reklama

Osudný patriarchov pád

Patriarcha sa zrútil k zemi za zvuku žalmu „Pane, zmiluj sa!“

Osudný patriarchov pád
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Patriarchu Kirilla zradila svätená voda.

Čože?

Svätená voda?

Patriarchu?

Patriarcha zľahčuje: “Podlaha je krásna, lesklá a hladká. Ale keď sa na ňu dostane voda, dokonca aj svätená, fyzikálne zákony fungujú.”

Tak poporiadku. Čo sa vlastne stalo?

Patriarcha moskovský a celej Rusi Kirill, vlastným menom Vladimir Michajlovič Gunďajev a občianskym povolaním spolupracovník KGB s krycím menom Mikhailov (nie veľmi nápadité), sa rozpleštil na mramorovej podlahe novorossijského chrámu za spevu žalmu “Pane, zmiluj sa!”

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako správny Rus hneď našiel aj vinníka. Vodu. A to nie vodu hocijakú, ale rovno vodu svätenú.

Áno, poviete si, vo vani sa pokĺzol aj veľký pápež Ján Pavol II. a zlomil si pri tom krčok stehennej kosti. A bolo by príliš jednoduché, až prvoplánové nachádzať Boží prst v Kirillovom páde. Veď pôsobí priamo epicky!!!!

Ale dosť! Nech nám slúžia na výstrahu slová Hospodinove, všetkým vykladačom pravdy: „Môj hnev vzkypel proti tebe i proti tvojim dvom priateľom, lebo ste o mne nehovorili pravdivo ako môj služobník Jób.“ Nemožno vysvetľovať cesty Pánove, on najlepšie vie, čo chce nimi dosiahnuť! Nevieme, prečo sa svätý muž, pápež Ján Pavol II., pokĺzol vo vani, ani prečo sa kágebák a vojnový štváč Kirill šmykol na svätenej vode v pravoslávnom kostole.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

S istotou však možno povedať, že ruský náboženský činiteľ Kirill, biskup Ruskej pravoslávnej cirkvi, od 1. februára 2009 patriarcha moskovský a celej Rusi, najvyšší predstaviteľ Ruskej pravoslávnej cirkvi, úradujúci archijerej Moskovskej eparchie, za dôb Sovietskeho zväzu spolupracovník KGB s krycím menom Mikhailov, sa tentokrát pokĺzol oveľa menej, ako pred pár mesiacmi, keď sa pridal na stranu masového vraha a tým dokázal, že nie je nijaká Jeho svätosť, dokonca ani Kirill, ale obyčajný Vladimir Michajlovič Gunďajev, občianskym povolaním donášač KGB.

I napriek tomu sa treba pridať k modlitbe žalmu, ktorý znel počas Gunďajevovho pádu: “Pane, zmiluj sa! Hospodi pomiluj!” Zmiluj sa nad Kainom i jeho obeťou, slovami pápeža Františka zo 16. marca 2022.

Rastislav Puchala

Rastislav Puchala

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  2 075x

Spisovateľ na voľnej nohe. Pozrite si napríklad Archu zmluvy, alebo Vežu zo slonovej kosti, prípadne novú knihu poviedok Priestupný rok. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu