reklama

Riaditeľka ako riaditeľka, nie?

Keby Miloslavu Zemkovú opätovne nezvolili za riaditeľku, to, že by nedostala žiadne odstupné, by nikoho netrápilo. Pritom spoliehať sa na to, že parlament, ktorý zatiaľ nebol vstave zvoliť generálneho prokurátora (ktorého predsa len potrebuje štát viac, než riaditeľa verejnoprávnych médií), ju zvolí do novej funkcie, to by neurobil žiaden lucídny človek, nieto riaditeľka Slovenského rozhlasu, ktorá sa javí ako človek so zdravým rozumom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Ale keďže ju napokon zvolili, má smolu. Každý, kto vie písať, cíti potrebu rozhorčiť sa a poukázať na neetickosť a úbohosť toho, že odstupné dostala. A nikomu zo spravodlivo rozhorčených nevadí, že vlastne nešlo o znovuzvolenie. Teda že sa v skutočnosti stalo asi toto: Zemkovej skončilo funkčné obdobie. Bodka. Do pozície riaditeľky SRo nebola opätovne zvolená. Bodka. Vznikla nová inštitúcia, ktorej riadením bola poverená. Bodka. Následne ju parlament vo funkcii potvrdil voľbou. Bodka.

Ktovie, čo by moralizátori hovorili, keby Zemkovú parlament nezvolil za riaditeľku telerozhlasu, ale za riaditeľku povedzme Štatistického úradu. Predpokladám, že by zostali principiálni a odstupné by jej vyčítali aj tak. Veď by predsa zostala riaditeľkou, no nie?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mimochodom, aj to, že Zemková vyrokovala a podpísala zmenu v kolektívnej zmluve v decembri minulého roka, sa dá chápať rôzne. Napríklad aj tak, že v zozname priorít riaditeľky Sro nebola táto vec na prvom, ani na druhom mieste, ale kdesi celkom vzadu. A preto ho naplánovala pol roka dopredu, veď nejde o život.

Peter Stach

Peter Stach

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vzdelaním filozof so záujmom o politiku, umenie a rap. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu