reklama

Spoznajte Anglicko so mnou I. - Chester

Tak som sa rozhodol uviesť si novú rubriku a trošku sa s Vami podeliť o spoznávanie Anglicka. Viem, že si všetky informácie môžete nájsť na internete, ale budem veriť tomu, že pohľadom mojich očí to budete vidieť zaujímavešie - trošku inak - a tým možno prispejem aj k tomu nášmu všeobecnému rozhľadu. Ako prvé som si vybral prekrásne mesto Chester. Asi preto, lebo som ho navštívil práve včera

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu
(zdroj: peter m)

Mestečko, ktoré je známe svojimi čierno-bielymi domčekmi, je plné života a hlavne mládeže. Nie je to ruch ktorý poznáme my, ale je to ako z inej doby.

Najznámejšími v Chestri sú asi hodiny "EASTGATE CLOCK" o ktorých sa hovorí, že sú druhým NAJ-fotografovanejším miestom po londýnskom Big Bene. Boli postavené na počesť výročia 60.narodenín kráľovnej Viktórie a musím povedať...sú nádherné. Tvoria súčasť "CHESTER WALL", ktorý obklopuje celú historicko najstaršiu časť Chesteru. Prejdenie okolo mesta po tomto múre ( hradbe ) mi zabralo približne hodinku. Súčasťou tohoto mestského opevnenia boli aj "KING CHARLES TOWER" alebo prekrásna "WATER TOWER".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Druhou NAJ-krajšou pamiatkou je 1000 rokov stará "CHESTER CATHEDRAL" kde som na chvíľku, pri speve miestnych kňazov, pocítil tie staré Rímske a Keltské kultúry, ktoré sa v celom meste striedajú a navzájom prepletajú. Bolo to skoro mrazivé a miestami mi prebehli po chrbte aj zimomriavky.

Cez toto malebné mestečko preteká rieka "DEE", cez ktorú je preklenutých zopár NAJ mostov. Jeden z nich "GROSVENOR BRIDGE" bol svojho času NAJ-dlhší jednoklenbový kamenný most. Chester je ako vätšina stredoanglických miest súčasťou takzvanej "vodnej cesty", a teda je preplatený vodnými kanálmi s množstvom zdvíhadiel.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako každé mesto v Anglicku, aj toto má svoje miesta oddychu kde to mládežou len tak hýri. Sú to parky a za spomenutie stojí "GROSVENOR PARK", kde môžete v kľude nakŕmiť z ruky miestne veveričky. Na konci tohoto parku plného kvetín, zelene, stromov a lavičiek, ktoré sú vždy niekomu venované, sú pre mňa NAJ-krajšie ruiny "St.JOHN´S CHURCH", ktorý bol vlastne anglo-saskou katedrálou. Hneď za nimi stojí NAJ-starší kostol v Chestri, kde vás privíta aj Slovenský nápis "VÍTAME VÁS" ( mimochodom, český nadpis som tam nevidel ).

Keď si k tomu všetkému pustíte hudbu, napríklad z filmu Statočné srdce, tak sa skutočne môžete práve tu cítiť ako keby ste žili v tej dobe.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Za spomienku stojí aj NAJ-starší dostihový okruh "THE ROODEE", ktorého jedna strana lemuje masívny prístav a hradby z čias, keď tu panoval Rím. NAJ-vyhľadávanejšou rodinnou atrakciou v Chestri je však ZOO, korá je asi najkrajšou v blízkom i ďalekom okolí.

A samozrejme na záver dlhého putovania sa to všetko oplatí spláchnuť zlatým mokom a NAJ-lepšie asi v "TEMPLE PUB". Pre toto miesto vrelo doporučujem "GUINNESS".

( Tento článok venujem tiež svojmu bratovi, ktorý v Chestri určité obdobie žil, študoval a chcel napísať o tomto meste už ďaleko skôr...ale narodil sa mu syn )

Peter Mirilovič

Peter Mirilovič

Bloger 
  • Počet článkov:  49
  •  | 
  • Páči sa:  0x

..som človek , ktorý stále verí a dúfa vo všeobecné dobro...v jednoduchosť a prirodzenosť ľudstva ako takú..chodím po svete a sledujem všetko čo sa okolo mňa deje...na jednej strane som výnimočný a jedinečný ako každý z vás, ale ne druhej strane som súšasťou každého jednotlivca a som rovnaký ako všetci tí, ktorý žili predomnou, aj ako všetci tí, ktorý prídu po mne.... Zoznam autorových rubrík:  cestovaniefoto-cestovanieAnglicko a život v ňomOzbrojené sily SRScotlandHrady a zámky v UKSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu