reklama

Moje prvé voľby.

Konečne osemnásť a moja prvá veľká úloha dospeláka,ísť voliť. Každý mladý človek sa teší na dovŕšenie svojich osemnástich narodenín a všetkých výhod s tým spojených. Samozrejme, každého najskôr napadne myšlienka, môžem piť, môžem si robiť, čo chcem, teda pokiaľ to rodičia i napriek veku nerozhodnú za nás inak. Často však nemyslíme na to, že ten vek so sebou prináša tiež zodpovednosť. Moje prvé voľby. Väčšinou voľby ľudí od detstva fascinovali. Prísť do volebnej miestnosti, zobrať si volebné lístky, označiť kandidátov, o ktorých sme presvedčení, že môžu niečo zmeniť v krajine, hodiť lístok do urny, a potom len čakať, že s naším názorom sa stotožnilo dosť občanov, aby to zmenilo situáciu v štáte. Myslím si, že mladých ľudí voľby zaujímali viac, kým ich ešte nemohli ovplyvniť. Komentovali to, sťažovali sa, kým ešte svoj názor nemohli prezentovať oficiálne. A teraz?! Mali by ísť ľudia voliť? Domnievam sa, že áno. Malo by to tak byť v každej krajine, za každých okolností, kde je to možné a nenechávať nič na náhodu. Ľudia by určite nemali byť ľahostajní k voľbám, či už prezidentským, parlamentným, voľbám do vyšších územných celkov alebo regionlnym. Keď ajvoľby nedo

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Nemusím sa veľmi namáhať, aby som si spomenula na svoje prvé voľby, pretože to bolo len pre pár mesiacmi. Boli to voľby do vyšších územných celkov. Veľmi som sa na to tešila, pretože mi záleží na tom, kto rozhoduje o osude obcí, VÚC a hlavne o osude štátu. Tentokrát síce môj hlas nenaplnil moje očakávania, ale určite nezanevriem na možnosť ísť voliť. Niekomu to však vyšlo a je spokojný. Veď koľko ľudí, toľko chutí. V budúcnosti si chcem založiť rodinu, a preto sa budem naďalej snažiť ovplyvňovať voľby svojím hlasom pre kandidátov, či strany, ktorým verím. Chcem lepší svet a krajšiu budúcnosť nielen pre seba, ale aj pre svoje deti, vnúčatá a ďalšie generácia. Nie je to zbytočné?! Poviete si, veď môj hlas aj tak nič nezmení. Myslím si, že ak by tak zmýšľal každý, tak je u nás demokracia zbytočná. Našťastie to tak nie je a ľudia si čoraz viac uvedomujú, že aj ten ich hlas je dôležitý.
Uzavrela by som to tým, že napriek tomu, že moje prvé voľby nedopadli podľa mojich predstáv, tak som rada, že som sa ich zúčastnila a mohla som byť súčasťou niečoho veľkého, kde aj môj hlas a názor niečo znamená.

Eva Šimončičová

Eva Šimončičová

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Milá, úprimná, spoločenská študentka so zmyslom pre humor ..... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu