný zamestnanec. A je to v poriadku. Prečo by mali na svoj úkor zachraňovať životy tým, ktorým na ich vlastnom zdraví nezáleží. Mimochodom, zachraňujeme ich všetci. Cez odvody.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Už v lete bolo personálu v nemocniciach kriticky málo. Covidový pacient potrebuje dvakrát viac personálu ako "bežný". Spoločnú zdravotnú kasu stojí jeho liečba x násobne viac. Plánované zákroky sa odkladajú, utrpenie a ohrozenie zodpovedných očkovaných pacientov s inými diagnózami, za ktoré nemôžu a nie je na ne očkovanie, sa znova predlžuje.

Prečo? Politika!

Aby sa mafián nedostal do basy a mohol ďalej dojiť štát, mať z voliča rukojemníka!? Aby si niekto mohol zdieľať dezinformácie sieťami, médiami a rozbíjať nimi spoločnosť. Zarábať na smrti lajkami a klikmi?

Vôbec sa zdravotníkom nečudujem. Túto vojnu nemajú ako vyhrať. Nie je fér. Ak to nechajú padnúť, som s tým úplne ok. Možno, ale naozaj len možno, až keď zistíme, že nám nikto nepomôže na jeho vlastný účet, dostaneme rozum. Neverím, ale možno ...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Každé poistenie, aj to zdravotné, je založené na solidarite. Je to jeho elementárny princíp. Všetci poistenci sa skladajú na liečbu jednotlivca, ktorého dobehne choroba, úraz alebo nešťastie. Ale mne už priatelia, solidarita došla. Ja chcem byť solidárny iba s ľuďmi, ktorí si za svoje nešťastie nemôžu sami, ktorí sú solidárni so mnou. Nie s ľuďmi, ktorí sa hádžu pod kolesá valca svetovej pandémie a potom pýtajú drahú, často už zbytočnú, pomoc.

Ja už odmietam byť obmedzovaný antivaxermi a ich hlúpym stádom, ktoré si vychovali. Stádu ktoré si myslí, že pandénia je iba o nich. Bordové okresy a obmedzenia mi lezú brutálnym spôsobom do života, ktorý máme všetci len jeden. Okrádajú ma o čas, prostriedky, život, aj keď ja sám robím všetko preto, aby to skončilo čo najskôr.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo urobili oni? Premorili sa na námestiach, nepustili ľudí z práce domov a rozniesli mutáciu po celej krajine v autobusoch zaplatených zo štátnej kasy. Druhý krát. Hrdinstvo?! Na ceste sú nové mutácie. Koľkokrát ešte?

Pandémia nás značne obmedzuje, ale hlúposť ohrozuje na živote.

Čo s tým?

Asi najprv musia skončiť oni. A prví musia skončiť tí najhorší. A tí najhorší z nás sedia v NRSR. Chystajú sa na ďalší volebný triumf. Naozaj hodné sociologického výskumu. Unikát, anomália, extrém, číra šialenosť a zúfalstvo, stigma a dedičstvo ostbloku, geopolitika nenávisti, systémové systematické osprostievanie. Ich jediná zbraň je zlo, ktorým už nezvratne a zámerne rozbili krajinu, priateľstvá, rodiny, vzťahy, rozpočty, firmy, organizácie, hospodárstvo, zdravotníctvo, školstvo, políciu, súdy a štát, len preto aby zabezpečili seba a "svojich".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Našu hrdú vlasť chrabrých dezolátov a nikoho iného, minimálne piatich epidemiólogov a medzinárodných diplomatov v jednom vchode bytovky - Slovenskú republiku - pevne ukotvenú v demokratických medzinárodných štruktúrach, ktoré ju držia nad vodou dotáciami, ktorých efekt vidíme raz za 4 roky, formálne rešpektujúcu spoločné hodnoty európskeho spoločenstva v leveli orbanistan, drží po hromade už iba časť jej obyvateľstva, ktorá je ešte napriek všetkému ochotná rešpektovať dohodnuté pravidlá, morálne zásady a znesie strašne veľa. Už to dávno nie je väčšina. Ani tá mlčiaca. Nehrajme sa na oklamaných voličov. Volili ste pomstu a tá je aj v kresťanstve spájaná s hriechom. Namiesto spytovania svedomia prišlo ukazovanie prstom a ačohentyzmus.

Ak je parlament zrkadlom voliča ako nositeľa moci a zo 150 poslancov je príčetných možno 5, tak sme kde? Ak poslanec vysloví na pôde NRSR slovo buzerant, uráža tým toho, komu v poslaneckom sľube vyjadril pokoru a úctu, sľúbil službu. Ak vyzýva k neočkovaniu a nerúškovaniu v čase svetovej pandémie, k porušovaniu efektívnych pravidiel, ktoré zachraňujú životy, tak zrádza a vraždí toho, komu sľúbil vernosť.

Ja použijem pokojne slová vražda, vlastizrada a najvyšší možný trest. Lenže javí sa to skôr na slová - nová vládna koalícia.

Koľko životov nás to ešte musí stáť? Nevadí? Snáď to nebudú tie naše ... Suseda nech trafí šľak, čo na tom, že má dve deti. Obsadil mi parkovací flek.

Sú dve možnosti. Utiecť, alebo sa tu s tým trápiť. Ale má zmysel strácať čas a robiť z hlúpeho, uvrešťaného, rozmaznaného, egocentrického decka kriticky mysliaceho, spravodlivého, zodpovedného a morálneho občana? Má zmysel trápiť sa s elektorátom, ktorí radšej zvolí kurevníka, klamára, zlodeja a vraha, ako poctivého "buzeranta" , nebodaj právničku - rómku, ako medzinárodné uznávanú kapacitu v riadení vzdelania, radšej ignoranta s falošnou diplomovkou, ako idealistu s víziou?

Má? Pre koho? Začo? Na čo? Kto?

Áno, ja viem. Všetci sme tu dokonalí. Ale kto potom môže za to, že republika kolabuje asi už vo všetkých ohľadoch? LGBTIQ XYZ USA a Čaputka? Tí mimo hry, alebo tí v parlamente? Alebo zámerne desaťročia nedovzdelaný hlúpy národ, ktorého neoddeliteľnou súčasťou som. Nanešťastie tak malou, že ani poslanca v NRSR nemám.

Ale má ho tam matka a sestra, ktorých syn a brat je vďaka ich voľbe najprv buzerant a potom človek. Zrejme sú možno jemne sklamané. Preto vraj pôjdu voliť fica (blahu ... ). Lebo tam sa tiež neočkuje. Tak teda ďakujem.

Má nám to byť jedno?

Lebo môže ...

A potom?

Nevadí?

Peter Gregor

Peter Gregor

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  44
  •  | 
  • Páči sa:  311x

Som ten, kto tu zhasne, keď to už všetci vzdajú. Zatiaľ je pre koho svietiť. A najradšej svietim pre tých, ktorí ma radi vyvedú z omylu.zakladajúci člen PS Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu