reklama

Vianoce sú sviatkami aj pre vychovávateľov v školskom klube detí!

Spravodajské agentúry zverejnili 10. novembra správu, prostredníctvom ktorej informovali o rozhodnutí ministerstva školstva priznať takmer 71 tisíc zamestnancom škôl mimoriadne vianočné odmeny v celkovej hodnote 9,6 milióna Eur.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nie je to žiadna veľká suma pre jednu rodinu, uznal aj sám minister Draxler, ale uvedomujem si, že je to viac než nič. No ostal som nemilo prekvapený, keď som sa dozvedel, že z tejto odmeny sa neujde pedagógom v materských školách, základných umeleckých školách, v školských kluboch detí, v centrách voľného času, neprináleží ani zamestnancom v školských jedálňach, internátoch či vysokoškolským pedagógom. Pán minister diskriminuje pracovníkov školstva, ktorí majú originálne kompetencie, nakoľko oni nedostanú na Vianoce príspevok 100 euro. V číselnom vyjadrení teda takmer 68 tisíc zamestnancov školstva v rámci materských škôl, školských jedální, centier voľného času, či základných umeleckých škôl, a ani 21 tisíc vysokoškolských pedagógov nebude súčasťou volebnej kampane a do nej zapadajúceho prerozdeľovania mimoriadnych odmien.
Nemusím zdôrazňovať, že sa jedná o nespravodlivosť, všetkým nám je to jasné!
My, predstavitelia strany SMK na komisii školstva pri VUC Nitra, už aj vlani sme boli iniciátormi rozdelenia vianočného príspevku v sume 100 euro aj pre zamestnancov regionálného školstva – čiže pre pracujúcich na stredných školách – s originálnou kompetenciou, z rozpočtu VUC Nitra s finanančnej rezervy. (Ako členovia komissi kompetencie máme len na stredných škôl)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neviem, do akej miery vie ministerstvo školstva posúdiť činnosť vychovávateľa v školskom klube detí, podľa mňa však nemá ani poňatia o tom, že títo odborní zamestnanci sa žiakom venujú v rovnakej miere, ako ich kolegovia, učitelia. Deň čo deň, každé poobedie s deťmi preberajú učivo, ktorému sa venovali na vyučovacích hodinách, pripravujú spolu domáce úlohy a popri tom sa venujú voľnočasovým aktivitám, ktoré sú pre zdravý rozvoj a výchovu detí a žiakov nepostrádateľné.
Teda, Vianoce sú aj pre nich, tak ako aj pre ich kolegov učiteľov, rovnocenným sviatkom! Štát ich nesmie negatívne diskriminovať. Mimoriadne vianočné odmeny si právom zaslúžia aj oni!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

István Samu, člen predsedníctva SMK – MKP

István Samu

István Samu

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Člen republikovej rady SMK, podpredseda okresného predsedníctva SMK. Učiteľ, odbor kultúra antropológ študent doktorandského štúdia na Západo-Maďarskej Univerzite v Šoprone. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu