reklama

Jednoducho (Fico) Mária

Nedávne mimoriadne rokovanie parlamentu o odpredaji materskej firmy SPP potvrdilo už známu vec. Premiér Fico veľmi dobre vie, že najlepšia možnosť ako mať naďalej v priazni verejnú mienku vo významnom pomere je robiť politiku pre ľudí. Budem presnejší - robiť politiku očami ľudí. Ešte presnejšie očami tých, ktorí vnímajú verejný život jednoducho až povrchne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Pri tomtospôsobe vnímania sa málokedy vidí niť súvislostí a do popredia sa predieranajmä manipulácia. Na jej veľmi živnom podklade sa potom rodia priam absurdnésituácie. Dokonca až tak absurdné, žeľudia podvod a krádež pokladajú za prínos, ktorý ušetrí ich peňaženky.Absurdita, akú svet nevidel (alebo určite videl, ale to je na inú a dlhšiudebatu).

Jednoducho Ficoaj v tejto kauze počíta s tým, čo sa mu osvedčuje najviac. Verejnýmiprejavmi zjednodušuje viac či menej dôležité skutočnosti pre občana. Účel svätíprostriedky. V jeho prípade je prostriedkom najmä poloha byť vždy vnímanýako človek s hlbokým sociálnym cítením. To je zbraň, ktorá mu zatiaľfunguje veľmi dobre. Vie, že každá informácia podaná ľuďom jasnev prospech ich sociálnych istôt je vlastne upevňovanie istôt strany SMERa teda jeho samého. A to je ten účel. Treba mu ale uznať, že to robígeniálne. Národ (zdá sa) je aj tentokrát spokojný. Veď nebudeme platiť za plyno 25 až 30 percent mesačne viacej. A kým bude pri moci On, tak to bude aj stopercentnegarantovať do budúcnosti. Čo viac si môže občan priať, než mať takto prosociálnuvládu, kde sa len pozrie. Snáď len to, aby táto strana, ktorá toto všetkogarantuje, mala istotu vedúceho postavenia zakotvenú aj v ústave. Veďkonečne je tu vláda, ktorá má na zreteli iba blaho občana. Má to však jednuchybičku krásy – škoda, že veci nie sú aj v skutočnosti také jednoduchéako je politika pána premiéra. To by nás (teda aspoň niektorých) nebolela hlavaz toľkej opatery.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zdá sa teda,že ľudia, ktorí vidia veci farebnejšie majú iba dve možnosti. Jednoduchú alebozložitejšiu (zložitú). Tá jednoduchá znamená závidieť farboslepým a tá druhádúfať, že to Fico s kúpou stratovej „matky“ SPP nemyslí vážne. Úprimnepovedané ani jedna z uvedených možností nie je reálna.

  

Rudolf Fábry

Rudolf Fábry

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  10x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu