reklama

Také typické, našské, alebo prečo onemela učiteľka a my tiež.

Tento vypočutý rozhovor v relaxačnom bazéne musí na svetlo sveta, aj keď sa mi veľmi nechce.

Také typické, našské, alebo prečo onemela učiteľka a my tiež.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Boľavé kríže si občas liečime v teplom minerálnom bazéne na Kováčovej. Osvedčilo sa to ako protiváha záhradkárskych aktivít, raz darmo, roky oklamať možné nie je. A tu sa to dnes všetko zomlelo asi nasledovne.

Rodina so synom po príchode do bazéna zrejme pokračovala v načatej debate na tému "nepoddávať sa a zabrať aj keď to nejde". Otec rodiny ( mimochodom rodina mala kompletne zjavnú nadváhu ) vysvetľoval synovi príbeh z "vojny" z deväťdesiatych rokov na tému výdrže a netajil sa svojou nadváhou aj v mladosti. Bral to ako fakt, zrejme genetická záležitosť, aj asi u 12 ročného syna. Evidentne ho chcel motivovať, ale nie najvhodnejšie, pretože beh s plnou poľnou oklamal zvezením sa v časti trasy náklaďákom. Na tajnáša, ale prešlo mu to.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zareagoval pán vedľa a padlo niekoľko zážitkov, až nakoniec sa pán vedľa ocitol v úlohe sólistu. Začal riešiť najprv dcéru a jej nepríjemnosti zo školy spôsobené učiteľkou a švagrovcov v USA, ktorí sa usilujú o občianstvo. Nikto nepostrehol, ako zmenil tému, evidentne o tom chcel hovoriť a téma vojenčiny bola prirodzeným uchopením príležitosti. To, čo prišlo, stojí za zmienku.

Po spomenutí dcéry najprv zaperlila jeho manželka, počas nádychu mu skočila do reči a už sa nepustila.

"Volala mi učiteľka zo školy, že dcéra spí na vyučovaní, pretože v noci brigáduje. Tak sme jej vysvetlili, že je to lepšie ako drogy. Predtým si občas pýtala 20 - 30 €, teraz nič. Dievča sa učí žiť a učiteľka ju takto znemožňuje. Vysvetlila som jej náš postoj a učiteľka sklapla ".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No, čo iné mala urobiť ? Toto komentovať nie je, myslím si, nutné. Možností na konšpirácie tu je neúrekom, len rodičia sú akýsi "učičíkaní". Potom si zobral slovo manžel a v tomto momente už "korpulentnejšia rodina" len počúvala a celý bazén s nimi. Manžel spustil.

"V Amerike sa musíte o dieťa starať, ak susedia zistia, že dieťa je viac ako 15 minút bez dozoru pred domom, udajú vás na sociálku, nestaráte sa o deti a berú vám ich. Dieťa nemôže samostatne nastúpiť do tzv. SCHOOL BUS - u, ak ho nesprevádza rodič, iný musí mať splnomocnenie od rodičov. To isté sa týka preberania dieťaťa zo školy. Inak ho okamžite berie sociálka. Vyzliecť sa v lete na bicykli do pol pása, nemožné, okamžite zasahuje polícia".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ešte niekoľko podobných "obmedzení" padlo na hlavu chudákov, Američanov v zmysle, aký je to tam ten život obmedzený, nevynímajúc nenormálne prehnaných povinností voči cudzineckej polícii.

Nebol som tam, nevidel som a na Američanov mám svoj názor. Mám skúsenosti so sebavedomými mladými ľuďmi, ktorí za 1 rok pobytu získali také sebavedomie, že na pracovisku to takmer vyrazilo okná, ale samostatne kúpiť 4 lopaty ( 2 rámové a 2 oblé ) v železiarstve schopní neboli...

Ak je to tam také zlé, načo sa tam tí švagrovci trepali ? Prečo sa nevrátia domov ? O tom nepadlo ani slovo, iba samé sťažovanie sa na systém. Potom prišiel zlatý klinec, počas kráčania z bazéna von.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Vrátime sa k Putinovi, s ním nám bude dobre "!

To sa už usmievali v bazéne takmer všetci a navzájom sme sa pozerali striedavo na seba. "Korpulentná rodina" nekomentovala nič, nezmohli sa na žiadnu odpoveď, iba manžel mykol plecom a vystrúhal akúsi neurčitú grimasu.

Čo dodať, asi nič. Mysliaci vedia čo tu máme a komentovať to je hádzanie hrachu na stenu. Nijak inak nie je možné pomenovať ani parkovanie auta, ktoré si majiteľ pravidelne schováva do útrob zastávky MHD pred parkoviskom aquaparku Kováčová. No nie je to originálne ? Asi 50 cm z neho po dĺžke trčí mimo, tam pršať môže...A tie manévre...toto sa môže stať len na Slovensku.

Obrázok blogu

Ján Šeďo

Ján Šeďo

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  318
  •  | 
  • Páči sa:  21 339x

Mám bližšie k seniorskému veku ako k mladosti. Život ma vyškolil v každom smere a za svoje názory sa nehanbím. Racionalita a zdravý sedliacky rozum za každých okolností, sú mojimi preferovanými pravidlami. Nestotožňujem sa s vypočítavými prospechármi a sebcami. Tieto atribúty budú sprevádzať aj moje články. Nevyhýbam sa žiadnej pozemskej téme, včítane politiky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosťPolitika

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu