reklama

Jazda smrti pod doménou Fica a Pellegriniho

Už sa správajú ako komunisti pre prevratom v roku 1948: "Čím húř pro stát, tým líp pro nás". Chcú uchopiť znova moc aj cez stovky mŕtvych, čo je veľký hyenizmus.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Ale aj totálni populisti teraz vyjadrujú solidaritu každej demokraticky zvolenej vláde a podporujú ju aspoň navonok. Najvplyvnejší muž Zemegule, pápež František, aj pre Slovákov zdôraznil, že predísť doslovnej katastrofe sa dá len hromadným očkovaním. Ale jeho kompetentnosť a slová posolstva totálne ignoruje pokrstený, birmovaný, duchom i dnes bývalý komunista.

Aj u nás jednoznačnosť významu slov Svätého otca presvedčivo dosvedčuje  rukolapný nepomer počtu nakazených odporcov očkovania v porovnaní s disciplinovanými  spoluobčanmi zaočkovanými. Ide o prílišný rozdiel aj pre slepca, keď  z piatich chorých až štyria sú nezaočkovaní! Ešte väčší nepomer sa dá očakávať čoskoro v počte hospitalizovaných v nemocniciach a v počte úmrtí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V týchto tragických chvíľach netreba zabudnúť na skutočnosť, ktorí politici majú hlavný podiel na tomto hazarde so smrťou. Teda nie tí, ktorí sa celospoločenský problém snažia dobre či nedostatočne zmierniť, ale tí podpaľači, ktorí už 19 mesiacov prilievajú do ohňa benzín.

Sú to práve tí, čo dvanásť rokov vo veľkom rozkrádali štát a dnes najviac kričia pre chaos i rozvrat štátu. Je priam tragický a neodpustiteľný jav, keď sa k ním pridal predseda NR SR. Chráni tým nielen „kožu“ bývalého šéfa SIS, omilosteného generálnym prokurátorom, ale zrejme predovšetkým svoju.

Ako pomocník Fica a Pellegriniho ukázal svoju pravú tvár a zrejmý strach, keď mieni rozbiť koalíciu a položiť protikorupčnú vládu ešte včas, kým sa naplno roztočia „božie mlyny“. A budú mlieť všetky. „plesnivé zrná“ zo starej komory korupcie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnešná hystéria až panika ohrozených potentátov potenciálneho zločinu zrejme vznikla preto, že tajná služba pod ich patronátom sliedila nie po korupčníkoch a korupčnej oligarchie, ale sa zamerala na odpočúvanie tých, ktorí korupciu vyšetrovali a hnali pred súd. Teda nepracovala pre vládu proti možnému zločinu a hrozieb pre štát, aká bola jej povinnosť, ale čo sa ukázalo proti vláde. V prospech ohrozených a obvinených prominentov Smeru a Hlaso - Smeru. Už za šéfovania Pčolinského hľadala čokoľvek, čo by  sa mohlo hodiť a pomôcť korupčníkom pred postihom  zákona.

Dosvedčuje to práve intenzívny lov na vyšetrovateľov NAKA, zastrašovanie Lipšica a jemu podriadených prokurátorov. Tiež veľmi problematické „omilosťujúce“ rozhodnutia generálneho prokurátora na hrane výkladu Ústavy SR. SIS z kriminality usvedčuje aj to, že tajné informácie o  možnom zlyhaní vyšetrovateľov NAKA poskytla nielen oprávneným najvyšším subjektom, ale neoprávnene aj vedúcej tímu Úradu policajnej inšpekcie. Tá je podozrivá z úzkych prepojení so siskármi nad rámec služobného vzťahu. Tiež pochybnými zákrokmi proti NAKA  aj tým, že sa dlhodobo vyhýba ísť na detektor  lži.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zatknutím svojho povereného šéfa si „naši ľudia“ v policajnej inšpekcie,  skompromitovaní minulosťou, vytvorili stav bezvládia. Takže si už môžu dovoliť konať bez kontroly a zábran čokoľvek. Samozrejme, v neprospech vyšetrovania a trestania korupcie. Myslím si, že po zatknutí a prepustení z basy Pčolinského sa dejú skutočné nezákonnosti, ale na iných miestach ako  v NAKA a ŠP. Lebo už sa začalo hrať o všetko, teda  vabank.

Súčasný dramatický vývoj v štáte urýchlili ohrození politickí a finanční potentáti predovšetkým preto, že súdny proces s Kováčikom  sa už chýli ku koncu s reálnou hrozbou  jeho  vysokému trestu. Návrh prokurátora je 13 rokov naostro a prepadnutie majetku.. Zrejme táto skutočnosť u vinu popierajúceho bývalého špeciálneho prokurátora zmobilizovala do frontálneho protiútoku Fica, Pellegriniho, korupčných oligarchov či dokonca aj Kollára. Aby urýchlene zabránili cez  formálne procesné chyby vysokému trestu Kováčika.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lebo ak by po  rozsudku a jeho potvrdení Najvyšším súdom začal konečne „spievať“ (pre nižší trest), tak potom to bude najvýznamnejší tenor „Milánskej opery“. Zatiaľ dúfal, že ho vplyvní smeráci a traja advokáti dostanú z basy von. Zároveň by tak bol najnebezpečnejším kajúcnikom pre politickú a oligarchickú mafiu.

V tejto súvislosti je pozoruhodné, výnimočné a nanajvýš emotívne samotné konanie predsedu parlamentu. Ten už bezprecedentne  vydiera koalíciu, a neváha povaliť vládu. Hoci by tak  stratil druhú funkciu v štáte a pre nízke preferencie už dnes by utŕžil vo voľbách veľké fiasko a v politike krach.        

Jozef Sitko

Jozef Sitko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  5 937x

Mgr. Jozef Sitko (*1935), v rokoch 1968 - 1971 komentátor denníka Smena a zástupca šéfredaktora týždenníka Expres. Z oboch redakcií ho komunisti vyhodili. Až do roku 1989 mal dištanc - zákaz čokoľvek publikovať.Následne založil prvý nezávislý týždenník Slobodný piatok, bol jeho šéfredaktorom. Bol tiež riaditeľom tlačového odboru a poradcom prezidenta M. Kováča. Potom založil Nadáciu Slovak Gold a štrnásť rokov ju viedol.Napísal šesť kníh. Jeho nový titul: Vedieť odísť.V roku 1991 získal hlavnú novinársku cenu Slovenského literárneho fondu a v roku 2000 mu prezident Schuster udelil za celoživotnú publikačnú činnosť štátne vyznamenanie Pribinov kríž III. triedy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu