reklama

Fungujú sankcie proti Rusku? Nečaká krach aj nás?

Ktoré konkrétne sankcie majú najviac zničujúci efekt aktuálne a ktoré budú drvivé neskôr? Pomôže Rusku Čína?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (44)

Otázky zodpovedané v texte:

  • Fungujú sankcie proti Rusku?

  • Dokázalo niekedy histórii Rusko byť v inováciách, technológiách a vo výskume konkurencieschopné voči západu a nezávislé od západu?

  • Nečaká vďaka sankciám krach aj nás?

  • Pomôže Rusku Čína?


Diskutovali:

Ivan Mikloš, bývalý minister financií SR,
Lukáš Kovanda, hlavný ekonóm Trinity Bank.

Ak chcete vedieť viac, pozrite sa na diskusiu Ivana Mikloša a Lukáša Kovandu na videu. Dozviete sa navyše odpovede na otázky:
Vieme, ako vyzerá reálna aktuálna ekonomická situácia v Rusku? Ktoré konkrétne sankcie majú najviac zničujúci efekt aktuálne a ktoré budú drvivé neskôr? Dokázalo niekedy v histórii Rusko byť v priemysle, inováciách, technológiách a vo výskume konkurencieschopné voči západu a nezávislé od západu? Čo dnes robia ruské devízové ​​rezervy? Lukáš Kovanda, stále prirovnávaš Rusko k Severnej Kórei? Pomôže Rusku Čína? Ak sa bude situácia vyvíjať ako dnes a sankcie sa nezrušia, kde čakáte, že bude Rusko za pol roka, za rok? Očakávate, že sa Rusko po vojne rozpadne?
Ivan Mikloš, vlani v lete ste hovoril o zmenách, ktoré urobila Ukrajina od roku 2014. Bola Ukrajina pred rokom 2014 v rovnakej ekonomickej situácii ako Rusko pred inváziou alebo na tom Rusko pred inváziou bolo ešte horšie, ako Ukrajina pred rokom 2014?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou



Fungujú sankcie proti Rusku?

Ivan Mikloš:
Fungujú, aj keď zatiaľ sa ešte neprejavili v plnej sile a zatiaľ ešte neboli uplatnené všetky, ktoré uplatnené byť môžu. A najväčší problém je v tom, že Rusko stále má veľmi vysoké príjmy z predaja najmä ropy a plynu.

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  750
  •  | 
  • Páči sa:  1 373x

Zájmy: square dancing (jsem caller), akvaristika, zoologie, archeologie, cestování, fotografování. Doma mám 30 menších akvárií, ženu a tři dcery. Moje firma organizuje na Slovensku soutěž finančních produktů s názvem Zlatá minca. Také jsem vytvořil diskusní FB skupinu, ve které se kdokoli může zeptat na cokoli ohledně slovenských bank, pojišťoven a investování (ikonka níže). Zoznam autorových rubrík:  AkvaristikaAlexandra & DanielkaCestováníFilmy, které mě zaujalyKnihy, které mě zaujalyHudba, která se mi líbíSpolečenské hryFilatelieSQUARE DANCEHistorie, archeologie, evolucePřírodaZoologieZuzkaZlatá mincaSúkromnéNezaradené

reklama

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu