reklama

Ja, moja škola a rovesníci.

Ten, kto chce v živote niečo dosiahnuť, má na svojej ceste za úspechom veľa prekážok. Každý z nás hľadá úspech, no málo kto robí dosť pre to, aby ho jedného dňa dosiahol.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Od svojich ôsmich rokov sa aktívne venujem tenisu. Jednou z prekážok, ktoré musím pri tenise zvládať je prístup okolia. Priznávam, čakala by som od neho, či školy alebo rovesníkov, väčšiu podporu a prejavenie empatie. Myslím si, že by nám mali byť umožnené lepšie podmienky na rozvíjanie sa či už po športovej alebo umeleckej stránke.

Každý šport vyžaduje istú časť obety, či už z pohľadu dieťaťa alebo rodiča. Tenis je všeobecne veľmi náročným športom, a keďže trénujem hodinu od domova, stojí to mňa a mojich rodičov veľmi veľa obetovaného času, financií a energie. Tým pádom moja dochádzka do školy nie je úplne ideálna. Je dosť náročné učiť sa po večeroch, tréningoch a cestovaní, dopisovať množstvo poznámok a dobiehať zameškané učivo. No napriek tomu sa maximálne snažím držať krok s mojimi spolužiakmi, z ktorých sa väčšina tak intenzívne a pravidelne nejakej konkrétnej činnosti nevenuje. No a ich prístup mi žiaľ často vyvoláva pocit ako z textu skladby od skupiny Bez ladu a skladu „odtnite mu hlavu nech nevytŕča z davu“. Je pravda, že vzdelanie je samozrejme veľmi dôležité, to som vždy tvrdila a toho sa aj držím. Ale teraz som pri tom, ako by nám školy v niečom mohli viac vyjsť v ústrety. Možno veľkou podporou pre mňa a ostatných, ktorí to majú podobne náročné, by mohla byť možnosť využívať niektoré hodiny, napríklad výchovy či už telesnej, hudobnej alebo výtvarnej na individuálne zdokonaľovanie sa. Povedzme pre mňa po kondičnej alebo rehabilitačnej stránke, keďže môj vzťah k umeniu a vzťah k športu sa vôbec nedá porovnať. U niekoho iného to môže byť práve naopak, podľa toho, čomu sa intenzívne venuje.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednou z možností štúdia na základnej škole je aj individuálny študijný plán. Áno, táto možnosť určite nie je zlá, lenže tenis je hlavne individuálny šport a keďže som typ človeka, ktorý je rád v spoločnosti a rád zdieľa svoje názory s inými, tak mi tento variant nevyhovuje. Myslím si, že mi dáte za pravdu všetci, ktorí robíte niečo, čo vás baví a dosiahli ste nejaký úspech, ktorý je pre vás v živote dôležitý, že je fajn keď s vami zdieľa vaše radosti z úspechu aj starosti aj niekto iný okrem najbližších.

Dúfam, že týmto článkom, som vám aspoň trošku priblížila to, s čím som sa ako študent a aktívny športovec stretla počas štúdia na základnej škole. V septembri 2016 nastupujem na strednú školu a verím v to, že to budem mať po stránke prístupu o niečo ľahšie. Alebo očakávam od okolia až toľko veľa ?

Sharon Jobbágyová

Sharon Jobbágyová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka základnej školy. Navštevujem 9. ročník, mám 15 rokov. Mám veľmi rada šport, aktívne sa venujem tenisu. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu