reklama

Metallica a ich 72 sezón

Ako stredoškolák som bol fanúšik skupiny Metallica, počúvali sme na intráku z kazetového magnetofónu ich albumy

Metallica a ich 72 sezón
Metallica a ich 72 sezón (Zdroj: Web )
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kill 'Em All, kde boli rýchle metalové riffy a silná melodická linka, Ride the Lighting na ktorom spomalili, ale o to viac ich hudba pôsobila silnejšie. Skvelý bol aj album  Master of Puppets, ktorý je označovaný ako jeden z najlepších trash metalových albumov všetkých čias.

Obrázok blogu

Aj platňa ...And justice for all bola výborná so sláďákom One, ktorý bol najlepší v tých časoch. Keď vyšiel Black album, dostal som sa k nemu prvýkrát v Ostrave a počúval ho od rána do večera. Metalové skladby na ňom boli kratšie vo výbornom rockovom aranžmá. The Unforgiven, Nothing Else Matters a Enter Sandman  sa stáli známe po celom svete, skupina vtedy zažila svoje najslávnejšie časy. Na ich koncert v Moskve v roku 1991 prišlo 1,6 milióna ľudí v rámci koncertu Monsters of Rock.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

72 sezón to je prvých 18 rokov nášho života, ktoré formujú naše pravé alebo falošné ja. Koncept, že nám rodičia povedali „kto sme“. Možné zaškatuľkovanie, aká sme osobnosť.  Veľa z našich skúseností dospelých je reakcia na tieto zážitky z detstva. Väzni detstva alebo vymanenie sa z otroctva, ktoré v sebe nosíme.

Vypočul som si štyri skladby, ktoré Metallica zatiaľ zverejnila z ich nového albumu 72 sezón, naposledy 30. marca vyšiel ich singel 72 seasons. Nový singel  hodnotím lepšie ako predchádzajúci If Darkness Had a Son. Novinka vsádza na rýchle trashmetalové tempá.

Môj osobný pocit je, že je to príliš silové, komerčné, plné dymovej clony, chýba tomu duša. Vo videoklipe by som chcel vidieť skupinu Metallica, no členovia tejto kapely sa strácajú vo svetelných farebných efektoch. Predchádzajúci album Hardwired... to Self-Destruct sa mi páčil viac.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No cez to všetko prajem kapele veľa tvorivých nápadov, som stále ich fanúšikom a na celý album 72 seasons, ktorý vyjde 14 apríla 2023 som zvedavý, akou hudbou, akými ďalšími skladbami ma najväčšia metálová kapela sveta prekvapí.

 

Medard Slovík

Medard Slovík

Bloger 
  • Počet článkov:  183
  •  | 
  • Páči sa:  46x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu