reklama

Ohavnosť spustošenia

Skutočne sa zdalo, že horšie už byť nemôže. A predsa. Rusko dokáže prekvapiť vždy!

Ohavnosť spustošenia
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Keď v podivnej krajine na východ od civilizácie, kde vtedy žili ľudia v dierach v zemi ako jazvece a drvivá väčšina nevedela čítať ani písať, zavládol červený teror, kultivovaná časť sveta si myslela, že hádam už ani horšie nemôže byť. Tisícky, desiatky tisíc, stovky tisíc, milióny, ba dokonca desiatky miliónov (odhadom 20) vlastných ľudí vyvraždil boľševický režim. Niekoľkokrát vyhladil svoju beztak na počet obyvateľstva malú intelektuálnu i vojenskú elitu. Zlikvidoval pravoslávnu cirkev, čo si navrávala, že je tretím Rímom a v skutočnosti bola poskokom moci. Tých, čo sa nepoddali zabili, chrámy zbúrali, na mieste kostola Najsvätejšieho Spasiteľa chceli postaviť vežu Bábelskú s boľševickým Bélom na vrchole (zlatou sochou Lenina), ale ukázalo sa, že plány režimu boli na piesku, tekutom piesku, doslova, tak vydalo len na vyhrievaný bazén. Zato najväčší na svete, lebo v sovietskom Rusku bolo všetko najväčšie, najsilnejšie, najrýchlejšie (napríklad hodinky Čajka).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skutočne sa zdalo, že horšie už byť nemôže. A predsa. Rusko dokáže prekvapiť vždy!

Zmenil sa režim (naoko), aj chrám Najsvätejšieho Spasiteľa postavili nanovo (vraj za 600 miliónov dolárov!!! To sa pri stavbe muselo skutočne ortodoxne rusky kradnúť!), ale okrem neho ešte jeden zbudovali: Hlavný chrám Ozbrojených síl RF. Predsa len, ten pôvodný mal daný predobraz a tradičné formy. Skutočná ohavnosť sa odohrala v tejto khaki karikatúre na svätostánok.

„Pätnásteho kisleva roku stoštyridsiateho piateho postavili na oltár ohavnosť spustošenia.”

Ortodoxnú architektúru pripomínajú len zlaté kupoly. Okolo kostola sa vypínajú štyri pravoslávne minarety, či čo to je, v tvare odpaľovacích rámp (skutočne!), ale najväčšia ohavnosť sa odohrala vo vnútri stavby, ktorú kresťan chrámom nemôže nazvať. Oni do nej vniesli a pekne pravoslávne kanonizovali najodpornejší režim všetkých čias. Pomiešali ho s cárskou minulosťou a bezútešnou putinovskou súčasnosťou. Na ikonách je vidieť červené hviezdy, kosáky, kladivá (jedna hviezda s kosákom a kladivom dokonca uprostred kríža!!!), zjavil sa aj najväčší vrah ľudských dejín Stalin a jeho pohrobok Putin (potom ich čímsi nahradili, keby to ale stavali dnes, tak tam ostanú), nehovoriac o tom, že kam pozriete, všade vidíte “ikony” tankov, diel, lietadiel, mínometov, vojakov družne s bradatými popmi a vyobrazeniami svätých. Tých vojakov, čo zabíjali duchovných a do ikon strieľali dávkami zo samopalu. Teraz sa tam spoločne tešia v putinovskom falošnom Edene. Na jednej zo stien sa vyníma mozaika potlačenia maďarskej kontrarevolúcie (neviem či o tom budapeštianske prasiatko vie?), ďalej pravoslávna freska dobytia Krymu, predpokladám, že onedlho pribudne Donbas, Luhansk, atď. Ešte tam je dosť nepomaľovaných plôch. Ešte aj ústredná socha na stene za ikonostasom nepripomína Krista, ako by chcela, ale akéhosi posla vojny a pomsty. Toto nie je Kristus, toto nie je jeho chrám, toto vôbec nie je kresťanské!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Povstanú z neho ramená a znesvätia pevnú svätyňu, odstránia ustavičnú obetu a postavia ohavnosť spustošenia,“ prorokoval Daniel.

Ohavnosť spustošenia je pred nami a realita je nebezpečnejšia, ako tá sovietska. Boľševická revolúcia totiž vystúpila proti viere a kresťanstvu (medzi inými), táto putinovsko-pravoslávna karikatúra to všetko legitimizuje, dáva tomu mesianistický podtón a tým ospravedlňuje každé ďalšie vraždenie v záujme “svätej” Rusi. Aj prípadnú kataklizmu!!! Nebola náhoda, keď Sojuz nerušimmyj Putin nahradil v sovietskej hymne textom Rossija sviščennaja, no hudbu - komunistický Alexandrovov burleskný gýč - nechal ten istý. Takýto svet vidíme na stenách pohanského vojenského chrámu. Ruský svet, kde sa objíma Stalin s cárom i patriarchom, v záujme udržania moci, a kde sa mužik pokorne krčí vo svojej nore a zadok si v 21. storočí stále utiera nastrihanou Komsomoľskou Pravdou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Putinovské, kágébácko - pravoslávne Rusko vopred posvätilo všetko dobýjanie, vraždenie a mučenie, ak sa tak bude diať v záujme tejto “sviščennej deržavy”. A to je ďaleko nebezpečnejšie, ako primitívny teror mužikov. Súčasní potomkovia jazvecov z brlohov v zemi totiž majú mentálnu výbavu ich predkov, ale disponujú modernými zbraňami, vrátane tých jadrových. A pravoslávni popi im to kropia znesvätenou vodou a uisťujú ich, že pôjdu za to do neba, akoby oni mali kľúče od kráľovstva nebeského. Našťastie nemajú!!!

Nijaký Tretí Rím, nijaká sviščennaja Rus, nijaké kresťanstvo - všetko to je len sprostá mužická ohavnosť spustošenia. A ako píše evanjelista: „Keď uvidíte ohavnosť spustošenia tam, kde nemá byť - kto číta, nech pochopí.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

P.S.1: A nech mi ešte niekto vyčíta, že som na povalu vykopol všetko ruské zo svojej knižnice a fonotéky! Kto dláždil cestu ruskému mesianizmu, xenofóbii, antisemitizmu, nenávisti k všetkému, čo nie je ruské (Západ, pápež, Poliaci, jezuiti, židia, neskôr Američania, atď., atď.)? Kto pestoval v tých barbaroch nepochopiteľný pocit výnimočnosti a akejsi historickej predurčenosti? Nie náhodou Dostojevský, Tolstoj, Gorkij, Merežkovskij, Solženicyn a ostatní “majstri” pera? Ja viem, bol tam aj Bunin, Erenburg či Pasternak, ale oni nevyvážia ten hnus nad všetkým ruským. Napokon, dá sa žiť aj bez nich, nie? Veď na Západ, dokonca aj na východ od Ríše zla vzniklo toho krásneho toľko, že to človek neprečíta ani za sedem životov, tak načo strácať čas nad knihami písanými azbukou?

Rastislav Puchala

Rastislav Puchala

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  2 075x

Spisovateľ na voľnej nohe. Pozrite si napríklad Archu zmluvy, alebo Vežu zo slonovej kosti, prípadne novú knihu poviedok Priestupný rok. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu