reklama

Teraz ešte nie, začnem až zajtra, o týždeň alebo o dva

Poznáme to, vidíme mnohých hrdinov z filmov, ktoré boli natáčané podľa skutočnej udalosti, kde ľudia majú mnoho trápenia ale dajú to a sú obdivovaní. Máme isto aj medzi sebou ľudí, ktorých my obdivujeme a vravíme si: tak toto je perfektná osobnosť, lebo dokáže to či ono. Ale čo ja? Nemám na to. V tom lepšom prípade sa necháme zmotivovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ale chceme začať až zajtra alebo v deň, kedy to bude reálne. Veď nemôžem začať ráno cvičiť, keď mám ešte školu, nemôžem ešte sa venovať tomu a tomu, veď ešte na to nie sú splnené všetky podmienky. Nečakajme na ideálny stav, nečakajme, že príde deň, kedy ľudia prídu za nami a povedia: teraz je ten čas, aby si ukázal, čo v tebe je.

Začnime hneď, šťastie nebude pozerať, že aha, ten ma už dlho nemal,sadnem si na neho. Nie. Šťastie je ako zlatá strela v Harry Potterovi - víťazí ten, kto ide za ňou plnou parou, kto letí a plní si svoje úlohy naplno, kto ju chytí. Aký však mohol byť záver zápasu, keby chytač chytil túto strelu neskôr? Jeho tím mohol dostať toľko gólov, že im k víťazstvu nepomohlo ani chytenie tejto strely. Staňme sa chytačmi a poďme zabojovať. Naše šťastie niekde lieta a nechytíme ho tým, že budeme sedieť a čakať, kedy príde. Alebo nebodaj lamentovať nad tým, čo sa nám deje. Radi sa navzájom utápame v žiali, život je sviňa, je nespravodlivý, len nás ničí a nemá zmysel. Hej je to tak, ale vždy to tak bude, keď to budeme takto prijímať. Jednoduchšia cesta je ostať stáť, sedieť a byť na mieste. Ťažšie je vstať, najťažšie vstať hneď a ísť. Prajem každému, kto číta tento text, aby sa podarilo vyhrať zápas svojho života - a aj keby momentálne prehrávaš, nevzdávaj sa, trénuj a uchop svoje šťastie - každý má právo byť šťastný a nikto nemá právo ti toto šťastie brať. 

Juraj Šimkovič

Juraj Šimkovič

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajný človek žijúci svoj život medzi neobyčajnými výnimočnými ľuďmi - od nich sa učím vnímať svet, neriešiť veci, ktoré nezmením a tešiť sa i z drobných radostí každého dňa. Rád odovzdávam pozitívnu energiu a dobrú náladu medzi ľudí, s ktorými sa stretávam Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu