reklama

Maďari za Dunai

“Dictator is coming,”

Maďari za Dunai
Zdroj: Viktor Orban FB
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Zaiste poznáte to o hanbe a vojne, veď teraz to papagájuje každý. Rovnako priam otravne často opakujeme, že historia magistra vitae est. Aj to, že kto sa nepoučí na dejinách, hlavne na dejinných chybách, bude nútený si ich zopakovať.

I tak sa zdá, že si to nepripomíname dosť často, alebo aspoň nie s dostatočným porozumením. A nehovorím teraz len o náladách pospolitého ľudu európskeho zmagoreného stále nesmierne aktívnou russkou piatou kolónou a červenou dezinfoarmdáou Zdá sa , že poriadok si nevieme urobiť ani doma. Ako ináč si vysvetliť, že Európska únia si priamo na svojich prsiach odchovala takého vreckového karpatského diktátoríka, ktorý si nielenže myslí, že si môže robiť, čo chce, ale on si aj robí, čo sa mu chce. Zlikvidoval nezávislé médiá, zmenil volebný zákon, takže momentálne ho jednoducho nejde poraziť, kompletne skorumpoval politiku a biznis vo svojej krajine, no to nie je najhoršie, pretože sa to deje v rámci hraníc štátu, kde ho stále volia. On bezočivo vykúka ponad tie hranice a vyhlasuje sa za vodcu všetkých Maďarov. Áno, reč je, ako ste zaiste už pochopili, o maďarskom führerovi Viktorovi O. A keďže demografia nepustí a Maďari sa mu nebezpečne doma míňajú, nuž si nejakých navyše vyrobil pomocou zákona o zahraničných Maďaroch, takže sa odrazu napríklad zistilo, že tí nešťastníci na hlavnom nádraží v Prahe nie sú nijakí ukrajinskí Rómovia - utečenci, ale čistokrvní Maďari. A tým pomáhať netreba, veď v Maďarsku predsa vojna nie je. Či? Ten malý vypasený diktátorík okrem toho veselo trolluje Moskve, z bezpečia garantovaného spojencami posiela nechutné odkazy prezidentovi krvácajúcej Ukrajiny a robí užitočného idiota (nepoužijem termín trójsky kôň, to vyznieva príliš klasicky a dôstojne) najväčšiemu vagabundovi svetovej politiky. Celá Únia a NATO má kvôli Viktorovi, predstaviteľovi v podstate bezvýznamnej krajiny, hlavu v smútku, pretože raz nesúhlasí s embargom na russkú ropu, potom zo zasielaním zbraní na Ukrajinu, či z ratifikáciou členstva Fínska a Švédska v Aliancii (dokonca tam z toho svojho Bananistanu pošle parlamentnú delegáciu!!!), čo si on zjavne užíva, a mohli by sme pokračovať (spomeňme na Sputnik, čínske vakcíny, atď.). Ešte šťastie, že sa kvôli svojim postojom k nacistickému Rusku dostal do sporu s tradičným spojencom Poľskom, čo, pevne verím, zasadilo smrteľný úder zapáchajúcemu kadáveru menom V4. (Orientujme sa mi radšej na perspektívnejšie spojenectvá, ale o tom niekedy inokedy.)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viktor sa zatiaľ necháva fotiť pri porcírovaní prasiatka (Viktor je na obrázku ten hore), myslím si však, že jeho apetít na župy stratené po Trianone je minimálne rovnaký, ako chuť na csipos klobásky zaúdené na dyme z pilín z čerešňového dreva, a celkom zreteľne si viem predstaviť jeho kroky v momente, keby bol vo východnej Európe nastolený russký poriadok. Jeho pozícia je navyše výdatne priživovaná európskymi peniazmi (tie mu nesmrdia, veď pecunia non olet), tratiacimi sa vo vreckách jeho pucifajtášov. A európski “lídri” sa pozerajú a pozerajú, ako nám tu vzniká Orbanistan v hraniciach Schengenu - iliberálna demokracia karpatského typu, čo je iba sprostý eufemizmus pre ľahkú diktatúru, na ktorú si už vlastne začíname tak trochu zvykať. (Pamätáme si tie Junckerove žartíky: “Dictator is coming,” a jeho otcovské zauchá.) Veď je jednoduchšie zavrieť oči, ako urobiť rázny a bolestivý krok. Napokon, západné firmy za uplynulé desaťročia v Maďarsku masívne investovali a ich peniaze nemožno ohroziť. Peniaze sú posvätné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takto pomaly spejeme k bodu, kedy si budeme musieť niečo z nedobrej minulosti zopakovať. A keby na Ukrajine vyhral Putin, akože nevyhrá, pocítilo by orbánovskú pahltnosť aj Slovensko. Veľmi rýchlo a razantne! Neviem čo by na to potom povedalo napríklad to prerastené, tučné dieťa trpiace akútnou dysfáziou, čo momentálne vedie stranu najväčších Slovákov a chce sa spájať s komunistami. Okrem toho miluje Putina a Orbána (sic!!!) na ktorého sa chcel jeho etylický predchodca vybrať na tankoch.

A ešte niečo: nech tieto moje slová niekto nepochopí ako výpad proti maďarským susedom a priateľom, ktorých mám úprimne rád. Toto je len a len o jednom komediantovi a jeho prisluhovačoch, ktorých predstavenie už vôbec nie je vtipné. A vlastne ani nikdy nebolo…

Rastislav Puchala

Rastislav Puchala

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  2 075x

Spisovateľ na voľnej nohe. Pozrite si napríklad Archu zmluvy, alebo Vežu zo slonovej kosti, prípadne novú knihu poviedok Priestupný rok. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu