reklama

Juvenilná justícia II. alebo odkiaľ (demagogický) vietor fúka?

Musím vás sklamať. Juvenilná justícia Slovensku v budúcnosti nehrozí. Ona tu už totiž dávno funguje. Juvenilná justícia ako právny pojem totiž vôbec nie je to, za čo ho šíritelia týchto poplašných správ vydávajú. Je to jednod

Písmo: A- | A+
Diskusia  (281)
Obrázok blogu

X+

Osobne chápem rodičov, ktorí sa boja o svoje deti, veď je to najprirodzenejší ľudský pud. Ale akýkoľvek silný pud by nemal brániť rozumnému človeku hľadať príčiny a súvislosti. Skúsme sa teda pozrieť na pozadie, alebo ako sa hovorí na Slovensku: odkiaľ vietor fúka.

Hnutie ruských matiek

Celú paniku vyvolalo video z ruského zdroja, o ktorom som písala minule. S trochou rešerše sa dopracujeme k jeho zdrojom. Ruská matka Irena Bergset, ktorá sa vydala do Nórska, obvinila po rozvode bývalého manžela zo sexuálneho zneužívania spoločného syna. Keď neuspela, založila Hnutie ruských matiek a pustila sa do boja, a to formou najtvrdšej demagógie a klamstva. Rozhovor, ktorý je v preklade zverejnený na radikálnych nacionalisticko-kresťanských portáloch, v súčasnosti vlajkových lodiach juvenilnej justície, musí každému normálnemu človeku otvoriť oči. Pár úryvkov z rozhovoru:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Pedofilia sa v skutocnosti(v Nórsku) nepovazuje za trestny cin." (Prosím? Nórsko má vekovú hranicu trestného činu sexuálneho styku s mladistvým 16 rokov, Slovensko 15, teda praktizovanie pedofílie -sexuálne zneužívanie detí je trestné ešte do vyššieho veku ako u nás)

  • Titulka v norskych novinach: "Patina deti v Norsku je uz zachranena pred rodicmi." To je z jedneho miliona vsetkych deti v tomto state, takmer 200.000 „zachranenych", ktori nebyvaju s mamou a otcom doma, ale v detskom ustave." (Titulka je zaručene vymyslená, pretože v skutočnosti je v Nórsku opatere štátu menej ako 6.000 detí )

  • Ministerstvo zaoberajuce sa zalezitostami deti sa doslova vola skoro ako ministerstvo zalezitosti deti a rovnopravnosti vsetkych foriem sexualnej rozmanitosti." (pravda je ľahko overiteľná, je to Ministerstvo pre deti, rovnosť a sociálnu inklúziu)

  • A osobitna cast tohto vseeuropskeho sexstandardu oznamuje, preco treba ucit deti o masturbacii, rodicia a ucitelia v skolke su povinni toto zrealizovat do 4 rokov veku dietata a nie neskor.... je to povinné pre všetkých, ktorí podpísali konvenciu" (Dohovor o právach dieťaťa)...Na 46.strane uvedeneho dokumentu je uvedene, ze novonarodene dieta si musi uvedomit svoju pohlavnu identitu. Povinnym sexucenim od narodenia, vase dieta si musi uvedomit ake je: gej, lesba, transvestita alebo transsexual." (Aký "sexštandard"??? Nič také neexistuje, existujú metodické príručky a štandardy (zjavne ide o štandardy WHO), ktoré samozrejme nič také neprikazujú, iba informujú o prirodzenosti detskej sexuality a učia deti chrániť sa pred sexuálnym zneužívaním. Tieto nie sú povinné ani pre rodičov ani pre školy a už vôbec nie pre štáty. A mimochodom, na strane 46 sa nepíše o novorodencoch ale o 12 až 15 ročných deťoch.)

  • „...v roku 2050 bude Norsko 90% krajinou homo" (treba komentár?)

  • Hovorit treba nie o pedofilii ako takej, to je iny fenomen. Len v Norsku funguje 19000 nestatnych organizacii na preprofilovanie deti z niekdajsich (muz a zena) na ine netradicne pohlavia. Dieta sa nutene vyvija v urcenej netradicnej pohlavnej kategorii." (Netradičné pohlavia? Aké? Prosím si linku na aspoň jednu takúto organizáciu... )

V podstate by sme mohli prechádzať vetu za vetou a pani by sme usvedčili z jedného klamstva za druhým. Z rozhovoru pre mňa vyplýva, že buď je tá žena úžasná demagogička alebo trpí paranojou a vôbec nevie, o čom hovorí. Pre mňa je v tej kope nezmyslov relevantná veta o tom, kedy zasahuje sociálny servis: ...obvinia vás, že „ Vy chcete zavrazdit svoje deti", to preto, ze Rusi zvyknu hovorit „zabijem ta!" Nuž, áno, ak v civilizovanej Európe mlátite svoje dieťa a kričíte po ňom „Zabijem ťa!", môže sa ľahko stať, že to ľudia zoberú vážne. Prečo? Pretože takéto veci sa jednoducho dejú.

Ruská demagógia ako exportný artikel

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Táto žena zjavne spustila celú tú hysterickú propagandu proti juvenilnej justícii (mimochodom, v takejto súvislosti tento názov na iných ako ruských, českých a našich stránkach ani nenájdete). V Rusku sa toho chytili najradikálnejšie nacionalistické ortodoxné skupiny, o čom svedčí aj skutočnosť, že pani Bergset hojne vystupuje v novinách extrémnej pravice Zavtra. Nestranné médiá sa o prípade vyjadrujú oveľa zdržanlivejšie.

Extrémna pravica v Rusku v snahe po moci využili prípady Ireny a jej podobných na to, aby vyhecovali kultúrnu vojnu voči západnej Európe a USA a vykreslili ich ako zvrátené pedofilné spoločnosti, kradnúce deti milujúcim ešte neskazeným ruským matkám. Amatérske video, šíriace takéto nezmysly a spracované „serióznou" Markízou v Reflexe, spustili u nás lavínu hystérie o akomsi systéme juvenilnej justície. Neoverené informácie a vyslovená demagógia sa šíria neoficálnymi kanálmi a sociálnymi sieťami ako mor. Síce nikto nevie žiadne fakty, ale každý vie, že nám hrozí niečo hrozné... a prichádza to z OSN a EÚ.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie náhodou sú za šírením tejto poplašnej správy na Slovensku radikálne homofóbne organizácie ako Združenie pre ochranu rodiny (ZOR)Magnificat, ktoré je všetkým možným vrátane politickej strany s neprehliadnuteľnými prvkami pravicového extrémizmu; exkomunikovaní katolícki kňazi ako Martin Chlebek, ktorí sú aj pre slovenskú katolícku cirkev príliš radikálni fanatici (a to už je čo povedať) a Patrik Sojka, vraj ukrajinský biskup. Toto hnutie súvisí v ČR a SR aj s aktivitami tzv. Byzantského Katolíckeho patriarchátu, členovia ktorého kritizujú o.i. aj uznávaného pápeža Jána Pavla II. Takže zase raz na Slovensku prichádza pravda z východu... a buď svetlo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V samotnej podstate tu už nejde o rozdiely kultúrne, ale civilizačné.

U nás všetko v poriadku?

Je zrejmé, že na Slovensku padlo spomínané ruské video na úrodnú pôdu práve v čase, kedy sa mediálne (a veľmi jednostranne) pertraktovala kauza detí Boorových, ktorá akoby prekryla všetky problémy iných detí. Že ktorých? Okrem mediálne známej Lucky sú to napr. prípady 8 ročného Andreja, ktorého otec od narodenia ho otec týral tak, že ho hádzal o stenu; 2-ročného Lukáška z Bratislavy, ktorý bol podľa polície neuveriteľne kruto týraný, 8-ročného Dávidka z Rožňavy10 ročnej nemenovanej fyzicky aj psychicky týranej školáčky, zatváranej do pivnicie, ktorej príbeh pripomína Popolušku, prípady z východného Slovenska, keď dve bábätka zhoreli, jedno zamrzlo a posledné obhrýzli potkany... last but not least ostatný mediálne známy prípady z Bystričky, keď vlastnému otcovi padli za obeť dve dcéry. 

Naozaj nestoja prípady týchto a ďalších detí za to, aby sa namiesto hysterickej demagógie otvorila seriózna diskusia? Ja viem, internet je plný srdcervúcich videí, ako bezcitní sociálni pracovníci odoberajú deti milujúcim rodičom. Obrazy sú oveľa silnejšie ako slová... ale... koľko videí, na ktorých rodičia alebo príbuzní mlátia a týrajú deti, lámu na nich palice alebo hasia cigarety, videí, na ktorých zomierajú zakrvavené dvojročné deti s prerazenými lebkami, videí, na ktorých obhrýzajú malým deťom končatiny potkany, ste na youtube videli? Koľko? Koľkí rodičia natočili takéto dôkazy? Koľko detí dostalo rovnakú šancu ako dospelí ukázať svoje utrpenie?

Nie je nič ľahšie ako kritizovať sociálku a vyhadzovať na oči prípady (údajne) neoprávneného odobratia detí. Keď konajú príliš horlivo a deti odoberú, sú kritizovaní. Keď nekonajú alebo konajú príliš laxne, sú kritizovaní tiež. Hotová Hlava XXII... Koľko detí však sociálka či už u nás alebo v Británii alebo v Nórsku zachránila pred utrpením a možno aj smrťou, to sa samozrejme vyhodnotiť nedá. Dá sa len vyhodnotiť, koľko prípadov bolo zanedbaných a snažiť sa posilniť prevenciu, čo samozrejme vedie zákonite aj k pár (pravdepodobným) omylom.

Ak ešte pred rokom volala verejná mienka po účinnejšej ochrane detí pred domácim násilím a zanedbávaním, dnes už zjavne treba deti chrániť pred hrozbou juvenilnej justície. No a keď sa do toho ešte primieša stratégia ľudských práv, LGBTI práva, „gender ideológia" a pripravované a avizované opatrenia na účinnejšiu sociálno-právnu ochranu detí, tak z toho dostaneme krásne pikantný ideologický guláš na strašenie ľudí a naháňanie ovečiek do toho správneho košiara. Guľáš, namierený proti tolerantnej ľudsko-právnej politike a v konečnom efekte EÚ samotnej. Veď ako nám nezabudla pripomenúť pani Kristínová z Matice slovenskej veľmi výstižne v čase, kedy sme si pripomínali okupáciu Československa sovietskou armádou, našim hodnotovým vzorom má byť bratské Rusko. Patričné kruhy už začínajú stavať bratské ideové mosty, po ktorých sa k nám snažia importovať príklady dobrej praxe ako je Putinov zákon proti homosexuálom.

Pretože celý ten humbuk okolo juvenilnej justície nie je nič iné ako hon na čarodejnice, ktorého cieľom sú homosexuáli. Ak slovenskí náboženskí radikáli nedokázali doteraz dostatočne mobilizovať verejnosť proti právam LGBTI ľudí, tak pomocou strašenia juvenilnou justíciou sa im to začína dariť. Z homosexuáov urobili jednoducho pedofilov a každý, kto sa postaví proti tejto demagógii a apeluje na zdravý rozum, je samozrejme pedofilom tiež.

A že veriaci by nemali klamať? Nuž, účel vždy svätil prostriedky a v kultúrnej vojne to platí zvlášť. Mentalis restrictio.

Cui bono?

Existuje pravidlo používané vo vede, ktoré sa vola Occamova britva. To zhruba hovorí: Ak pre nejaký jav existuje viacero vysvetlení, najpravdepodobnejšie je to najjednoduchšie. Tak si skúsme predstaviť k tejto kampani okolo juvenilnej justícii dve možnosti:

1. Existuje globálne sprisahanie mocnej skupiny ľudí, ktorá založila systém juvenilnej justície a ovláda všetky krajiny západu (okrem Ruska, samozrejme). Táto nenásytná hydra, juvenilná mafia, ktorá tajne ovplyvňuje dianie v tých najvyspelejších a najdemokratickejších krajinách, cez diabolský plán juvenilnej justície kradne deti milujúcim biologickým rodičom a dáva ich na adopciu homosexuálom a pedofilom, aby mohli realizovať svoje zvrátené chúťky. Zvyšné deti putujú na orgány (aj keď doteraz sa ani jeden taký prípad v médiách neukázal). Napriek neuveriteľnému rozsahu tohto sprisahania verejnosť ani médiá na západe o tom nič nevedia.

2. Pár ambicióznych náboženských fanatikov ako Magnificat a exkomunikovaní ultraradikálni kňazi z RKC hľadajúc účinnú agendu, s ktoru sa dostanú do médií, rozširujú ruskú homofóbnu propagandu nasmerovanú proti liberálnym západným krajinám. Tu totiž vycítili skvelú príležitosť, ako strašením rodičov zmobilizovať masy na presadzovanie svojej stredovekej agendy namierenej proti homosexuálom, rodovej rovnosti a ľudsko-právnej agende vrátane práv detí.

Ktorú možnosť si vyberiete, ponechám na váš vlastný úsudok.

(aktualizované)

PS: toto sú ľudia, ktorým veríte? http://vkpatriarhat.org.ua/cz/

Olga Pietruchová

Olga Pietruchová

Bloger 
  • Počet článkov:  182
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu