reklama

Zákaz spaľovacích motorov = nešťastie pre Slovensko

Zákaz spaľovacích motorov

Zákaz spaľovacích motorov = nešťastie pre Slovensko
Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Dobrý deň priatelia, ako už vieme, úradníci Európskej únie schválili úplný zákaz spaľovacích motorov od 2035. A to v rátane osobných vozidiel, ale aj ľahkých úžitkových vozidiel. Toto rozhodnutie má obrovský potenciál poškodiť Slovensko, a zároveň nijako nepomôcť ekológii (rozumej čistote ovzdušia). A z globálneho pohľadu už vôbec nie.

Na začiatok pár čísel: Piati najväčší znečisťovatelia ovzdušia vo svete: Čína, USA, EU (v nej Nemecko), India, Rusko, Japonsko. Poradie krajín celosvetovo vypúšťajúcich najviac CO2 a podiel vo svete: 1.Čína 29%, 2. USA 14%, India 7%, Rusko 5%, Japonsko 3,5% . A teraz Slovensko: menej ako 0,1%. Keď máte v lodi niekoľko dier a začínate sa potápať, zapchávate najprv najväčšie diery, cez ktoré nateká najviac vody. Boj európskych zelených úradníkov o záchranu zemegule (ale hlavne ich preferencií) je pozoruhodný. Avšak realita je taká, že celosvetovú klímu musia chcieť začať zachraňovať najväčší znečisťovatelia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Takto urobený direktívny zákaz, spôsobí to, že poškodí európsky automobilový priemysel (jedna z mála oblastí, čo sa ešte drží v EU nad vodou). Tiež (opäť) podporí čínskych a amerických dovozcov elektromobilov. Nie je treba zvlášť vysvetľovať, že v nebezpečí bude najmä Slovensko s najväčším počtom vyrobených áut na obyvateľa, a samozrejme Naša zamestnanosť.

Na záver ešte jeden postreh. Keď sa jednej pani europoslankyne pýtali novinári, či nebudeme ako EU závislí na dovoze lítia (a cínu, a medi, a hliníka ,atď.) z krajín mimo EÚ, odpovedala, že v EÚ máme Naše ložiská. Áno má pravdu, a pripájam Vám obrázok povrchovej bane na lítium. Takže tešme sa spolu, že podobné bane mať v okolí a budeme ekologickí , aj keby sme mali rozvrtať a vybágrovať celú úniu .......

Peter Žiak

Peter Žiak

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  48x

Ing. Peter Žiak - technik telom a dušou , otec dieťaťa , automobilový nadšenec , amatérsky someliér , turista ... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu