reklama

Tento svet riadi Luciferáza! O konšpiračných teóriách.

Tí menej vzdelaní občania protestovali minulý víkend v hlavom meste Slovenska. Primárnou témou ich “zaujímavého” protestu bolo samozrejme očkovanie a veľmi tajomná Luciferáza, ktorú oni ale prekukli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Napadali vodičov, nadávali ľudom, chceli biť novinárov a aby toho nebolo málo, blokovali cestu aj sanitkám. Ľudia, ktorí protestovali proti našej údajnej neslobode a chceli uzákoniť zákaz kradnutia detí z podzemia, obmedzovali slobodu ostatných spoluobčanov. Polícia zasiahla po neuveriteľných 6 hodinách, z ulíc ich vyhnala domov a tak sa títo veselí študenti vysokej školy života presunuli na internet. Diskusie zaplavili zaručene pravdivé informácie o tom, ako nás chcú Matovič a Babiš očipovať, prezidentka Zuzana Čaputová nosí často čierne šaty, lebo ju ovláda svojou mysľou anjel Uriel a pápež v tom všetkom ide s nimi.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keby sa spočítalo IQ všetkých ľudí na tom proteste, vyšlo by záporné číslo. Ale je celkom zaujímavé, ako všetky tie tajné operácie Iluminátov vždy odhalia pravé tí najhlúpejší ľudia, ktorým by ste do ruky nedali radšej ani zápalky. Facebooková skupina “Neočkovaní”, ktorá bola plná nenávisti, osobnej frustrácie a podnecovala k násiliu, bola po nahlásení na políciu okamžite zrušená a tým pádom nám ostali už len komentáre na sociálnych sieťach, ktoré keď si prečítate, tak máte chuť sa okamžite odsťahovať na Mars alebo si rovno strčiť drôt do oka a vypiť kyanid. 

Vystrašení a zúfalí ľudia začali postupne veriť konšpiračným teóriám, ktoré by možno pred 5 rokmi sami vysmiali. Ale naozaj iba možno. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ľudia chcú a potrebujú odpovede na všetky svoje otázky. Konšpiračné teórie im tú odpoveď ponúknu rovnako ako sekty, ale tá odpoveď je veľmi jednoduchá a často úplne nezmyselná. Málokto si dnes nájde čas, aby si našiel relevantný zdroj práve prečítanej informácie, použil kritické myslenie alebo len tak doma si otvoril knižku imunológie. Naši kamaráti, ktorí nevedia ani čo je leukocyt, budú s nami úporne a hocikedy aj veľmi agresívne diskutovať o klinických štúdiách a behom 5 minút vyriešia všetky problémy tohto sveta. Nositelia Nobelových cien im môžu len ticho závidieť.  

Konšpirátori sa neraz cítia byť múdri a výnimoční, pretože sú to pravé oni, kto tie tajné a záhadné sprisahania prekukol, avšak priame dôkazy potvrdzujúce ich presvedčenie nemajú, lebo takéto dôkazy jednoducho neexistujú. A my všetci ostatní sme pre nich iba tupé ovce, ktoré sa nechajú ovládať. Oni vlastne výnimoční aj sú, ale presne tak isto, ako všetci ostatní. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Štatistika z roku 2020 uvádza, že skoro 50% obyvateľov Českej republiky rôznym konšpiráciám verí a to je celkom desivé číslo. Nizozemská súhrnná štúdia z roku 2015 jasne dokázala, že ľudia, ktorí inklinujú k politickým extrémom, či už napravo alebo naľavo, majú väčšiu tendenciu veriť takýmto bludom ako zástancovia iných politických smerov.  

Všetky konšpiračné teórie spája jedna veľmi dôležitá vlastnosť, nie sú falzifikovateľné. To znamená, že sa nedajú vyvrátiť a nech už proti nim použijete hocijaký vedecký argument, je váš argument okamžite vyhodnotený ako nedôveryhodný, pretože sa v tom momentne v očiach konšpirátora stanete súčasťou tajného sprisahania a len nechcete povedať pravdu.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Diskusia s konšpirátorom síce môže byť na chvíľu zábava, ale pre zachovanie vášho duševného zdravia by nemala trvať dlho, pretože bude aj tak úplne zbytočná.  

 

Naďa Serafínová

Naďa Serafínová

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  515x

Adiktologička, blogerka a tak :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu