reklama

Rusko ide produkovať vlastencov ako na linke. Vznikne aj nová Zoja ?

Stalin už nie je pre mužikov až taký zlý človek a "výroba" nového vlastenca začína od útleho veku.

Rusko ide produkovať vlastencov ako na linke. Vznikne aj nová Zoja ?
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Cársky režim vydal príkaz na zmeny v školstve. Zrazu zistil, že v krajine chýbajú vlastenci, nositelia ruskej štátnosti a hrdosti na svoju krajinu. Po tom všetkom čo sa deje a je počuť z východu, to nie je nič prekvapivé. Je to ďalší krok, tentoraz už podstatne organizovanejší, k vymývaniu mozgov obyvateľstva od útleho veku. O čo presnejšie ide ?

Na všetky úrovne škôl sa má adaptovať predmet veľmi pripomínajúci Marxizmus-Leninizmus a jeho odnoží podľa úrovní škôl a už od škôlky. Výchova v tomto štýle sa v skutočnosti začala už od roku 2012, ide o akési "zdokonalenie" systému vlasteneckej výchovy. Cár je stotožnený s myšlienkou, že :
"Ideológia spočíva v presvedčení, že na svete existuje niekoľko civilizácií, ktoré sú však jedna od druhej izolované. Každá z nich si musí prejsť vlastným vývojom. Podľa propagandistov Západ upadá, kým Rusko je na ceste k úplnému rozkvetu".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

K tomu "rozkvetu" sa už v päťdesiatych rokoch súdruhovia dopracovali a jedného pekného dňa si povedali, že nastal "komunizmus". Chlieb bol pre každého voľne prístupný. Za chvíľu sa váľal na uliciach a okamžite "komunizmus v tejto forme zrušili"...( bola to kedysi tajná informácia... ).

Nie je ten smer k "rozkvetu" podozrivo podobný tomu, čo tu už raz bolo ? Od detstva sme to museli počúvať, držať hubu a krok, na skúškach verklikovať a potom kto na to mal, išiel si do "Tuziku" po rifle, ale predtým si ešte asistentka predmetu "Dejiny MRH a KSČ" v prestávke cvičenia vytiahla Marlborky.

Je tu jeden nie nepodstatný detail, na ktorý autori ideológie zabúdajú. Nie je jedno, kde je štartovacia čiara pre vývoj tej ktorej civilizácie. Nech sa vyvíjajú svojim vlastným tempom až k rozkvetu, ale len v rámci svojich hraníc, tam, kde nebudú ťahať k zemi "upadajúcu" západnú civilizáciu vybudovanú na diametrálne odlišných princípoch. Ani nás !

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nech si zoberú domov všetky svoje deti z toho prehlbujúceho sa západného bahna a peniaze ukladajú doma, v rubľoch.

"Učiteľom odporúčajú na hodinách vyzdvihovať ruských hrdinov, ktorí sa obetovali pre vlasť. V Dagestane na juhu Ruska by napríklad mohli učiť o policajtovi Magomedovi Nurbagandovi, ktorého v júli 2016 zadržali ozbrojení bojovníci v lese, kde kempoval s rodinou. Keď objavili jeho policajný preukaz, chceli od neho, aby kolegom nahral odkaz, že majú v policajnom zbore prestať pracovať. Namiesto toho do kamery povedal: „Pracujte, bratia!“, načo ho na mieste zastrelili. Jeho slová sa odvtedy stali sloganom ruskej propagandy. Propaganda z nejakého dôvodu neuviedla, že vrahmi boli moslimskí teroristi...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ani náznakom nechcem znižovať význam posledných slov tohoto mladíka. Zachoval si svoju tvár v momente, keď mu už muselo byť jasné čo sa stane. Kultu "hrdinstva" a propagande poslúži dokonale. On je presne typ hrdinu, vzorového mučedníka, ktorého majú nasledovať mladí. Ich život je nula nič voči prežitiu ideológie a režimu, sú povinní nasledovať vzorových hrdinov aj pod zem. Kedy sa objavia ďalší a hrdinskejší ?
Detailnejšie sa téme venuje článok : https://svet.sme.sk/c/23176738/kremel-chce-vlasteneckych-intelektualov-na-univerzitach-zavedie-novy-povinny-predmet.html?

Pred rozpadom ZSSR riadila ideológia všetko, bol vytýčený akýsi nedolapiteľný ciel. Síce nikto súdny svetlo na konci tunela nevidel, hovoriť sa o tom nesmelo. Že by podobnosť čisto náhodná ? Prišla sloboda a tešili sme sa, my, tu u nás. Ale rovnako sa tešili aj rusi po nástupe Jeľcina ? Krátku chvíľu áno ale potom zistili, že niečo im chýba, nastalo prázdno. Predtým živený kult vojny bol v skutočnosti ich súčasťou, bez ktorej nemôžu existovať. Nikomu v minulosti, v časoch existencie ZSSR aj neskôr, nemohli uniknúť uniformy obťažkané vyznamenaniami aj mimo sviatočných dní, hoci aj na vrátnikoch a všetkých starších osobách v parkoch. Duch vojny a hrdinstva ich sprevádzal tesnejšie ako korzet.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cár pochopil, že bez vidiny "hrdinstva a vojny" nemôže ovládať masy, účinne im vymývať mozgy a vrátil vojnu a ideológiu do bežného koloritu života. A nadväzuje znovu na Stalinistickú éru ( aby dezorientovaný somár ťahal, potrebuje pred sebou vidieť seno ). Ukrajina prišla do rany prvá a nemala byť posledná ( verím, že bude posledná, jediná a pôjdu domov za plot ). Zaujímavý je rozhovor s historikom sovietskej a ruskej propagandy Dr. Ianom Garnerom, link je nižšie :

https://svet.sme.sk/c/23171070/rusko-vojna-ukrajina-putin-propaganda-rozhovor.html?ref=av-center

Garner upozorňuje na jeden moment. Od roku 2012 ešte cár nemá k dispozícii celú generáciu ľudí s vymytými mozgami na plnú podporu cieľov. Koho to vtedy chytilo ako dieťa, je ešte mladý a kto by už bol vekovo vyhovujúci, pamätá si predchádzajúce obdobie. Tým zrejme má byť nielen obnova sféry vplyvu bývalého ZSSR ale plné ovládnutie tohoto územia. Začal s tým podľa Garnera priskoro. Asi sa chcel dožiť dokonania diela...Ide z toho hrôza.

Vymývanie mozgov funguje a dokazujú to informácie o cárovej náklonnosti k Stalinovi. Nepopiera to ani bývalý agent KGB Žirnov. Udomácňuje sa to aj medzi obyvateľstvom a zrazu sa Stalin stáva v očiach mužikov "lepším človekom". Ktorí si ešte pamätajú jeho choromyseľné besnenie, už dnes väčšinou nežijú, alebo sú v pokročilom veku. Archívy sú pod zámkami a čo sa za čias Jeľcina nedostalo na svetlo sveta, je momentálne pre svet tabu.

Môže pokračovať už v roku 2012 načaté a v súčasnosti zdokonaľované vyučovanie, vedúce k vlastenectvu, hrdinstvu, obdivu svojej krajiny a vzorových hrdinov, oddanosti a lojalite k cárovi. Študenti inej voľby nemajú, ak chcú diplomy, budú musieť spievať ódy na veľkú matičku rus a deti sa naučia to, čo im narozprávajú učitelia. Predpokladá sa, že dôjde k lustráciám a zbaveniu sa nielen nepohodlných učiteľov, ale aj liberálnejšej časti študentov.

Odvolávajú sa na kresťanstvo, silne podporované militantným patriarchom a nutný etnicky čistý ruský pôvod. Strkajú hlavy do piesku pred faktom, že žiadna iná nemoslimská krajina nemá takú populáciu moslimov ako matička rus. Čo prinesie etnický princíp vlastenectva ? Okrem možnej občianskej vojny nič.

Cirkev viedla v stredoveku vojny v mene Boha a viery, patriarcha vojnu podporuje. Dogma etnickej čistoty, potreba rozširovania území a vplyvu, sa skončila dvakrát svetovou vojnou, ale etnickí rusi sú vyvolení, hoci netvoria ani omylom rozhodujúcu väčšinu. Veď toto sme tu už mali...

Hierarchia riadenia systému v tejto "dokonalej krajine" je pre potreby výchovy vlastencov definovaná cárom štátnymi úradmi, súhrnom zákonov a nad tým všetkým je jediná rozhodujúca osoba, osoba prezidenta. Inými slovami "DIKTÁTOR". Boh to byť nemôže, je na to príliš malý, jeho úlohu v každej diktatúre stanovuje DIKTÁTOR.



Ján Šeďo

Ján Šeďo

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  318
  •  | 
  • Páči sa:  21 344x

Mám bližšie k seniorskému veku ako k mladosti. Život ma vyškolil v každom smere a za svoje názory sa nehanbím. Racionalita a zdravý sedliacky rozum za každých okolností, sú mojimi preferovanými pravidlami. Nestotožňujem sa s vypočítavými prospechármi a sebcami. Tieto atribúty budú sprevádzať aj moje články. Nevyhýbam sa žiadnej pozemskej téme, včítane politiky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosťPolitika

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu