reklama

Helenine "prdy" :-)

Viem, že je to neslušné a že je niekedy trápne vysmievať sa z nárečí, ale to čo som si vypočul pred časom v autobuse, som naozaj nemohol nechať len tak...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Pred nejakým časom som sa vracal z práce domov. Máme naše priestory trochu ďalej od mesta, takže musím cestovať autobusom. Bolo už pomerne neskoro, po ôsmej večer. Unavený, vystresovaný z práce a z problémov, ktorých máme nanešťastie viac ako sponzorských príspevkov, som si teda sadol a rozmýšľal som nad tým, či som stihol odpísať všetko, čo som potreboval alebo ani nie. Jednoducho bežná cesta z práce domov. O chvíľu sa to však zmenilo a ja som zabudol na všetky problémy.

Asi o tri zastávky ďalej nastúpili do autobusu dve ženy. Také klasické slovenské gazdinky. Boli ako vystrihnuté z príručky "Príklady - aké oblečenie nikdy nekombinovať". Z ich diskusie som pochopil, že to boli kuchárky v školskej jedálne. Sadli si hneď za mňa. Vyložili si všetky svoje tašky na kolená a stratili sa za nimi. Svoje hlasy však zakryť nemohli. Pomerne vysokými decibelmi sa začali rozprávať, akoby v autobuse nikto iný nebol. Pre lepšie pochopenie odblokovania môjho stresu uvádzam ich dialóg v pôvodnom znení:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mariena: Jolanko, mňe z totej Heľeny poraži. Šak toto co ona robi, to už še neda vytrimac! No uvaž či to normalne.

Jolanka: Co žaš dneška bulo?

Mariena: Aľe no ta ona nenormalna. Sebe predstav, veduca jedalne prišla do kuchni. To už tyž šveto, že še ona i v kuchni ukaže. Ale no prišla dneška. A tota nenormalna sebe pred ňu spľuvla na žem. Rovno pred ňu. No ta považ! A ešti na ňu vybľakla, že co to za moresy, že še kuchňa muši od noveho roka z dezinfekciu každy dzeň čiscic. Veduca na ňu ľem tak fľochla očami a išla hetka z kuchni. No je tota Helena normalna?

Jolanka: Šak ja už dávno hutorela, že to taka žena neporadna nema co v kuchni robic. A to že spľuje, to ešti nič. To najhorše, ked sebe usere... Marien, šak to ani neni z božskej moci, jaky to smrad z nej vyľeže.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mariena: Ja znam... Minule som z ňu končila smenu. Išla som še prezlikac, ona už bula v šatni. Znaš jaka tota naša šatňa mala. Ľedva sme še tam obidve kravy strepali. A ona ci zasere, jakeby desku na cirkularku dakto priložil. Ja myšľela že me z teho smradu poraži. Jolan, ta to bulo daco neskutečne. Šak še mi až medzi očami tmelo, dokeľ som še prevľikala. Ja vyľecela z tej šatni jak raketa. A ona jakeby to še jej parfim rozbil na žemi.

Jolanka: Ta ja neznam, či to ma nos zapchaty, či co to, aľe isto to neni normalne. Šak ja keby tak smradľavo srala, ta idzem do dochtora abo coška robim zo sebu. A ona jakeby to normalne bulo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mariena: Jolan, ja znam z čeho to...Jolanka: Z čeho?

Mariena: Ona jak še zbiraju tanire po dzecoch, ta jak vidzi daco, co še da zjesc, ta to zožere...

Jolanka: Nehutor!Mariena: No na moj veru...

Jolanka: No ta potom to z teho ma take smradľave srane...

Mariena: Ked zasere, jakeby staru tchoricu roztarhala motorova pila. 

V tejto chvili sa už smial cely autobus. Ženičky si nikoho nevšímali, tak veľmi boli zaujaté do svojho rozhovoru. Musel som vystúpiť, lebo by som sa cítil naozaj trápne, keby som sa pred nimi rozosmial nahlas. Všetko to vraveli tak vážne akoby riešili Kosovsku krizu. Ja som to už však nemohol vydržať a na najbližšej zastávke som rýchlo vybehol z autobusu. Len čo som bol vonku, vybuchol som do smiechu. Ľudia na zastávke si zrejme mysleli, že som pod vplyvom nejakých omamných látok, keď ma počuli smiať sa. Nuž čo... Stáva sa. Domov som sa pobral radšej po úzkej tmavej uličke, ktorou inak nechodím. Len aby ma nikto nevidel J

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pravdou však je, že som zabudol na všetko negatívne, čo som cez deň zažil. A keď sa ma doma priateľ opýtal, čo bolo nové v práci, jediné na čo som si spomenul, bola cesta domov.

Prial by som každému, aby po namáhavom dni stretol Marienu a Jolanu...

Michal Šľachta

Michal Šľachta

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

neliečený workoholik oddaný svojej práci... Zoznam autorových rubrík:  Problémy s láskouMoja práca a jaLetom svetom...Taký je život...SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu