reklama

Snívajte! Všetko je dovolené a všetko sa smie

Rakúsky rekordér Felix Baumgartner skočil a ohúril svojim skokom celý svet. Na jeho príklade sa dá krásne ukázať, prečo je dôležité snívať. Ak sme nemali svoje sny, svet by sa neposúval dopredu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Felix už ako päťročný v roku 1974 nakreslil, po čom túži - nakreslil seba, ako skáče na padáku a jeho rodina na neho čaká dole s občerstvením. Kresbu venoval svojej mame. Tá ju mala dodnes odloženú. Keď sa Felixovi po dlhých rokoch dostala znova do rúk, „uvedomil si, aké silné ľudské želania môžu byť, a, čo je ešte dôležitejšie, že sa môžu splniť," povedal pre telegraph.co.uk.

Niekedy sa nás v ŽELAJ SI pýtajú, prečo sa zameriavame práve na sny ťažko chorých detí? Nepotrebujú deti v nemocnici niečo úplne iné? Nuž, podľa mňa je dôležité, aby deti aj v chorobe vedeli snívať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je dobré, ak snívajú o tom, ako raz vyzdravejú.

Je dobré ak snívajú o tom, čo budú robiť, keď budú veľké, hoci teraz je ich životom nemocnica.

Je dobré, ak snívajú, že sa raz liečba skončí a pôjdu domov.

V snoch je dovolené všetko. Snívať môžete o čomkoľvek a práve nadšenie, že sa váš sen raz možno splní, vás často posúva dopredu. Ak snívate o tom, že raz napíšete knihu a potom ju naozaj napíšete a niekto vám ju vydá, je to, ako by vám zložil celý svet k nohám. Ak snívate o dobrom manželstve či úspešnej kariére a splní sa vám to, je to, akoby ste zjedli všetko blaho sveta.

Snívať môžete o čomkoľvek, dúfať v hocičo. Ak by Felix nesníval svoj veľký sen, svet by prišiel o zážitok z jeho skoku. Ak by bratia Wrightovci nesnívali o tom, že lietať je možné, nezostrojili by prvé funkčné lietadlo na svete. Nebol by vynájdený telefón, rádio, televízia...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A preto je snívať dovolené kedykoľvek a v akomkoľvek množstve!

A preto plníme tajné sny deťom v nemocniciach. Dávame im nádej, že všetko sa smie, že všetko môžu dokázať, uvidieť, precítiť... že ich život sa neskončil, hoci sú v nemocnici, ešte žijú.. ešte snívajú... ešte sa všetko smie.

A napokon, ak uvidia, že sa splnil ich tajný sen, začnú veriť, že sa im splní aj ten najväčší sen - vyzdravieť. Lebo veriť, snívať a dúfať, je nádej! A nádej znamená veľa.

Soňa Rebrová

Soňa Rebrová

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spisovateľka, bývalá novinárka, aktuálne sa už osem rokov venujem charite - plním sny ťažko chorých detí. Občas veselá, občas rezignovaná. Ale vždy s úsmevom, lebo ŽIJEME LEN RAZ a preto život treba žiť naplno, aj keď sa nedarí. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu