reklama

Dr. Theodor Morell, "majster striekačka", stimuloval aj nemecké gazdinky.

Pervitín hral významnú úlohu už v predvojnovom Nemecku, ovplyvňoval o.i. aj civilný život.

Dr. Theodor Morell, "majster striekačka", stimuloval aj nemecké gazdinky.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Theodor Morell ( na titulnej fotografii z nemeckého archívu 4. z prava ), bol od roku 1935 osobným lekárom Hitlera, história ho pozná aj pod prezývkou "majster striekačka". O Dr. Morellovi sa môžeme dočítať viac pod linkom : https://brainee.hnonline.sk/notsorry/news/spolocnost/svet/14972208-hitlerov-doktor

Že "vodca" bol závislý narkoman, je všeobecne známy fakt. Nebol sám, morfium vládol už omnoho skôr nad egom Göringa, prezentujúceho sa na verejnosti v "operetných" uniformách, mimo štandard armády. Po zranení v roku 1923 sa stal závislým a do konca života ním ostal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V roku 1936 sa v Nemecku stal verejne známym Pervitín, metamfetamín, ktorý bol prvýkrát vyrobený v Japonsku, bližšie tu : https://sk.wikipedia.org/wiki/Metamfetam%C3%ADn

Či Japonci, či Nemci, pervitín začali hromadne distribuovať vojakom počas druhej svetovej vojny a po vojne ho ostali, predovšetkým v Japonsku, obrovské zásoby.

Ani život civilného obyvateľstva sa v Nemecku bez neho neobišiel. Dr. Morel sa zaslúžil o propagáciu pervitínu a primiešaval sa do čokolád a iných ľudových výrobkov. Medzi obyvateľstvom síril teóriu o nezničiteľnej žene v domácnosti a chuti upratovať do nekonečna pomocou čokolád s obsahom tejto drogy. Natočené propagačné filmy ukazujú od ucha k uchu vysmiate tváre žien v domácnosti, ako "kolenačky" drhnú podlahu "ryžákmi" a je im pri tom veľmi dobre ( dokument ČT2 včera ).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z dnešného pohľadu je až desivé, ako s verejným zdravím a "kvalitou" ďalších pokolení dokázal hazardovať tento večne páchnuci, peniazmi posadnutý lekár. U vodcu žal úspechy a nepohol sa od neho ani na krok. Akoby aj, veril mu bezvýhradne a svojimi kokteilami dokázal z ustráchaného vodcu vyčarovať veselého a sebavedomého srandistu. Známy je dokument, kde rozhadzuje rukami dopredu - dozadu za kývania celého tela, s úsmevom cirkusového klauna. Odhaduje sa, že si "privyrobil" asi 20 miliónov mariek, slušné vreckové.

Miešal mu "na čo si spomenul" a "upípaný" vodca bol presvedčený, že vylieči každý neduh. Aj s bežnou "plynnatosťou" sa obracal doktorove zázračné kokteily. Vyliečil, ale vražedné koktaily mali aj svoje pozadie. Závislosť, ktorá sa posúvala až k najtvrdšiemu heroínu od roku 1942. Kombinácie, zmesi drog, mali na zdravie führera neblahé následky. Historici hovoria, že jeho závislosť mala významný vplyv na výsledok vojny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pred Dunkirkom nelogicky zastavil tanky, dal Britom čas na evakuáciu, v iných prípadoch v rozpore s generálmi, vydával nelogické a pre svoju armádu skazonosné rozkazy. Dokonca v deň "D", vylodenia spojencov v Normandii, ho nemohli zobudiť a "sprevádzkovali ho" až popoludní, kde inde ako na "dači" v Berchtesgadene ! V jednej zmesi injekcie sa uvádza aj "dextrín". Na toto som spozornel a odbočím k významu použitia tejto látky v praxi.

Dextrín je látka, ktorá vzniká termickým rozkladom škrobu ( ohrevom ). Okrem iného sa pridáva aj do niektorých výbušnín, nakoľko má také vlastnosti, že dokáže rozdeliť dlhé reťazce uhľovodíkov na extrémne krátke. Čo to v praxi znamená ? Explózia je rýchle horenie a čím rýchlejšie, tým je efekt explózie silnejší. Dlhé reťazce uhľovodíkov horia dlho a nie v celom objeme súčasne. Ich delením na čo najkratšie je efekt explózie účinnejší, horenie prebehne súčasne v celom objeme. Rýchlosť horenia udáva tzv. "brizanciu" výbušniny v metroch za sekundu. Tu kraľuje Semtex s vyše 8000 m/s, známa C4 má menej, bežné výbušniny sa pohybujú do 6000 m/s.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Že radových vojakov chceli v mene víťazstva "motivovať" spôsobom ich pretvorenia na zvieratá a pred ničím sa nezastavujúcich terminátorov a zombíkov, to by som dokázal pochopiť. Tie zverstvá na civilnom obyvateľstve a v rámci "konečného riešenia", by zniesol máloktorý bežný človek a ešte menej by ich robilo bez poznačenia psychiky. Robili to a robia dodnes všetci na ostro bojujúci, každý po svojom. Rusom stačila vodka, ostatní mali pervitín. Aj z novodobej histórie je známe, že ani v Iraku a iných výpravách sa tomuto fenoménu nevyhli ani Američania, hoci nie organizovane, velením.

Pervitínu sa chopili aj lekári a sestričky v "lazaretoch" a nemocniciach, kde nepretržite vozili ranených. Spiaci lekár nebol k ničomu, aspoň počas odpočinku. S pomocníkom v striekačke však hravo nespali aj týždeň, dovtedy, kým sa organizmus nezrútil. Potom prišiel spánok, bežne aj nepretržitý, dvojdňový. Neviem si predstaviť takýto "režim fungovania".

Nakoniec aj ukrajinskí vojaci pri Bachmute hovoria o tom, že Wágnerovci sú ako zombíci, jedného zastrelia a už ide druhý cez mŕtvolu predchádzajúceho. Dokonca počas krycej paľby museli striedať samopaly, extrémne sa zohriali potrebným nepretržitým strieľaním. Pochopiteľne, je tu silné podozrenie na "doping", u tejto zberby nič neprekvapí.

Aj Theodora Morella môžeme bez mihnutia oka zaradiť do šíku k takým experimentátorom ako bol Mengele a jemu podobní. Morell bol, okrem iného, nebezpečný aj pre vlastný národ. Navádzal ľudí na drogy a je dosť ťažké si predstaviť, že nevedel o dôsledkoch svojho konania na človeka. Evidentne sa tešil priazni vodcu a chcel mu za každú cenu ponúknuť víziu, ktorú vodca rád videl. Šťastných árijcov, nezlomných svetovládcov, pohodu a radosť v radoch obyvateľstva, ktorí pod vplyvom drog nevnímali jeho šialenstvo. Mali "radostné" čokolády a prajného vodcu.

Osudy závislých na tvrdých drogách sú varovaním, kto sa toho zavčasu nezbaví, čaká ho istá smrť.

Ján Šeďo

Ján Šeďo

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  318
  •  | 
  • Páči sa:  21 349x

Mám bližšie k seniorskému veku ako k mladosti. Život ma vyškolil v každom smere a za svoje názory sa nehanbím. Racionalita a zdravý sedliacky rozum za každých okolností, sú mojimi preferovanými pravidlami. Nestotožňujem sa s vypočítavými prospechármi a sebcami. Tieto atribúty budú sprevádzať aj moje články. Nevyhýbam sa žiadnej pozemskej téme, včítane politiky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosťPolitika

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu