reklama

Aj ja mám obavu o svoj život ... ale aj o našu krajinu

O tejto téme sa snáď už ani nedá písať vážne. Trio renegátov v zložení Majster Poriadok, škandalózny šéf národniarov a strašidelnými legendami opradený Mufti z Elektry, zašlo pri otvorení svojej predvolebnej kampane tak ďaleko, že mieni konať mimoriadnu schôdzu, aby riešila financovanie SDKÚ.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Rozhorčenie tejto partičky možno sotva pokladať za skutočné, akokoľvek sa hlavní protagonisti snažia. Mečiar si do tohto trestného tribunálu priniesol povesť človeka, ktorý takmer zničil túto krajinu a jeho kauzy nemajú v histórii Slovenska obdoby. Na útoky odpovedá neuveriteľnými príbehmi ozbrojený úsmevom (spisy ŠTB na stole, financovanie Elektry a pod.). Slota zamestnáva média a spoločnosť škandálmi permanentne v každom úrade kde sa objaví po celú dobu. Jeho poznávacím znamením je, že je obklopený neskutočne štedrými priateľmi, ktorí mu všetko radi požičajú alebo superlacno predajú.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na vrchole tohto mocenského trojuholníka sa nachádza premiér, ktorý vytvoril v spoločnosti dojem, že Slotu a Mečiara skrotil, teraz sa už správajú slušne a v duchu jánošíkovskej tradície spoločne bohatým berú (zlí liberáli a kapitalisti) a chudobným dávajú (magické zaklínadlo - sociálne istoty). To, že je tento dojem klamlivý dokumentujú kauzy jeho kabinetu a predovšetkým zlé hospodárenie, ktoré raz bude história spájať s touto vládou. Napriek tomu sa neštítia vytiahnuť starú kauzu, aby ňou prekryli svoje nedostatky.

Nie že by som sa chcel zastávať SDKÚ. Vysvetleniu financovania veria možno tak deti v predškolskom veku. Akési priznanie si chyby (ústup Dzurindu) bolo sympatickým sypaním si popola na hlavu, až do momentu, keď sa Ivan Mikloš (inak vždy jasnozrivý) nechal počuť, že to robia preto, aby zabránili prepadu hlasov pravice a vytvorili podmienky pre predvolebnú spoluprácu. V kontexte uplynulých dní a vyhlásení, mi toto vyjadrenie príde celkom vtipné. Ficov team skóroval, lopta je v sieti a náhradný brankár vysvetľuje, že gól pustili, aby pomohli iným tímom v súťaži.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kvantá sa posledné dni popísalo o tom, ako prepásol Mikuláš Dzurinda šancu na odchod s pomerne čistým štítom. Stále má možnosť, aby si napravil povesť. Voľný čas, ktorý sa mu po odstúpení z kandidátky vytvoril by mal venovať Róbertovi Ficovi. Média mu stále dávajú priestor a strana je stále dosť silná na to, aby ho podporila v otvorenom, hoc aj samovražednom zápase s predsedom SMERu. Fico teraz určil kritériá pre politickú slušnosť, ktorú by mal aj sám vyznávať a dôsledné dodržiavanie tohto precedensu by mu mohlo byť osudným. Odpočet jeho vládnutia tu bude každú chvíľu a niekto by sa tomu mal systematicky venovať. Inak mu občania budú veriť naďalej a spamätajú sa až pri dopade na samé dno.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pevne verím, že voľby do NR SR poskytnú slušným občanom aj iné možnosti ako si vyberať medzi menším a väčším zlom. Na dosiahnutie takéhoto východiskového stavu je však potrebné vymaniť ľudí zo „sociálneho kúzla" SMERu. Inak bude veľmi zle a kamionisti a nezamestnaní to už vedia tiež.

Obávať sa o život a budúcnosť jepre bežného občana namieste pokiaľ má v pláne žiť v tejto krajine.

Peter Pihorňa

Peter Pihorňa

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Naivný idealista a rojko .... postupne triezviem ale nechcem si to zatiaľ pripustiť.Základné motto:"Múdry človek sa celý život učí a hlúpy zomiera." Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu