reklama

Zamyslenie o Messim, PSG a Barce

Pred časom som sa pri pozeraní futbalu zamyslel o Messim a aká ho je škoda v PSG, tak som o tom napísal článok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

K tomuto článku ma inšpiroval zápas Barcy v Kyjeve. Môj dojem bol, že Barca v útoku ako vždy - natlačiť sa fintičkami až do 5-ťky, tam si dať ešte nahrávku a až potom strieľať. Čo sa im nakoniec podarilo, keďže v druhom polčase dali gól a vyhrali 1:0.

Bolo ale vidno, ako im do hrania tiki-taky chýba Messi (resp. hráč jeho formátu). Lebo hrať tiki-taku nevie každý a práve Messi, vychovaný La Masiou to má v krvi. Nemali tam proste niekoho, kto by vedel nahrať načasovanú prihrávku v milimetrovom priestore. Ďalšia vec, že im chýba aj nabiehajúci útočník typu Neymar/Suarez/Etoo, hoci Fati vyzerá veľmi nádejne. Ale ostaňme pri Messim.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pozrel som si aj druhý polčas zápasu Marseille – PSG, kde síce PSG hralo v oslabení, ale nechce sa mi veriť, že keby Barca s Messim hrala proti hocikomu v oslabení, tak by bola betónovala pred vlastnou 16-kou a pri získaní lopty by osamotený Messi čakajúci v strede nemal komu nahrať. Oni by aj v oslabení prešli pri útoku do tiky-taky. Hrali by tak, aj keby hrali o záchranu.

Oslabenie je ale špecifická situácia. Minulý rok vo štvrťfinále LM hrali PSG proti Bayernu. Bayern obidva zápasy tlačil, obidva „vyhral“ na držanie lopty a počet striel na bránu, ale postúpilo PSG. Lebo mohutný betón a protiútoky (a Bayernu chýbal Lewandowski, to je asi ako Messi pre Barcu).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Barca hrala pred časom tiež s Bayernom, kedy síce dostala doma 0:3, ale podľa držania lopty 50%-50%, si hrali svoju hru a nestiahli sa do obrany (ako proti Bayernu PSG).

Je veľká škoda, že hráč ako Messi, ktorý je stvorený pre tiky-taku, odišiel z tímu, ktorý ani inak hrať nevie, do tímu, ktorý hrá „bežný“ futbal a nevie jeho kvality naplno využiť. Zrejme aj PSG väčšinu zápasov v lige tlačia súpera (nemám ich až tak napozeraných), veď majú káder pomaly za miliardu EUR (alebo koľko), ale nie je tam nejaký systém (a určite nie zvaný tiky-taka). Hoci dvaja z troch hráčov asi najlepšieho útoku aký Barca mala: Messi-Neymar-Suarez, opäť hrajú spolu, je to iné ako predtým.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A je smutné sa pozerať na to ako veľmi Barcelone chýba rozdielový hráč, ako bol Messi. Je to škoda aj pre bežného fanúšika, lebo zážitok zo zápasov Barcy už nie je ako predtým.

Rasťo Valent

Rasťo Valent

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  15x

Vyštudovaný učiteľ psychológie a občianskej výchovy, žijúci už niekoľko rokov s rodinou v DE. Momentálne pracujúci v korpo. Už niekoľko rokov som žiadny blog nepridal, tak je načase to zmeniť. Pred pár rokmi na VŠ som erazmoval v Porte (Portugalsku). Došiel som tam stopom, čo je vlastne dôvod, prečo som založil blog. Aby som sa o ceste podeliť so svetom. Prevažujú teda stopárske blogy, ale postupne dám aj niečo iné. Zoznam autorových rubrík:  Stopovanie do Porta 09/2013SúkromnéNezaradenéŠportZdravieCestovanie

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu