reklama

Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?

Diskusia odborníkov: Je nervozita na mieste? Ako identifikovať rizikovú kryptomenu? Sú regulácie efektívne?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Otázky zodpovedané v texte:

  • Mal by som sa ako začiatočník zaujímať o kryptomeny a ak áno, o aké?

  • Prečo ľudia investujú do kryptomien, ktoré padnú?

  • Ako identifikovať rizikovú kryptomenu?

Diskutovali:
Tomáš Kiebel, zakladateľ Kryptoplatby,
Andrej Cabaj, správca FB skupiny Bitcoinová komunita CZ & SK, admin Hydranode,
Radoslav Valko, generálny riaditeľ Sophistic Pro Finance.

Ak chcete vedieť viac, pozrite si diskusiu Tomáša, Andreja a Radoslava na videu. Dozviete sa odpovede na otázky: Médiá píšu o vysokých výkyvoch cien kryptomien. Je nervozita na mieste? Klesá význam kryptomien? Médiá píšu väčšinou o kolísaní cien kryptomien - je tento záujem relevantný? Ceny energií rastú - oplatí sa dnes ťažiť? Aktuálna téma: Terra (Luna) - Binance ju ešte v apríli propagoval ako „stabilný coin“, aktuálne je takmer bezcenná - čo na to hovoríte? Čo má spoločné Terra (Luna) a digitálne euro? Čo môže hroziť digitálnemu euru? Ako využívať kryptomeny? Ako môžem identifikovať podvodnú alebo rizikovú kryptomenu? Ako sa môže zorientovať začiatočník? Prečo je Ethereum z 90 % podvod? Zosilnia regulácie? Sú regulácie efektívne? Prečo sú požiadavky regulátorov nelogické? Prečo na burzách nezverejňovať identitu? Na čo používať burzy? Koľko času potrebuje laik, aby prestal byť laikom? Budú kryptomeny svoj vplyv ešte posilňovať? Na čo by sme si mali dať pozor? Čo je u Bitcoinu "druhá vrstva"? Môžu burzy ako Binance niečo urobiť lepšie, aby sa nestalo to, čo v minulosti s Terra (Lunou)? Máme v kryptosvete za vytvorenie a krach kryptomeny - podvod - koho potrestať? Má každá kryptomena matematický funkčný model? Prečo nikto neupozornil (vlády, médiá, kryptofanatici) na Terra (Luna), keď ľudia v brandži vedeli, že ide o podvod? Kde sú problémy vo vzdelávaní úradníkov a byrokratov?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou



Mal by som sa ako začiatočník zaujímať o kryptomeny a ak áno, o aké?

Tomáš Kiebel:
Áno, ale nie je potrebné hneď do nich investovať. Práve naopak. Je vhodné si ich naštudovať a pochopiť pred tým než do niektorej vložíte nejaké financie. Minimálne po edukatívnej stránke je dôležité kryptomeny spoznať. Investovať následne už podľa uváženia. Ale nesmie to byť naopak, no často to práve tak je. Potom nováčikovia prichádzajú o svoje peniaze.

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  750
  •  | 
  • Páči sa:  1 373x

Zájmy: square dancing (jsem caller), akvaristika, zoologie, archeologie, cestování, fotografování. Doma mám 30 menších akvárií, ženu a tři dcery. Moje firma organizuje na Slovensku soutěž finančních produktů s názvem Zlatá minca. Také jsem vytvořil diskusní FB skupinu, ve které se kdokoli může zeptat na cokoli ohledně slovenských bank, pojišťoven a investování (ikonka níže). Zoznam autorových rubrík:  AkvaristikaAlexandra & DanielkaCestováníFilmy, které mě zaujalyKnihy, které mě zaujalyHudba, která se mi líbíSpolečenské hryFilatelieSQUARE DANCEHistorie, archeologie, evolucePřírodaZoologieZuzkaZlatá mincaSúkromnéNezaradené

reklama

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu