reklama

Toto nie je môj závet.

Svoje veci - poväčšine hnuteľné zanechávam úradu pre výskum plodnosti zeleniny. Iste chápete závažnosť problému – istý pán mal raz celý záhon mrkvy. Tak, ako sa patrí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Nebol by z vás radšej alkoholik ako mŕtvola?
Nebol by z vás radšej alkoholik ako mŕtvola? (zdroj: Ali)

„Iste chápete aj závažnosť mrkvy. Ako malé dieťa som mal vždy problémy so zrakom. Pán farár mi poradili aby som jedol mrkvu. Tak som sa dal na mrkvu. Mrkva bola môj život. Aj mrkvové nohavice som nosil. Mrkváče – strih a aj mrkvovo červenej farby boli. Všetci sa mi smiali len pán farár“ a moja mamka nie!

Mamka mi vždy rozumela. Vždy mi to totiž tvrdila a pravdepodobne ma o tom aj presvedčila. Všetky mamky sveta tvrdia, že ich deti vždy už od narodenia robili to čo robia teraz. Napríklad : čítal som životopis hudobníka a jeho mamka tvrdila že už keď mal dva roky – no dobre možnože mal už vtedy viac – na roky nemám dobrú pamäť – vlastne na nič nemám dobrú pamäť nevedel som si dlho zapamätať svoje vlastné meno svoje vlastné meno!– nie nieje to absurdné iba trochu ale stáva sa mi to často že namiesto mena toho človeka na ktorého myslím poviem že to urobil niekto úplne iný – tak jednoducho už vtedy trieskal do všetkého čo mu prišlo pod ruku – to akože sa prejavilo jeho hudobné nadanie – a neskôr zase som niekde čítal – všetko čo viem som si iba prečítal nechodievam vonku okrem soboty keď pani od vedľa - teda v balkóne oproti vešia prádlo – dokázal by som sa na to prádlo pozerať celý život mnohí mi tvrdia že som úchylný ale ja viem že niesom. Mávam aj zdravé sexuálne sny aj všetko, čo k tomu patrí a to musí určite byť znak toho že som v poriadku – tak teda som sa dočítal že istý spisovateľ teda teraz je spisovateľ keď bol ešte malý a nič mu nešlo okrem písania na stroji tak iba písal na stroji – a tak teda aj moja mamka – vždy vravievala – už keď som bol malý že som DEBIL a naozaj som jedol veľa mrkvy. Niekedy aj celú misku som vyjedol mrkvu s jablkami s chrenom a tak ďalej. Keby som začal vymenovávať trochu viac spôsobov určite by to bolo vtipné a ľudia by si tento môj závet začali podávať dookola ako na stroji prepisované výtlačky zakázanej knihy ale v skutočnosti by nikto neprejavil skutočný záujem. Tak o čo vlastne ide? Možnože som mal s čítaním prestať už v 15-tich rokoch. Vtedy to keď to bol ešte produktívny vek – odvtedy zo mňa nevyšlo nič iba slepé črevo a iné zbytočnosti o ktorých nemá zmysel hovoriť viac ako toľko. A tak zanechávam všetko úradu pre výpočet plodnosti mongoloidných detí. Aj Adolf bol mongol. Ale kašľať na to!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

To prečo nemám žiadny majetok iba tento závet je preto, lebo keď som mal 16-násť rokov povedal som si že jediným majetkom človeka by malo byť poznanie, ktoré spočíva v tom že si užijem každý jeden deň maximálne užijem spoznám ochutnám nadobudnem a hlavne precítim naplno. Áno je pravda, že Epikuros ovplyvnil môj vtedajší pohľad na svet radikálne dokonca som zmodifikoval – to je krásne slovo nemyslíte – skoro ako modifikoval – jeho výrok na: ZAJTRA BUDE HORŠIE no a to som ďalej rozvinul do dvoch možností prežitia dňa: jedná bola taká že keďže zajtra už teda musia nastať a nevyhnutne aj nastanú tie chvíle nepokoja je potrebné sa dnes „teda ako v súčasnosti“ uskromniť a tak pripraviť na zajtrajšie suchoty, alebo – to je tá druhá možnosť – užívať si koľko sa len dá pretože zajtra nebudem/š/te mať z čoho –akože si užiť nebudete mať z čoho a za čo – to bolo vysvetlenie pre debilov. Apropó debil vôbec neznamenal v grécku to čo vy dnes označujete týmto slovom – mám na mysli že pre vás debil znamená hlupák chorobne postihnutý hlupák, ktorému sa neoplatí venovať pozornosť lebo je menejcenný a preto by nemal chodiť o školy lebo svojej matke narobí iba hanbu a čo potom v práci povedia keď sa dozvedia že debilova matka má syna debila a môžu ju kvôli tomu aj z roboty vyhodiť a on –teda ten debil – nebude mať potom peniaze na to aby si kúpil knihy a doma študoval sám. – v Grécku to znamenalo uspokojenie všetkých potrieb, stav kedy je všetko v poriadku a človek cíti stav uvoľnenia z blaženej nevedomosti. ...Ááách jaj. Tá blažená nevedomosť... vravieval si vraj môj otec keď ešte býval pri nás nezvládol to! A mama sa naňho stále mračila – vraj. A keď som začal javiť záujem o mrkvu tak otec odišiel. Vraj bol alergický na mrkvu a ja som to všetko pokazil. Takýto muž na zemi už neexistuje. Prečo v noci nieje vidieť slnko? – to preto lebo je tma. A dlho už ani existovať nebude vedel žehliť –inak to mám asi po ňom lebo ja veľmi rád žehlím – aj navariť a nebol ani najškaredší. Iste rozumiete.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A to je dôvod prečo sa zabijem. Ak sa mi to podarí. 75% samovrážd nevyjde na prvýkrát. 75 ľudí zo sto trpí v ukrutných mukách pre svoju slabosť. 75 ľudí trpí pre to lebo nemá silu nájsť iné riešenie ako je útek z reality do inej reality. Napadlo mi aj to že by som mohol radšej piť možno je to prijateľnejšia cesta úteku. Nemyslíte? Nebol by z vás radšej alkoholik ako mŕtvola? Nežili by ste radšej ako by ste zomreli? Teda nieje to až taká slabosť zabiť sa. Človek na to musí mať poriadny kopec odvahy. Čo je odvážnejšie- žiť či život si zobrať?

6.10.2003

Ivana Roy

Ivana Roy

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentkou. V Prešove. Keďže moji rodičia mi priviezli moje meno z Kanady a zvolili si jeho neprechýlenú verziu, rozhodla som sa nepokračovať v snahe vysvetľovať, že som ženou a poddala som sa tomu. Píšem často v mužskom rode. Máte čo ste chceli. Zoznam autorových rubrík:  PrózaPoéziaPolitika a to čotreba vysvetli

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu