reklama

Keď sme na SME

Môžete prispievať, písať blogy, donedávna aj pridávať fotografie na fotky.sme... donedávna

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Avšak nič netrvá večne... ale spomeňme si fakty.

Už v mesiaci január mala webová stránka fotky.sme výpadky. Pár dní, my prispievatelia sme netušili, alebo aj tušili, čo sa deje. V minulosti populárny web časom strácal svojich prispievateľov, upadal na kvalite.

Ale predsa len, na webe sa vytvorila skupina  aktívnych i menej aktívnych prispievateľov , o čom svedčí aj to, že tento rok sa uskutoční už v poradí 27. stretnutie fotografov z fotky.sme.

Možno bude tým posledným, s príchuťou karu.

Na základe  zrejme  viacerých reklamácii na nefunkčnosť webu na helpdesk@sme.sk , niektorí z nás, aj to neviem podľa čoho sa urobil výber, komu áno a komu nie, obdržali informačný email, že služba končí k 28.2.2023.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Samozrejme táto informácia sa rozšírila rôznymi, kanálmi medzi prispievateľov webu. Čo ma však zaráža je skutočnosť, že už od 25.1.2023 je táto služba trvale neprístupná pre užívateľov. Čiastočne  bola spustená  na jeden deň  a to 24.1.2023.

Ja sama som mala na tomto webe okolo 2000 fotografií a hlavne tie, zo staršieho dáta, som mala záujem stiahnúť, nakoľko extérny disk na ktorom som mala zálohy fotografií sa mi nenávratne pokazil. Nemala som záujem pridávať príspevky či fotografie, vypnutie tejto možnosti by ma netrápilo.

Tiež som chcela zo svojho konta vymazať vlastné, zverejnené fotografie, ktoré som len prepožičala na túto webovú stránku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chcela... za ten krátky čas čo bola služba k dispozícii sa mi to podarilo čiastočne.

 

V novinkách zo SME som len náhodou našla nasledovný článok a vypnutí služby z tlačových správ a noviniek z vydavateľstva Petit Press, a.s.

https://novinky.sme.sk/c/23098161/sluzba-fotky-sme-sk-konci.html

https://www.sme.sk/aut/3655/vydavatelstvo-petit-press-a-s

 

Je takým dobrým zvykom, žiaľ nie u každého, dodržiavať určitú „štábnu kultúru“ a dodržiavať to, čo aj zverejním, v tomto prípade dátum, či odpovedať na podnety a pripomienky.

Poďakovanie obsiahnuté v texte článku nič nemení na skutočnosti v neserióznom prístupe k prispievateľom, ktorí  svojimi príspevkami tvoria určitý obsah denníka SME.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Nepíšem síce o blogu SME ale kde je záruka toho, že sa podobná situácia nezopakuje aj tu?

Záruka nie je žiadna, teraz sa nás to možno netýka, zatiaľ...

Neverím tomu, že prispievatelia fotky.sme  rozšíria  naše rady tu, po strate dôvery v serióznosť prístupu, pochybujem o tom.

Neviem ani to, či tento môj blog prežije aspoň pár hodín, keď nie, tak to bude tiež určitým obrazom prístupu, ale v každom prípade svoje príspevky, ktoré si chcete uchovať, zálohujte.

 

Iná komunikácia žiaľ s kompetentnými nie je možná,  z tohto dôvodu som zvolila túto formu, možno si ju niekto prečíta a aspoň sa zamyslí.

 

 

 

Irena Šimuneková

Irena Šimuneková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  1 063
  •  | 
  • Páči sa:  3 451x

Žijem, teda som a som na tomto svete rada. Mojim mottom sú nasledovné citáty:Aj keby som vedel, že zajtra celý svet zanikne, dnes by som ešte zasadil moju jabloň. — Martin Luther KingJediné bohatstvo, ktoré uznávam, je bohatstvo ducha a dobrota srdca. — Ludwig Van BeethovenŽivot človeka má zmysel, ak po ňom zostane vo svete o trochu viac lásky a dobra. — Alfred Delp Zoznam autorových rubrík:  len takSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu