reklama

O jeseni, prvých gaštanoch a radosti

V ten deň sa slnko konečne predralo cez závoj oceľových oblakov. Nebo bolo tak modré, až pálilo oči.

O jeseni, prvých gaštanoch a radosti
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Už nie tak mladý pár pomaly kráčal vysypanou cestičkou po okraji parku neďaleko brehov Hornádu a tak blízko k jeseni.

Ona si pritískala kabát k telu a telo pritískala na to jeho. Keď vošli do parku, niečo ju vyrušilo. S detskou radosťou vykročila po chodníku a o chvíľku držala v rukách celkom neobyčajný dar. Prvý v sezóne. Toľko radosti v malej hnedej hrudke so svetlým pupkom. Kým mierila objektívom mobilu do dlane, aby dala svetu na známosť, že aj jej jeseň sa už začala, on sa začal túlať pod stromom. Do rúk špinavých od celého dňa zbieral malé radosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vzácnejší ako jasper osadený v zlatej obrúčke bol práve ten prvý. Ten, ktorý našla, keď práve počúvala o jeho dni. Aj ten druhý prvý, ktorý jej podal a hľadal ďalej. Možno jej chcel dať celý svet. No jej stačilo práve to. Slnko hodné babieho leta, ligotavé gaštany a jeho pohľad.

Instagramovú chvíľku prerušili výskajúce deti s červeným vedierkom a pes bez vôdzky, ktorý pribehol, aby jej zvedavo nahliadol do dlaní. Jazykom jej pohladil končeky prstov a vrátil sa k pánovi. Deti sa potulovali po tráve a v záplave farebných pieh, ktoré popadali z korún stromov, hľadali ligotavé poklady. On podišiel k nej. Z vreckách vyťahoval gaštany, až ich mal plné dlane. Pozrela na neho. Pozrel na ňu. Čosi zašepkala a pokynula hlavou k novej spoločnosti. Prikývol. Ostýchavo vyrazil smerom k detskému vedierku. Z dvoch dlaní do neho popadali poklady. Vedierko oťaželo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nečakal na poďakovanie. S hanblivým úsmevom si ju znovu pritlačil k sebe a keď vykročili ďalej, slnko skĺzlo z horizontu.

Mirka Polohová

Mirka Polohová

Bloger 
  • Počet článkov:  280
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Píšem o tom, čo vidím, čo cítim a keď mi je dobre, tak nepíšem takmer vôbec. Zoznam autorových rubrík:  Čriepky detstvaCooltúraZamyslime saSúkromnéNezaradenéNa poslednej strane

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu