reklama

"Načo nám je soľ, ak stratila svoju chuť?"

Ako človeka, ktorý naplno dlhodobo podporuje kresťanskú demokraciu ma zaujali výsledky posledných volieb a totálny prepad tohto politického smeru.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Mnohý v tejto chvíli nadávajú na extrémistickú stranu, ktorá sa do nášho najvyššieho zastupiteľstva dostala. Zároveň ich sklamal prepad kresťanských demokratov a ich hodnôt.

Počuli sme o prepade štandardnej strany KDH rôzne dohady. Pri vzniku KDH stáli však taktiež extrémisti dávno minulého totalitného režimu. Kresťanstvo, ako náboženstvo, ale ani ako politický základ nebol nikdy štandardným smerom. Štandardným totiž znamená byť priemerným a neochotným kráčať za svojim cieľom.

KDH jednoznačne doplatilo na to, že nechcelo byť extrémistickým a tak nereflektovalo ako parlamentná strana, síce opozičná, na Národný pochod za život. Podaný nebol ani jediný návrh zákona na ochranu rodiny, ako zväzku muža a ženy. Neobjavil sa ani jediný návrh zákona presadzujúci právo dieťaťa na výchovu v rodine, v ktorej by bol zastúpený muž ako otec a matka ako žena, teda tak, ako to požaduje Sväté písmo v Starom, či Novom zákone. Svojim mlčaním naopak dali priestor na šírenie tzv. Sodomského hriechu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Predstavitelia hnutia sa nezastali ani človeka (gréckokatolíckeho kňaza Rastislava Baku), ktorý bol obvinený z extrémizmu za to, že verejne a nahlas prehlásil to, na čom mala stáť ich politika. Opäť ostali ticho, aby sa nestáli extrémistami.

Ticho zostali aj vo chvíli, keď sa na stranu zdravotných sestier postavil SEODr. Milan Lach SJ, prešovský pomocný biskup, teda jeden z tých, ktorý by svojim postavením predstaviteľa biskupskej konferencie mal mať právo do istej miery korigovať ich konanie.

Postupne sa tak stali iba akýmsi nevýrazným demokratickým hnutím, v ktorého názve sa iba omylom ocitol pojem kresťanské. Ak už dokázali občas niečo predložiť, zabudli na základný princíp katolicizmu - zhovievavosť, pochopenie a lásku a tak by podľa neho za interupciu hrozilo väzenie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Faktom zostáva aj skostnatenosť vnútorných štruktúr na sebareflexiu a to od najvyšších štruktúr, až po regionálne a miestne, ktoré nedokázali prijať akúkoľvek kritiku a tak začali odchádzať mnohé osobnosti z jeho radov. Nakoniec v ňom zostalo len niekoľko výraznejších tvári a predovšetkým rímskokatolícke farské spoločenstvá.

Peter Hatrák

Peter Hatrák

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zlo sa nešíri len jeho konaním, ale predovšetkým nekonaním a odmlčaním sa dobra ... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu