reklama

Čo som získal ja osobne očkovaním proti covid-19?

Očkovanie vráti človeka naspäť do pokračovania krivky vývoja roku dožitia z roku 2019.

Čo som získal ja osobne očkovaním proti covid-19?
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Úplne exaktne? Zlepšenie, teda presnejšie návrat parametra nádej na dožitie v danom veku (pdf) naspúť na krásnu rastúcu krivku z roku 2019.

Ale keďže sa mi fakt nechce robiť vyššiu matematiku, tak budem trochu abstrahovať.

V roku 2020 umrelo na Slovensku o 5,5-tisíc ľudí viac, ako je priemer za posledných päť rokov, nárast bol 10,2%. V tom sme boli na relatívne priemernej úrovni v rámci EÚ. To je dôkaz, že nádej na dožitie v danom veku sa zhoršila. Nie, žiadna teória, ale skutočne sa zhoršila.

Vďaka vakcinácii sa ma toto už v druhej polovici roku 2021 netýkalo. S istotou 96% (účinnosť vakcín proti smrti) som de facto nebol vystavený úmrtiu na covid-19. Mňa sa nadúmrtia v roku 2020 (prežil som ho) ani v roku 2021 a ani v roku 2022 netýkajú. Pre mňa platia obligátne ročníkové tabuľky dožitia NEnavýšené o 10,2%

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Môj osobný rok dožitia bude rovnaký v roku 2022 ako bol v roku 2019. Váš neočkovaných nie. Vám sa váš rok dožitia krátil o 1,5 roka (dáta USA). Česká republika uvádza, že kým v posledných 20 rokoch sa pravidelne rok dožitia navyšoval o 0,2 roka, kvôli covid-19 sa naopak u mužov skrátil o cca 1,1 roka a žien o 0,8 roka.

Keďže žijem časť života v ČR, mne osobne sa priemerná dĺžka dožitia o tých 0,2 roka predĺžila. Vy ste prišli v súčte o 1,1+0,2=1,3 roky života. (Bude to iste viac, keďže údaje sú pre 65 ročných a my sme obaja mladší, takže vplyv covid-19 bude silnejší a počas dlhšieho obdobia.)

Údaje za rok 2021 budú už „poškodené“ očkovaním a jeho ochranným účinkom, takže by bolo pre náš účel „čom som očkovaním získal“, potrebné vyhodnotiť dve samostatné tabuľky úmrtnosti, zvlášť pre očkovanú a zvlášť pre neočkovanú populáciu. Súčasťou zjednodušenia je, že neberiem do úvahy, že priemerný vek dožitia sa uvádza pre rok narodenia a prepočítava pri zásadných zmenách v kvalite života, ako napríklad revolúcia 1990, alebo Černobyl 1984 a podobne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tiež niečo na túto tému tu: Štúdia: Nádej dožitia klesla v Európe kvôli covidu najviac od druhej svetovej vojny

V tomto článku je to napísané najpresnejšie, s ohľadom na ročníky narodenia a podobné detaily: Aká je šanca, že tento rok zomriete? Poisťovne to vedia | TREND Čítajte ten článok na dvakrát. Keďže je to článok z roku 2014, platí pre nás očkovaných aj v roku 2021, 22, 23… Pre neočkovaných nie. Všetky tie parametre sú pre vás horšie. Keďže covid-19 zabíja podľa veku približne v duchu paraboly x2 v obore prirodzených kladných čísiel, tak takto sú všetky vaše čísla zhoršené.

Očkovanie každého jedného osobne (kašlite teraz na spoločenskú zodpovednosť) vytiahne z tejto smutnej štatistiky covidom-19 domrvených rokov dožitia. Očkovanie vráti človeka naspäť do pokračovania krivky vývoja roku dožitia z roku 2019. To je to, čo som ja osobne získal očkovaním. Niekoľko rokov života navyše.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Autor je farmaceut, je členom tímu SaS pre zdravotníctvo, roky sa zaoberá liekovou politikou a elektronizáciou. Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.

Martin Pilnik

Martin Pilnik

Bloger 
  • Počet článkov:  402
  •  | 
  • Páči sa:  666x

Člen SaS. Som muž, lekárnik a jedno M zo 4M. Blogér číslo 9 na blog.sme.sk od roku 2004. Zoznam autorových rubrík:  Farmácia/lekárenstvoŠkola praktického životaGeocachingPDAPočítačeInternetNenapísal by som to lepšie...

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu