reklama

Máme v živote nejaké hodnoty ktoré dodržujeme

Vážime si hodnoty ? Ktoré? Aké? A vieme vôbec čo hodnoty sú? Ako to je so mnou a ako s celým chorým svetom. Vieme ešte čo to je dať niekomu slovo a dodržať ho?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Súčasťou každodenného života, teda aspoň môjho sú moje hodnoty ktoré sa snažím sledovať. Akože nie je jednoduché tento princíp ani vysvetliť ani pochopiť. Na prvom mieste môjho hodnotového rebríčku nie sú, pre všetkých prekvapivé, peniaze, nie je to ani pochybnosť/šialenstvo/pobláznenie menom láska. Na prvom mieste som ja. Často keď si sám hovorím že mám na prvom mieste môjho života seba tak to budem asi sebec, no nie? Rozmýšľal som nad tým dlho ale so sebectvom to asi nemá priveľa spoločného, veď najlepšia rada ako žiť spokojný či aký život, je biť spokojný sám so sebou. A ako biť spokojný sám so sebou? No predsa myslieť na seba a na naplnenie svojich vlastných túžieb a snov na prvom mieste, v tom prípade som šťastný a keď som šťastný ja tak je šťastné aj moje okolie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Šťastný nie som takže poďme na to prečo. Teória zlyháva v partnerskom vzťahu, už jeho názov hovorí o tom že ste v tom partneri. No a partneri sme teda v čom ? To čo je život ako taký a s ním súvisiace záležitosti ako je napĺňanie snov, čo sa teda na polovicu robiť nedá. Ponúka sa ovšem odpoveď na to, že nájdi si inú partnerku, ale to neni o tom. Ak fungujeme v partnerskom vzťahu akože normálnom to znamená že sme obidvaja zamestnaný, obidvaja musíme jesť, kakať a všetko ostatné. Nájsť si partnerku ktorá má presne tú istú pracovnú dobu, každé ráno sa zobudí a myslí na to isté jedlo na raňajky ako ja a kaká v úplne inom čase ako tam chcem sedieť čítať si noviny ja, je úplne nemožné a to sme škriabli iba po povrchu ale myslím že väčšina ľudí vie ako to myslím.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalšou zásadou by bolo, čo ja viem asi to že som verný ako partnerke tak napríklad kamarátom. Pre pochopenie nespávam s inými ženami, a čo sa týka kamarátov som ten človek, ktorému zavoláš keď si opitý a stratený niekde a nevieš sa odtiaľ dostať, ja prídem.

Obrázok blogu
(zdroj: izquotes.com)

Tuto sa dostávame k jednoznačným problémom čo ak mi zavoláš a ja mám práve s partnerkou program ? Nie je to katastrofa ja asi prídem ale niečo musím porušiť...

Čiže ani moja druhá hodnota neobstála predo mnou samým, a to ani nemusím písať o prirodzenom inštinkte lovca ktorý mi chlapská časť populácie máme tvrdo zakorenený v DNA, podobným princípom nedokážeme odolať pohľadu na prsia, hlavne na veľké prsia (ktoré sa inak mne bez sarkazmu absolútne nepáčia), evokuje to v nás materstvo a vidíme to ako dobrý genetický materiál, ale to je na iný článok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toto celé iba slúžilo na to aby som nepôsobil dojmom že ja chybičku nemám a môj hodnotový systém je bulletproof , nie je. Ale ako sú na tom hodnoty ostatného ľudu? Dnes nájsť chlapa, ktorý je chlapom, vie sa rozhodnúť a nebojí sa svoj názor povedať, tak to je neľahká úloha. Škrtám automaticky vadné kusy – chlapcov ktorý si myslia, že výška alebo váha ich automaticky dáva do pozície niekoho koho názor je nediskutovateľný. Uhučaný blbci ktorý všetci poznáme, burani, hovedá a neviem ešte ako sa to dnes označuje. Ale nie je to len o tom, dnes všeobecne nájsť človeka ktorý má naozaj nejaké rokmi overené hodnoty a drží sa ich, ja neviem čo sa deje, prečo ľudia skupinovo cikajú iba z vetrom. Ďalším pre mňa zarážajúcim je vzťah partner-manžel-ka vs rodičia. Ľudia naozaj, pokiaľ žiješ v domácnosti s človekom s ktorým plánuješ tráviť nejaký ten život správaj sa ku nemu tak, váž si ho a rešpektuj. Nestrácajme úctu k rodičom to nie je to čo chcem povedať, ale aj ich treba naučiť ich miestu. Bol by som nesmierne rád ak by sa niečo stalo že by si ľudia naozaj začali naspäť vážiť seba, držať slovo, držať dohody, nebojme sa povedať nie hocikomu na hocijakú otázku. Zdvorilé keď ťa zavolám von, nie je to že ideš pretože som ťa pozval ale nechce sa ti, zdvorilé je povedať proste a jednoduché nie, a keď sa ťa opýtam pretože som vlezlý prečo tak si nevymýšľaj príbehy kam musíš ísť kde musíš biť a neviem čo ešte proste mi povedz že sa ti nechce a hotovo. A posledná vec mobil drahí moji neslúži na to aby si mi desať minúť pred tým čo sa máme stretnúť na pive zavoláš že nejdeš, 10 minút predtým máš už v tom podniku sedieť ja už som tam. Niekde v texte som sa asi trikrát stratil čo som vlastne chcel povedať, tak dúfam že to aspoň trocha ako celok dávalo zmysel.

Peter Pecko

Peter Pecko

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek ktorý potrebuje písať aby sa nezbláznil, niečo zverejním niečo nie a čo s toho bude to je ... Zoznam autorových rubrík:  Moje mysľové tokyNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu