reklama

Sú reformy Igora Matoviča (zvýšené prídavky na deti a daňové bonusy pre pracujúcich rodičov) dobrý nápad?

Diskusia politikov: Aké pozitívne a negatívne efekty to bude mať? Nie sú peniaze, poskytnuté deťom, správne investované?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Otázky zodpovedané v texte:

  • Je zvýšenie prídavkov na deti a daňového bonusu na deti pracujúcich rodičov dobrá myšlienka?

  • Aké možné pozitívne efekty tento systémový krok bude mať?

  • Aké najhoršie efekty bude mať?

Diskutovali:
Marián Viskupič, predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet,
Mikuláš Peksa, europoslanec za ČR, člen hospodářského a měnového výboru Európskeho parlamentu.

Ak chcete vedieť viac, pozrite si diskusiu s Mariánom, Mikulášom (a Martinom Bartom, bývalým viceuvernérom NBS) na videu. Dozviete sa odpovede na otázky: Čo je v súčasnosti známe o zvýšení prídavkov na deti a daňovom bonuse pre pracujúcich rodičov? Odbočenie stranou: Diskusia o zvýšení cien energií. Je možný časový odklad - bude mať vláda odvahu urobiť významné kroky v roku 2023? Nie sú peniaze poskytované deťom všeobecne správne investované? Možno aj najlepšie investované? Koľko zo samotnej pomoci zhltne administrácia? Ako budú fungovať voľnočasové poukazy? Bude sa o zvýšení prídavkov na deti a daňového bonusu na deti pracujúcich rodičov bude rozhodovať osobitne alebo v balíku s ostatnými reformami Igora Matoviča, ktoré boli predstavené na konci novembra minulého roku? Nájdu sa na Slovensku peniaze iba zdanením 100 najbohatších spoločností alebo je možné ich nájsť aj inde? Prečo je nezodpovedné zaviazať sa dnes k dlhodobým výdavkom? Mohli by sme napríklad zrušiť vlaky zadarmo? Je tlak na náš štátny rozpočet skutočne taký veľký? Nie je čas pýtať podporu od západných krajín?Odbočenie stranou: Ako budeme hospodáriť s plynom, ak plyn nebude? Ak nebudú iné komodity? Veríte, že u plynu bude fungovať európska solidarita a spoločné nákupy? Myslíte si, že zvýšenie prídavkov na deti a daňového bonusu na deti pracujúcich rodičov v parlamente prejde?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Je zvýšenie prídavkov na deti a daňového bonusu na deti pracujúcich rodičov dobrá myšlienka?

Mikuláš Peksa:
V kontextu současné krize a zdražování vidím něco podobného jako nutný krok, otázka zůstává, jestli parametry, tak jak jsou připravené vládou pana Matoviče, dávají smysl. Z mého pohledu by řešení mělo být rychlé a ideálně nebyrokratické, takže vizi závádění nějakých speciálních poukazů příliš nesdílím - když se mají peníze vyplatit, prostě bych je bez dalších průtahů vyplatil na účet.

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  750
  •  | 
  • Páči sa:  1 373x

Zájmy: square dancing (jsem caller), akvaristika, zoologie, archeologie, cestování, fotografování. Doma mám 30 menších akvárií, ženu a tři dcery. Moje firma organizuje na Slovensku soutěž finančních produktů s názvem Zlatá minca. Také jsem vytvořil diskusní FB skupinu, ve které se kdokoli může zeptat na cokoli ohledně slovenských bank, pojišťoven a investování (ikonka níže). Zoznam autorových rubrík:  AkvaristikaAlexandra & DanielkaCestováníFilmy, které mě zaujalyKnihy, které mě zaujalyHudba, která se mi líbíSpolečenské hryFilatelieSQUARE DANCEHistorie, archeologie, evolucePřírodaZoologieZuzkaZlatá mincaSúkromnéNezaradené

reklama

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu