reklama

Bude oligarchia konečne jasať???

Padne protikorupčná vláda? Očakávam však, že z tohto komplotu vyjdú dvaja víťazi - Kollár a Fico. A porazený bude Sulík.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Tento pre Slovensko možný nepriaznivý zlom nielen v politike sa komparatívne pripravoval už  od samotného vzniku protikorupčnej vlády (od marca 2020), Teda hneď od zániku fico-vlád, ich následne stíhanej kamarily „našich ľudí“. Vyše desaťročie netrestaných  korupčných kriminálnikov vo všetkých oblastiach verejného života.

V tomto ich panoptiku „pestro rozmanitých“ vzťahov a rôznych materiálne osobných záujmov sa dajú ešte očakávať všelijaké prekvapenia a udalosti  neznámeho dosahu a významu. Preto už v tento utorok by mohla v parlamente celá korupčná opozícia i s oligarchiou jasať z víťazstva.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Konečne si až teraz  zabezpečila  nedávnou  zradou SaS (Sulíka), ktorá strana hanebne  a nedôvodne opustila koaličnú vládu  a  tým ju možno  potopila aj s jej v NR SR schváleným protikorupčným programom.

Ak by sa Richard Sulík nepodujal v spojenectve s Pellegrinim, Ficom a fašistami   povaliť vládu tak by  ju naďalej podporoval v  protikorupčných smeroch a krokoch. Keďže so zostávajúcim tretím partnerom už okyptenej  trojky Borisom Kollárom sa vláde veľmi ťažko a vždy kompromisne dajú v niečom účinnom vôbec realizovať.        

Nevyspytateľný populistický hrobár už troch vlád, falošne skrytý asociál, možný ochranca „strednej sociálnej skupiny občanov, ale predovšetkým záujmov oligarchov, sa tak  nakoniec sám usvedčil, prečo najskôr vystúpil z koaličnej rady (vraj „dôvodom“ bol bývalý kamarát Matovič) a potom aj zo samotnej koalície.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tieto moje tvrdenia potvrdil aj slušný a rozhľadený politológ, ešte „včera“ štátny tajomník ministerstva zahraničia. Ako disciplinovaný straník, pán Klus, dve  deštrukčné nástrahy  Sulíka pre predčasný koniec súčasnej  vlády ešte s nevôľou strpel. Napriek tomu, že prišiel o vysokú lukratívnu funkciu.

Tretí podraz svojho šéfa, spoločný návrh do Národnej rady s odnožou Smero- Hlasu, na likvidáciu vlády však už nestrpel.  A tak takejto  strane dal  bez útokov a zdôvodnenia verejnosti zbohom. Konal tak z princípu  pre dôvodnú občiansku obavu následnej destabilizácie nášho štátu a demokracie..

Celkom inak, kultivovane a odlišne konal,  než konali  „prebehlíci“ zo strany Za ľudí  a OĽaNO predseda výboru NR SR pre bezpečnosť a armádu   do SaS(ky) či Sme rodina. Keď následne ohovárali aj nevyberane osočovali strany, v ktorých získali poslanecké mandáty a zradili svojich voličov.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takisto zradili , až keď sa začala potápať ich loď preferencií ako nedávna politická elita korupcie. Tak ako dnes zamaskovaný Hlas Smeru, pilier budúcej vlády. Médiami v službách oligarchov privilegovanej, nekritizovanej a v televíznych štúdiách najčastejšie klamajúcej strany.

Teda práve tej, ktorá v riadnych demokratických voľbách sa môže pochváliť len 11-timi  mandátmi. A v ktorej podľa oficiálneho prieskumu až 45-percent priaznivcov túži po sociálnych istotách „blahobytu“ za komunistov. Nech žije „nová slovenská demokracia“ a jej obyčaje výkladu a vzoru!

Nuž, čo sa dá robiť. Len čakať ako dopadne v utorok hlasovanie v parlamente. Pre koho dobre a koho zle. Politológovia, opoziční politici a novinári  rátajú s  výsledkom 50: 50, alebo tesné víťazstvo opozičného návrhu. Ja však  očakávam nepatrný opak, drobnú zmenu, keď typujem  55:45 v prospech zotrvania vlády.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pochybujem, že sa v pléne nenájde minimálne polovica slušnejších poslancov, ktorým ešte celkom neodišla pamäť  a uvedomia si svoju  zodpovednosť, vážne dôsledky z provizória a možné riziká, ak vláda padne. Myslím si, že v SaS(ke) to už proti Sulíkovi vrie na bode varu, Takže sa domnievam, že aspoň  dvaja z poslancov náhle a vážne ochorejú a tým sa nezúčastnia pohrebu vlády.

Rovnako sa dá čakať, že Róbert Fico, ktorému Peter Pellegrini dráždi až k nevoľnosti žalúdok, iniciatívne podporí, aby skalp vlády získal nenávidený konkurent, zradca  a možný budúci premiér. Ten kráča oveľa cieľavedomejšie a rozhodnejšie k autokratickej moci než ten s príliš ohybnou chrbticou.  Napokon to vždy Slovákom viacej imponovalo. Stačí si pripomenúť iného obdivovaného „alfasamca“ Mečiara.

Takže nevylučujem, ak by sa tiež  dvaja poslanci Smeru  zabudli „doma“. Pád vlády bez reality predčasných volieb vôbec nehrá do aktuálnych karát trojnásobného a chorobne ctižiadostivého premiéra. Lebo práve neúspech hlasovania by vylepšil postavenie a prestíž  Fica, no najmä Kollára.             

 

Jozef Sitko

Jozef Sitko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  5 933x

Mgr. Jozef Sitko (*1935), v rokoch 1968 - 1971 komentátor denníka Smena a zástupca šéfredaktora týždenníka Expres. Z oboch redakcií ho komunisti vyhodili. Až do roku 1989 mal dištanc - zákaz čokoľvek publikovať.Následne založil prvý nezávislý týždenník Slobodný piatok, bol jeho šéfredaktorom. Bol tiež riaditeľom tlačového odboru a poradcom prezidenta M. Kováča. Potom založil Nadáciu Slovak Gold a štrnásť rokov ju viedol.Napísal šesť kníh. Jeho nový titul: Vedieť odísť.V roku 1991 získal hlavnú novinársku cenu Slovenského literárneho fondu a v roku 2000 mu prezident Schuster udelil za celoživotnú publikačnú činnosť štátne vyznamenanie Pribinov kríž III. triedy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu