reklama

Čo má väčšiu hodnotu?

Niečo z nového súdku. Na dnešnom kurzíku sme s deťmi prebrali nejaké novinečky. Okrem už známych pojmov a informácií ako sú:  · bárter, · ako a kde sa tlačia peniažky a razia mince, · aké hodnoty peňazí máme na Slovensku,

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

sme dnes pridali ďaľšie pojmy. Naučili sme sa napríklad rozdieľ medzi službami a produktami, kto ich ponúka, ako aj z kade ľudia v minulosti brali tovar, ktorý si mohli medzi sebou bártrovať - vymienať.

Aj takýmito spôsobmi si deti uzrejmujú finančné fakty, že peniaze „nerastú na strome“ ani „čarovné kartičky nie sú nevyčerpateľné“. Po prvej hodine už deti samy vedeli rozpoznať centovku od eura – čo predtým poznali len ako mince, sčítovať centovky na eurá a rozpoznať finančne hodnotnejšie predmety od tých lacnejších.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aj keď musím dodať, zmrzlina, mala vo veľa prípadoch na začiatku väčšiu hodnotu ako napríklad bicykel. Dnes deti samy uvažovali a dávali si odvôvodnenia, prečo práve ten bicykel alebo auto môže byť drahšie než kopčeky jahôdkovej zmrzliny.

Je skvelé navigovať deti s krz svet financií a uvedomovania si, že veci, ktoré nemajú, nepoužívajú alebo sú pre ne nedôležité, môžu byť drahšie a preto aj finančne hodnotnejšie.

V kurzíku sme hrali hru „Ja mám x mincí, kto má y mincí“. Deti si precvičili matematiku, pozornosť a rátali centovky do 10 ako diví (keďže prváci väčšie počty zatiaľ nemali).

Na záver hodiny som si pripravila prekvapenie pre deti. Jedno dieťa mi vie vždy dodať záverečný komentár ako čerešničku na tortičke a povedalo mi, že dúfa, že nedostane zasa nejaká certifikát alebo jednotku s hviezdičkou, lebo tie sú nudné, tých už má veľa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poučenie v časti - Čo má väčšiu hodnotu? - je: “Pre moderné deti aj dvakrát je už nuda“. 

Silvia Benova

Silvia Benova

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

aktivna a kreativna zena Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu