reklama

Kvety neskorej jesene

…nie sú smutné, ani zbytočné

Kvety neskorej jesene
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Poviete si, že aké sú to už len kvety? Že je to len zúfalý súboj so zmarom a smrťou, predstieranie čohosi, čo nejde napodobniť. Jeseň nikdy nebude jar, staroba je koniec života a nie začiatok, a nie je na nej nič krásneho, ako nie je nič teplého a pekného na posledných dňoch sychravého novembra. Súboj so zmarom a umieraním však môže namaľovať nečakané obrazy. Hynúci ker, čo mu zo žíl odchádzajú ostatné kvapky miazgy sa rozhodol, že z tých najposlednejších síl pošle svetu posledný pozdrav a vlastné listy premení na obrazy kvetov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pozrite sa do tváre múdreho starca a uvidíte mnoho kvetov vo vráskach okolo očí a na čele, ktoré zažilo desaťročia. Nežije nadarmo a tie brázdičky na tvári kričia, že aj sychravý november môže byť krásny a zmeniť svoje odumierajúce lístie a vrásky na kvety - kvety neskorej jesene. A to je pekné, nie?

Rastislav Puchala

Rastislav Puchala

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  2 075x

Spisovateľ na voľnej nohe. Pozrite si napríklad Archu zmluvy, alebo Vežu zo slonovej kosti, prípadne novú knihu poviedok Priestupný rok. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu