Začala sa sezóna zberu tzv. Medvedieho cesnaku. Cez víkend bolo veľmi pekné počasie a celé rodiny sa rozhodli vo svojom okolí navštíviť najbližšie miesta, kde rastie tzv. Medvedí cesnak. Medvedí cesnak nie je jeho pravé meno , ale všetci ho poznáme takto. Medvedí cesnak rozoznáme ľahko od konvalinky, jeho špecifickou vôňou. Ale aj tak sa nedajme zmýliť konvalinkou a dávajme si pozor na ,,konvalinku,, pri zbere medvedieho cesnaku.
Prečo zbierame medvedí cesnak? Pretože pri dnešnom zdražovaní dokážeme za pár eur urobiť chutný obed z neho. Dokonca aj polievku, či si ho môžeme aj usušiť. Má aj liečivé účinky. Napríklad pri žalúdočných ťažkostiach, ale aj pri problémoch s vysokým krvným tlakom. Je vhodný ako bylinka ,alebo ak si ho usušíme a rozmixujeme na prášok môžeme ho použiť do rôznych marinád. Ja osobne ho používam aj do rôznych marinád na ryby alebo rôzne druhy mäsa.Taktiež z neho robím prívarok.
Medvedí cesnak sa najčastejšie zbiera do košíkov.
Medvedí cesnak je zdravý a chutný.