reklama

Azda diskusia na blogoch má byť názorovou stokou?

Vraj pre diskutérov blogov neplatí Etický kódex ako pre blogerov. Takže môžu zverejňovať, čokoľvek chcú?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

V rámci diskusie na mojich blogoch (už vyše dvesto) som sa dozvedel o sebe všelijaké výmysly, nepravdy aj osočovania. Vrcholom tejto nemorálnosti (na môj názor) sa ukázal  pri poslednom zverejnenom článku (24.9.)  Záhada? Či výstraha o „heknutí“ mojich blogov?. Na tento podľa mňa opodstatnený blog následne vznikla neprimeraná, početná, až nenávistná a neobjektívna reakcia viacerých „tiež“ diskutérov.

Výnimkou bol len slušný bloger pod menom Yash, ktorý v diskusii napísal toto  (celý citát): „A pre ostatných blogerov len toľko, že pán Sitko má 87 rokov a píše. Vo svojich blogoch sa vyjadruje k aktuálnym otázkam kultivovane a k veci.  Ja v jeho veku, ak dožijem, tak budem mať buď Alzheimera alebo Parkinsona, alebo oboch týchto výtečníkov.“.Ten ma tiež informoval, že i jemu sa to raz stalo, že zrejme šlo o technickú chybu

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre kontinuitu na dôvod už môjho zverejneného článku zopakujem a odcitujem ho teraz v  blogu   rozsiahlejšiu časť textu z predošlého blogu.:  Aby som tak zamedzil  jeho deformačnému výkladu aj umožnil  lepšie pochopiť zmysel zverejnenia:   

(Perex blogu): „V stredu  o 22. hod. som sa nemohol dostať na blog.sme.sk. s odkazom operátora, že  tam moje blogy už nie sú.“

„Táto veľmi stručná informácia  na monitore počítača ma šokovala. Pričom pochybujem,  že by mal nejaký hecker  vôbec záujem „ukradnúť“ komentáre a články,  ktoré som doteraz publikoval na blogu SME. Takže toto prekvapivé avízo som považoval skôr za nereálne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Preto som hneď zavolal k počítaču svojho vnuka, ktorý študuje v 4. ročníku   informatiku (z toho jeden ročník bol v Nemecku), aby mi pomohol túto asi  technickú chybu  odstrániť. On mi poradil, aby som skúsil odísť z internetu a znova klikol na blog SME.

Následne sa mi ten po jednom kliknutí otvoril. Ale tento záhadný až podozrivý „jav“, jeho výskyt, mi vnuk nevedel vysvetliť. Dokonca mi ho potom   konkrétne neobjasnil ani môj operátor internetu

Vylučujem však, že by mohli byť moje blogy politicky zaujímavé na  „heknutie“, napríklad pre SIS(ku),  SmeroHlas či  oligarchický a iný subjekt. Predpokladám, že zrejme  šlo o výnimočnú, technicky vážnu  chybu v systéme SME  a nie v systéme internetu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale tú by mi mal objasniť práve pán administrátor, aby sa vylúčila interpretácia, že mi chcel čoraz  viacej škodiť a sťažiť blogovanie ako kriticky problémovému blogerovi. Pretože mám celý rad poznatkov, že moje blogy majú omnoho väčšiu skutočnú čítanosť, aká sa už dlhodobo objavuje v jej číslach u konkrétnych ukazovateľoch blogu SME.

Ak ma pán administrátor neprinúti, aby som  na jeho šikanu, diskrimináciu či trestanie adekvátne musel reagovať. Nemám žiaden záujem  pokračovať  v jeho kritike a vytvárať mu nejaké problémy. Lebo práve on má v rukách možnosť ukončiť tento spoločný spor.“ (Koniec citátu. Prosím tých čitateľov, ktorí blog  už čítali o prepáčenie.)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V blogu som tiež zdôraznil, že ak  by administrátor  siahol aj  na najkrajnejší môj postih, keď by mi znemožnil ďalej publikovať na blogu SME, čo mu už  „odporúčajú“ v daných diskusiách blogov niektorí moji „priaznivci a jeho  a obhajcovia anonymovia, tak potom by som  konal inak, nielen  kritikou za diskrimináciu.

V tejto spornej  téme však  budem polemizovať iba s hlavných mojím kritikom.  Pretože sa domnievam, že patrí ešte k minimu kritikov, u ktorých nie je strata času odpovedať, a zrejme s nimi je asi i potreba  konkrétne a argumentačne polemizovať. Vecne tiež  objasňovať riešenú podstatu problémovej témy spoločným čitateľom

Keďže v tomto prípade ide o vytrvalého  diskutéra a čitateľa mojich blogov,  preto ma zaujala osobná identita tohto sústavného kritika. Podľa jeho výhrady, vraj on nie je anonymný diskutér, lebo vraj o ňom personálie sú zverejnené na jeho osobnom profile na blogu SME. Ale tam  o nich vôbec nič identické nie je.

Prečo potom  mienkotvorná  SME (pod rúškom anonymity) dovolí  šíriť aj nezmysly, lží a osočovania  bez osobnej zodpovednosti autora? To sa však nevzťahuje na môjho kritika blogov, ale všeobecne na  súčasný  stav. Keďže  považujem, že špinenie každého blogera je málo čistenou stokou aj blogu SME. Lebo pre diskutujúcich anonymov neplatí žiaden záväzný etický kódex.

V čom je potom spoločensky prospešné udeliť takéto privilégium ľuďom, ktorí zo stromov ako snajperi triafajú jedovatými šípmi na morálnu a odbornú integritu nejedného slušného blogera? Práve do tých blogerov, čo s odvahou obhajujú „svoj“ politický a etický osobný názor,  a individuálne plávajú“ proti  prúdu, proti nebezpečnému úpadku dneška? Azda tých treba ukameňovať,  pán kritik? Lebo inak by ste ma až trikrát nekritizovali v jedinom blogu    a nestrácali  tým svoj  osobný čas.

Napríklad páve vy (v tomto prípade malé „v“) mi tvrdíte, že Etický kódex blogera je záväzný len pre blogerov. Takže podľa Vás diskusná časť blogu môže byť už žumpou, ktorú však pán administrátor vyraďovaním vulgárnosti a neetickosti málo čistí.

Ak by som sa mýlil, tak mnohé diskusné príspevky za čiarou etiky a reality politiky  by zmazal. Uznávam, že chyba je v systéme, lebo tvorbu všetkých diskutérov nezvláda čítať.

Nezdá sa mi, že môj hlavný kritik je aj slušný  človek, ktorý dodržuje etiku. Ak áno, potom by ma pejoratívne nenazval: „Ste obyčajný gágaj. táraj a  prďús“. Zrejme podľa jeho kritérií je to  O.K. Keď takto hrubo ma „ocajchoval“  iba  za vyjadrený kritický názor. Ja som ešte v blogoch  či v iných nespočetných článkoch ešte nikoho takto  bez dôvodu a verejne neoznačil. Tobôž, ak by som vedel ako diskutér, že má dotyčný 87-rokov.  

(Tento článok je nedokončený o mnohé iné podstatné konkrétnosti a aktuálne poznatky z dneška. Preto ho dokončím neskôr v ďalšom  samostatnom blogu s iným titulkom a perexom.)  

Jozef Sitko

Jozef Sitko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  5 939x

Mgr. Jozef Sitko (*1935), v rokoch 1968 - 1971 komentátor denníka Smena a zástupca šéfredaktora týždenníka Expres. Z oboch redakcií ho komunisti vyhodili. Až do roku 1989 mal dištanc - zákaz čokoľvek publikovať.Následne založil prvý nezávislý týždenník Slobodný piatok, bol jeho šéfredaktorom. Bol tiež riaditeľom tlačového odboru a poradcom prezidenta M. Kováča. Potom založil Nadáciu Slovak Gold a štrnásť rokov ju viedol.Napísal šesť kníh. Jeho nový titul: Vedieť odísť.V roku 1991 získal hlavnú novinársku cenu Slovenského literárneho fondu a v roku 2000 mu prezident Schuster udelil za celoživotnú publikačnú činnosť štátne vyznamenanie Pribinov kríž III. triedy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu