reklama

Všetko je preč

Bolo to trošku dávnejšie. Ale myslím, že si to ešte dnes pamätáš tak dobre, akoby to bolo včera, hoci je to už dávno za nami. Všetko je už dávno minulosťou. V podstate, píšem Ti o tom preto, lebo mám potrebu. Niečo ma ťahá k tomu, aby som Ti o tom znovu a znovu písal a rozprával s vedomím, že Ty to aj tak opäť len vycapíš na svoj blog a viac sa o to prestaneš zaujímať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pamätám si na jeho nezáujem objaviť sa na tomto svete a žiť s ostatnými v podstate normálny človečenský život. A tak prišiel na svet úplne iným spôsobom ako si to jeho rodičia predstavovali. Nemal chuť byť doma a tak viac času trávil na miestach zvaných nemocnice. Svoje detstvo prežíval ako každé iné dieťa. Naháňaním sa za loptou, pretekaním sa v stavaní hradov z piesku, zamilovávaním sa do každej novej celebrity, ktorú si hneď s úžasom lepil na steny v izbe a postupne zamieňal, lebo tá ktorú tam práve mal už prestávala byť zaujímavá a také niečo predsa na stene visieť nemôže.
Bezúspešne a niekedy až s priveľmi úspešne strácal a vyhľadával nové priateľstvá. Neustále skúšal najnovšie módy a s radosťou sa púšťal do vecí, v ktorých bol predtým poučený, že však len vyskúša a môže sa toho vzdať.
Často sa pozeral do zrkadla a nespoznával tam seba, ale niekoho iného. Niekoho koho cieľom bolo zvíťaziť bez pádov, objaviť sa ako niekto veľký koho budú nadovšetko zbožňovať... mal priveľké ciele, ktoré vyznával len svojej samote, utápal sa v niečom nepoznanom a vôbec to neriešil. Jednoducho, žil život, v ktorom nikomu nezavadzal, v ktorom bol sám sebe pánom a zároveň aj otrokom. Áno, aj to sa dá. Kráčal svojou vlastnou sebou samým vyšliapanou cestou zvanou život nehľadiac na druhých, na seba, na nič...
Ale veď to vlastne poznáš úplne osobne, zažil si to na vlastnej koži, pocítil si, čo znamená byť neprijatý samým sebou, byť vyvrheľom a zároveň obľúbencom. Všetko Ti to je známe do takej hĺbky, že v tom nemusím pokračovať.
Ale ja musím. Musím napísať aj o tom, že ten pocit, že všetky pocity, že všetko, čo bolo pociťované je preč. Je to vzaté. Musím napísať o tom, že sa stratil nezáujem žiť, že sa objavila občas až priveľká potreba žiť. A nie ten normálny človečenský život. Ale život, pre ktorý sa proste oplatí žiť. Žiť víťazný život!
Ale ja musím. Musím písať o tom, že všetko bežné a zošedivené sa stratilo a všetko sa znovu narodilo. Všetko to nanič bolo vzaté a bolo dané nové. Starý človek proste bol vzatý, umrel a bol daný nový. Bol oblečený nový v bielom čistom rúchu.
Ale ja musím. Musím napísať, že bolo stratených vďaka tomu nespočetné množstvo priateľstiev, ale prišli nové a stále. Áno, boli zvešané všetky plagáty dnes už dá sa povedať nikoho. Ale predsa tam ostalo niečo visieť. Kus dreva, na ktorom trpel ten, čo to všetko zmenil len z lásky.
Musím napísať aj o tom, že zmenil skutočne všetko. Tvoj pohľad do zrkadla, Tvoj pohľad na druhých, Tvoj pohľad na seba, Tvoje milovanie, Tvoje bytie, Tvoje všetko. Všetko, čo Ťa akýmkoľvek spôsobom zraňovalo je preč. Už nie si viac pánom a hlavne nie si viac otrokom, už viac nie si spútavaný a viazaný vlastným hriechom. Lebo aj za to trpel, aj za to zomrel.
Ale musím napísať, že bolo ťažké prijať to, prijať, že skutočne sa našiel niekto, kto by svoj život dal za ten Tvoj, keď ten Tvoj bol len kopec špiny, hriechu a všetkého svinstva, ktoré si na seba dlhé roky lepil.
Je pol jednej ráno... už píšem dva dni dá sa povedať:), ale nie v skutočnosti je to asi ani nie hodina. Ale chcem Ti napísať, že nenechávaj Ježiša klopať na Tvoje srdce... ale úplne v pohode otvor... nič zlé sa nestane. Iba sa Tvoj život obráti a budeš žiť ako nikdy predtým. Nenechávaj si Božiu milosť a Božie volanie pretekať cez prsty dlhé roky ako ja... veď deň spásy je dnes:) ... a Boh je dobrý! Si očakávaný. Moje malé veľké svedectvo bolo písané práve pre túto chvíľu, keď to čítaš... tak nech Ťa Boh neuveriteľne mocne a ešte mocnejšie požehná!


Ivona Roncová

Ivona Roncová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Ale tí, čo očakávajú Hospodina, dostávajú novú silu, vznášajú sa na krídlach ako orly, bežia, a neslabnú, chodia, a neustávajú." Iz 40, 31 Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu